Oplichter Michel Nihoul op zoek naar vijftig hostessen, “maar niet voor de seks”

Oud-zakenman Michel Nihoul (75) – de man wiens naam voorgoed verbonden zal blijven aan de zaak-Dutroux – heeft een opvallend Facebookberichtje online gezet. Hij gaat op zoek naar vijftig hostessen, maar “niet voor de seks” verduidelijkt hij. Het is bekend dat Nihoul, notoir oplichter die in het verleden vaak gelinkt werd aan een pedofilienetwerk, vooral in de jaren 80 seksfuiven bezocht.

In de nacht van 14 op 15 februari zette Nihoul volgend bericht op zijn Facebookprofiel: “United Corporation zoekt vijftig hostessen voor het Franstalige deel van het land (geen seks). Stuur uw kandidatuur op naar Adheh, Brusselstraat, 8380 Zeebrugge op naam van mevrouw de le Court, met een foto van uw gezicht en eentje van uw lichaam, gekleed.”

Adheh (Association pour la Défense et l’Honneur des Êtres Humains) is een non-profitorganisatie die door Nihoul werd opgericht. De voormalige zakenman zou iedereen die dat wenst hulp bieden bij administratieve procedures, maar helpt ook mensen zoeken naar huisvesting en werk. Hij verklaart aan de Franstalige krant La Capitale op zoek te gaan naar enkele knappe dames voor een Frans bedrijf dat plannen heeft om in Brussel, Bergen en Ath enkele nieuwe kantoren te openen.

Waarom ze bij hem terechtkomen? “Ik ken de miljardair, een zakenman van 58, uit Parijs”, zegt Nihoul in een reactie aan de krant. “Ik kende hem al voor de zaak-Dutroux, toen ik nog acht auto’s had en door een chauffeur werd rondgevoerd. We hebben elkaar ontmoet in de zakenwereld. Hij weet dat ik veel mensen help met mijn organisatie en sprak me aan. Ik ben blij dat ik sommige mensen aan een gepaste job kan helpen, want dat is niet eenvoudig tijdens deze crisis. Ik doe dit met veel plezier.”

En hij benadrukt nogmaals dat het hem of de miljardair niet om seks te doen is. “We zoeken gewoon gastvrouwen, niet voor de seks, niet om eventuele klanten te vergezellen in hotels. De vrouwen zullen gewoon werken op evenementen, zoals je ze ook op het Autosalon ziet bijvoorbeeld. Ze zullen ook correct gekleed gaan.”

Maar wat die job dan in het laatje brengt? Dat weet Nihoul zelf niet. “Ik zoek gewoon vrouwen die er goed uitzien. Geen ‘pensen’.”

Ontvoering meisjes

De Brusselaar verscheen in 2004 voor het hof van assisen voor zijn vermeende betrokkenheid bij de activiteiten van Marc Dutroux. Er bestond aanvankelijk veel onduidelijkheid over de rol die Nihoul gespeeld heeft. Hij stond onder meer terecht voor bendevorming, ontvoering en drugshandel, maar bleef steevast ontkennen dat hij deel zou hebben genomen aan de ontvoeringen van de meisjes. Uiteindelijk werd Nihoul tot vijf jaar cel veroordeeld voor bendevorming in het kader van drugstrafiek, maar hij kreeg de vrijspraak in verband met de ontvoeringen.

Bron » De Morgen