Kopstukken Front National wijzen elkaar met de vinger

De klacht van Daniel Feret tegen senator Michel Delacroix toont enkel de wanhoop van Feret aan als gevolg van de rechtszaak tegen hem. Dat stelt Waals parlementslid Charles Pire zondag in een mededeling. Delacroix en Pire zijn lid van de strekking binnen de Franstalige extreem-rechtse partij FN die stichter Feret als partijvoorzitter heeft afgezet en uit de partij wil zetten. Feret ziet zichzelf nog steeds als voorzitter van de partij.

Het Front National beleeft zijn zoveelste scheuring. Sinds kort telt de partij twee partijbureaus, één voorzitter (Daniel Feret) en dienstdoend voorzitter (Michel Delacroix). Zaterdag kondigde Feret aan dat het partijbestuur klacht zal indienen tegen Michel Delacroix. Het partijbureau-strekking Feret verwijt hem dat hij sinds 2003 aan zijn echtgenote en aan zijn maîtresse fictieve jobs heeft gegeven die dan zouden betaald zijn met middelen van de Kamer- en Senaatsfractie.

Delacroix zou ook de Senaatssubsidie van de partij drie jaar geheel of gedeeltelijk voor zich hebben gehouden of aan anderen hebben gegeven.

In naam van het andere partijbureau stelt Waals parlementslid Charles Pire dat Michel Delacroix het bureau alle informatie heeft verstrekt om de beschuldigingen te kunnen weerleggen. Zo heeft de echtgenote van Michel Delacroix gedurende drie maanden eind 2004 gewerkt voor kamerlid Patrick Cocriamont. In de eerste helft van 2005 werkte ze halftijds voor de Senaatsfractie die toen geleid werd door Francis Detraux.

De huidige parlementaire medewerkster van Michel Delacroix is sinds februari 2007 in dienst en “staat hem dagelijks bij”, aldus de mededeling waarin benadrukt wordt dat Michel Delacroix blind is.

Bron » De Morgen