61

Re: Kapllan Murat

Klopjacht naar Kapllan Murat - Is hij de leider van de Bende van Nijvel?

Rijkswacht en politie zoeken nu al weken aan een stuk naar Kapllan Murat, een amper 21-jarige Italiaan die nog aan “Het Rad” te Anderlecht heeft gewoond.

Men is er wel niet zeker van dat hij de leider is van de bende die o.a. de moordovervallen te Temse, Nijvel en Beersel op zijn actief heeft, maar men zou al een flink eind op de goede zijn als men deze man als verdachte zou kunnen schrappen.

Gisteren werd te Anderlecht een ware klopjacht op deze verdachte georganiseerd. Er werd ook een huiszoeking verricht, die evenwel niet veel zou hebben opgeleverd.

Wel werd achterhaald dat Kapllan Murat nog regelmatig contacten heeft met een familielid te Anderlecht. Daarom wordt de buurt waar die woont extra in het oog gehouden. Toch weet Kapllan zelf ook wel dat hij zich voorlopig maar best niet aan het Rad moet vertonen. Dan zou zijn rijk wel eens uit kunnen zijn.

Kapllan Murat ontsnapte begin juni van dit jaar uit de gevangenis van Vorst. Sindsdien is hij spoorloos. Een paar weken geleden liep hij in de buurt van Affligem in de val, nadat te Dilbeek een wagen werd gestolen. De rijkswacht vuurde dan verscheidene keren naar Kapllan Murat en een medeplichtige maar eens te meer konden de boeven ontkomen.

Voor hij 18 jaar was, werd Kapllan reeds zo’n twintig keren door de politie van Anderlecht voorgeleid, telkens wegens diefstal van Porsches, BMW’s en Golf GTI-wagens.

150 Minuten

Tijdens de nacht van 18 op 19 juni, enkele dagen na zijn ontsnapping uit Vorst, werd Kapllan aan het stuur van een gestolen Porsche gezien. 150 minuten lang weerstond hij toen aan een achtervolging waarbij tien politiekorpsen werden ingezet.

Na de moorden te Temse en te Nijvel reeds werd door de politie de verbinding gelegd tussen Kapllan Murat en die moordovervallen.

Van de man is ondermeer geweten dat hij een voorliefde heeft voor ultra-snelle wagens en dat hij met wapens kan omgaan. Daarom heeft de rijkswacht de door de bandieten zeer gevreesde groep Diane ingeschakeld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Oktober 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

62

Re: Kapllan Murat

In 1989 werd Kapllan Murat voor het Hof van Beroep in Brussel veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Vier daarvan kreeg hij voor uiteenlopende diefstallen en een jaar wegens heling van 23 bontmantels. Ook Frédéric Hilger en Claude Hilger werden veroordeeld.

Vijf jaar in beroep voor Kapllan

De 27-jarige Albanees Murat Kapllan die de jongste jaren vooral het nieuws haalde wegens diefstal van zeer dure personenwagens en ook omwille van enkele spectaculaire ontsnappingen uit gevangenissen, o.m. in oktober 1987 tijdens welke hij een rijkswachter in de knie schoot, is vrijdagmiddag door het hof van Beroep in Brussel veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Vier daarvan kreeg hij voor uiteenlopende diefstallen en een jaar wegens heling van 23 bontmantels.

Tot de meest bekende medeplichtigen van Kapllan behoren Christian Bekaert die veroordeeld werd tot vier jaar effectieve gevangenisstraf, en de gebroeders Claude en Frédéric Hilger die eveneens vier jaar celstraf kregen. Andere beklaagden genoten vergeleken met het vonnis in eerste aanleg strafvermindering gaande van drie jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk tot vier maanden celstraf.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Juli 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

63

Re: Kapllan Murat

Nog een aantal artikels over Murat Kapllan als hoofdverdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, eind 1983:

Gerecht zoekt jonge Italiaan na moorden te Temse en Nijvel

In gans het land zijn rijkswacht en politie nog altijd in alarmtoestand, nadat een week geleden te Nijvel, drie mensen, onder wie een rijkswachter, koelbloedig werden neergeschoten. Men vreest dat de niets ontziende daders nog zouden kunnen toeslaan, als ze niet tijdig gepakt worden.

Door de BOB zijn de afgelopen dagen verscheidene verdachten verhoord, doch omwille van hun sluitend alibi weer op vrije voeten gesteld. Steeds meer vermoedens gaan uit naar een amper 21-jarige Italiaan van aan “Het Rad” te Anderlecht, die begin juni van dit jaar ontsnapte uit de gevangenis en sedertdien spoorloos is.

Murat Kapllan, in 1962 te Capna geboren uit Albanese ouders, opgesloten voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan verscheidene personen, is tot dusver de politie te vlug afgeweest. In politiekringen wordt hij als een zeer gevaarlijk heerschap aanzien. Een tijdje geleden trachtte hij tijdens een achtervolging te Koekelberg een vrouwelijke agente omver te rijden. Toen reed Murat Kapllan met een Porsche. Het is bekend dat hij een voorliefde heeft voor snelle wagens …

Mogelijk is dan ook dat Kapllan thans zijn oog heeft laten vallen op een Saab Turbo, die zowel te Temse als Nijvel door de gangsters werd gebruikt. Bovendien zijn de moordenaars te Temse en Nijvel met ongekende brutaliteit tewerk gegaan. En daar acht men Kapllan toe in staat, want de man koestert een diepe haat tegen de maatschappij en het openbaar gezag.

Komt daarbij dat de Italiaanse Brusselaar steeds door twee of misschien nog een derde boef is vergezeld. Van twee kent men overigens de Vlaamse namen. Zowel te Temse als te Nijvel werden minstens drie gangsters opgemerkt, zodat Kapllan en zijn bende steeds meer worden verdacht.

Saab

De ontsnapte gedetineerde werd de jongste tijd niet meer gezien, waaruit moet blijken dat hij een zeer veilige schuilplaats voor hem en zijn kornuiten heeft gevonden. In speurderskringen vraagt men zich af of Kapllan verantwoordelijk is voor de recente diefstal te Dilbeek van een zware Mercedes, toebehorende aan een landmeter.

Omdat Murat Kapllan een kerel is zonder vaar noch vrees en er prat op gaat de recherche om de tuin te kunnen leiden, meent men dat hij, sedert zijn ontsnapping uit de Brusselse gevangenis, reeds een en ander op zijn kerfstok heeft. In elk geval is hij (voorlopig) een van de hoofdverdachten voor de weerzinwekkende misdaden te Temse en Nijvel.

Voor de meeste rechercheurs is het immers duidelijk dat eenzelfde gangsterbende aan het werk is geweest. Zo zou de te Temse opgemerkte Saab Turbo dezelfde zijn als die van de bandieten te Nijvel. Dat werd grondig onderzocht, temeer dat er heel weinig dergelijke wagens in België rondrijden. In Brussel slechts 32, verklaarde ons vrijdag een topspeurder van de BOB. Het onderzoek vordert slechts moeizaam, omdat nog geen antwoord werd gevonden op twee knellende vragen: waarom de roof van kogelvrije vesten te Temse? Waarom voedingswaren te Nijvel? Tenzij de bende dit scenario uitvoert om de politie om de tuin te leiden. Ook dit is het favoriete werk van Murat Kapllan. En heeft men te Temse de daders niet een Slavische taal horen spreken? Een taal die Kapllan toch moet kennen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 24 September 1983

Leverde autodief Kapllan supersnelle wagens aan Bende van Nijvel?

De recherche zet haar onderzoek naar de Bende van Nijvel onverdroten verder. De aanwijzingen, waarover men na de dubbele moord op het juweliersechtpaar Szymusik vorige donderdag te Anderlues beschikt, laten er geen twijfel over bestaan, dat de onderzoekers een stap dichter gekomen zijn bij de ontmaskering van de terreurzaaiers.

De betrokkenheid van de Belgisch-Armeense Kapllan bij meerdere overvallen lijkt, na zijn bravoerestukje van vorige week, best mogelijk. Intussen werd onderzoeksrechter van Nijvel, Wezel, die het onderzoek naar de bende leidt, van alle dossiers ontheven om zich volledig aan de opsporing van de “doders van Waals-Brabant” te kunnen wijden. Voorts werden de districtsbrigades van de Rijkswacht van Nijvel en Waver versterkt met de Groep Diane.

De [dubbele] moord in Anderlues lijkt het werk geweest te zijn van drie mannen. Aan het verhaal, dat één van hen gewond zou geraakt zijn tijdens de overval, wordt in gerechtelijke kringen weinig geloof gehecht. Juwelier Szymusik heeft immers de tijd niet gehad om een schot in de richting van de gangsters af te vuren.

Dat bij het wegvluchten één van de bendeleden met het been trok, moet allicht verklaard worden door het feit dat de long rifle, waarmee in Anderlues o.m. geopereerd werd, onder de jas van de gangsters verborgen was.

Dat de zwarte Golf GTI zo vlug geïdentificeerd kon worden, zullen de moordenaars allicht niet verwacht hebben. De fabriek in Wolfsburg sloeg, ingevolge de vele met gestolen wagens gepleegde overvallen, het identificatienummer op nog een tweede plaats in haar wagens.

Dankzij dit tweede chassisnummer kon de oorspronkelijk rode wagen aan de dochter van de te Ohain vermoorde restaurateur, Jacques Van Camp, toegeschreven worden. De nummerplaat van Mej. Van Camp werd intussen op een Porsche in de streek van Parijs aangetroffen.

Autodief

In het aan gang zijnde onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn tot nog toe vijf mannen en een vrouw gearresteerd. De overval te Anderlues laat er geen twijfel over bestaan dat er nog meer elementen van deze gangstergroep deel uitmaken. Overigens staat het niet vast, dat het om een en dezelfde bende gaat. Het kan best, dat verschillende gangstergroepen, die met elkaar in verbinding staan, voor de terreurdaden verantwoordelijk zijn.

In dat verband wordt nog steeds gezocht naar de Belgisch-Armeense gangster Kapllan (21), een snelle wagen-gangster, vermaard om de bliksemsnelle manier waarop hij die dure wagens ontvreemd.

Zijn foto verscheen vorige vrijdag nog in onze krant n.a.v. een vluchtmisdrijf waarbij Kapllan, en twee andere kerels, Filhali Tahiri en Daniel Van Cutsem, betrokken waren. De drie verplaatsten zich toen in een Peugeot 505, in Frankrijk gestolen, en geraakten rond 23 uur in een verkeersongeval betrokken te Anderlecht.

De chauffeur van de andere wagen, een 25-jarige jongeman, werd in het ziekenhuis opgenomen maar ging er zonder iemand te verwittigen vandoor. Er bestaat bijgevolg nog steeds geen officiële versie van het ongeval. Vast staat wel dat Kapllan en co. de Peugeot inderhaast verlaten hebben en … er met een gestolen wagen vandoor gegaan zijn.

In de Peugeot vond men later reischeques ter waarde van verscheidene honderduizenden en documenten, die door de gerechtelijke diensten nauwlettend onderzocht worden.

Dat Kapllan zich dezelfde avond nog heeft aangediend bij de takelfirma, die de Peugeot weggesleept heeft, om er zijn documenten te komen ophalen, is een bewijs van de lef waarmee deze sinds zes maanden opgespoorde gangster te werk gaat. Hij werd echter herkend en nam de vlucht.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 December 1983

Kapllan Murat meldt zich gevangen bij politie van Jette

Gisterenavond raakte in Brussel bekend dat Kapllan Murat uit Anderlecht, hoofdverdachte van de weerzinwekkende moorden in Waals-Brabant, zich gevangen had gemeld bij de politie van Jette. Daar wilde men woensdagavond die arrestatie noch ontkennen, noch bevestigen.

Wel blijkt dat de 21-jarige Kapllan Murat, die van Albanese afkomst is, reeds een tijdje geleden zijn voornemen had te kennen gegeven zich over te geven. Zo is vernomen dat hij reeds enkele dagen telefonisch in contact was getreden met de politie van Anderlecht, die hem aanraadde zich te melden. Dit is dan ook gebeurd. Vorige week had reeds een spitsbroeder van Murat Kapllan zich bij de gerechtelijke politie van Brussel aangegeven. Nu zou Murat, van wie de broer werd gearresteerd wegens een mislukte overval begin november te Zemst, ook duidelijk te verstaan hebben gegeven dat hij niets te maken heeft Halle, Nijvel, Ohain, enz.

Autodief

Voor de Anderlechtse politie is Kapllan Murat geen onbekende. Gevestigd met zijn ouders in de populaire volksbuurt van Het Rad, werd hij vlug leider van een jeugdbende. Meisjes werden lastig gevallen, kleine diefstallen werden gepleegd en baldadigheden waren schering en inslag. Later ontpopte hij zich als een gewiekste autodief, die het voornamelijk op snelle wagens had gemunt. Vandaar ook dat hij werd verdacht betrokken te zijn bij sommige overvallen die men de Bende van Nijvel in de schoenen schuift.

In oktober 1980 schopte hij herrie in een Mechelse jeugdclub. Tijdens een vechtpartij die hierop volgde werd een kelner gedood en raakten twee Mechelaars zwaar gewond. Kapllan Murat werd hiervoor aangehouden, maar maakte van een voorlopige invrijheidstelling gebruik om te verdwijnen. Later werd hij op 29 maart andermaal gearresteerd en op 9 juni ontsnapte hij uit de gevangenis van Vorst.

Geweten is ook dat de politie van Anderlecht hem een twintigtal keer heeft aangehouden toen hij nog geen achttien was. Kapllan kon steeds door de mazen van het net glippen en hij werd op vele plaatsen gesignaleerd, doch nooit kon men hem bij de kraag vatten. Thans heeft hij zich vrijwillig gemeld, wat impliceert dat hij zelf zijn onschuld wil bepleiten.

In elk geval komt daarmee het onderzoek naar de Bende van Nijvel een flinke stap vooruit. Want het ziet er naar uit dat men Kapllan Murat als verdachte zal kunnen schrappen. De jeugdige boef zal wel met sluitende alibi’s op de proppen komen voor de afschuwelijke misdrijven die in Waals-Brabant werden gepleegd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 December 1983

Kapllan Murat: reeds voor 10 miljoen autodiefstallen

Over Kapllan Murat, de jonge boef uit Anderlecht, die zich woensdag gevangen meldde bij de gemeentepolitie en achteraf door de gerechtelijke politie in de boeien werd geklonken, was gisteren op het parket te Brussel niet veel te vernemen. Er werd alleen bevestigd dat de 21-jarige autodief in de cel werd gestopt en dat er inderdaad veel dossiers ten zijnen laste zijn. Zo werd ook al becijferd dat hij reeds voor minstens 10 miljoen fr. auto's heeft gestolen. Van Kapllan Murat was immers geweten dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd van 21 jaar, een kampioen in autodiefstallen was.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 December 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Kapllan Murat

De nummerplaat van Mej. Van Camp werd intussen op een Porsche in de streek van Parijs aangetroffen.

Heeft iemand hier meer info over?

65

Re: Kapllan Murat

Die witte Porsche 924 met nummer plaat BEL 310 van het echtpaar Van Camp was in Sint-Lambrechts-Woluwe rond 28 maart 1983 gestolen, en in Molenbeek een paar dagen later teruggevonden. Twee platen gestolen op een VW Golf in Molenbeek een paar dagen vroeger waren in dit voortuig teruggevonden.

Re: Kapllan Murat

Xenophon wrote:

De nummerplaat van Mej. Van Camp werd intussen op een Porsche in de streek van Parijs aangetroffen.

Heeft iemand hier meer info over?

Het is niet makkelijk om de exacte gebeurtenissen te achterhalen, want veel bronnen spreken elkaar tegen en lijken de (verwarrende) feiten door elkaar te halen. Er zijn drie grote gebeurtenissen rond de Porsche van Van Camp:

1) In Parijs vindt men een in Brussel gestolen Porsche terug, met daarop de nummerplaat (BEL 310) van de Porsche van Van Camp.

Sommige bronnen spreken van de auto van de echtgenote van Van Camp. Dat verklaart mogelijk ook waarom er in jouw quote sprake is van "Mej. Van Camp". Mogelijk stond de auto dus ingeschreven op naam van Van Camps echtgenote.

Het gaat hier dus niet om de auto, maar wel om de nummerplaat van Van Camp. Volgens het artikel 'De vrienden van Patrick Haemers' (te lezen op deze site) werd de gestolen auto met daarop de nummerplaat van Van Camp op 25 april 1983 teruggevonden in Parijs.

In het verslag van Bendecommissie II staat te lezen dat een kopie van de nummerplaat van Van Camp bevestigd was op een Porsche die in 1982 te Parijs werd verkocht. Bouten spreekt van 25 april 1982.

2) De diefstal van de Porsche van Van Camp in Sint-Lambrechts-Woluwe en vrijwel meteen daarna de vondst van diezelfde auto.

Volgens een Humo-interview uit 2004 met de dochter Van Camp vond dit feit plaats in januari 1983. De auto werd gestolen, waarna de daders enkele uren Brussel doorkruist hebben en de auto achtergelaten hebben op een paar honderd meter van de plek waar hij tevoren geparkeerd stond. Er werd haar door de speurders verteld dat de daders uit de clan-De Staerke kwamen. De interviewster, Hilde Geens, merkt op dat Kapllan Murat deze diefstal bekend heeft. Voor zover ik weet werd Murat nooit tot de bende-De Staerke gerekend. Wel was hij een misdaadkompaan van Daniel Van Cutsem en werkte hij samen met garagisten als Maurice Lammers en Alain Weykamp. Dus ofwel bedoelt de dochter iemand anders ofwel vergist ze zich. Mogelijk verwart ze het feit dat Philippe De Staerke (samen met Mohammed El Bourajradji) verdacht werd van de moord op haar vader met de diefstal van de Porsche. Ook haar beschrijving van de diefstal lijkt niet helemaal correct te zijn.

Volgens Ponsaers & Dupont werd de auto enkele maanden voor de moord op Van Camp gestolen voor zijn woning in Sint-Lambrechts-Woluwe. In zijn boek Loden Jaren neemt Ponsaers dan weer grotendeels het hierboven beschreven Humo-interview over en plaatst hij Murat - vermoedelijk om het verhaal te doen kloppen - zonder verpinken in de entourage van Philippe De Staerke.

Volgens de voorgaande post van C.P. werd de auto in Sint-Lambrechts-Woluwe gestolen en pas na een paar dagen in Molenbeek teruggevonden, mét de gestolen nummerplaten van een in Molenbeek gestolen Golf in de auto. Hij plaatst dit feit in maart 1983. Anderlecht en buurgemeente Molenbeek waren in die dagen de thuisbasis van Murat en Van Cutsem, dus dat zou me niet verbazen.

Bouten schrijft dat Murat eind maart 1983 geïdentificeerd werd als de dief van de in Sint-Lambrechts-Woluwe gestolen Porsche van Van Camp.

Volgens het verslag van Bendecommissie II werd de auto (vermoedelijk) in 1981 (!) gestolen in Sint-Lambrechts-Woluwe. Een jaar vóór feit#1 dus. Ik begrijp niet waarom men over 'vermoedelijk' spreekt in het verslag. Van Camp heeft toch aangifte gedaan en de auto is ook meteen teruggevonden; waarom dan twijfel over de datum? Ook leuk om te lezen:

"Nader onderzoek naar de omstandigheden waaronder de Porsche in 1981 was ontvreemd, werd door de verbalisanten wel aanbevolen, maar werd, volgens de stukken, niet daadwerkelijk verricht. In december 1983 werd er alleen de aandacht op gevestigd dat een zeer beruchte Brusselse overvaller wel eens betrokken kon zijn (geweest) bij die diefstal."

Verder staat dan weer dat Van Camp zich "nogal vreemd" gedroeg toen hij in maart 1983 te horen kreeg dat zijn auto mogelijk opnieuw was gestolen. Dus volgens het verslag werd zijn auto gestolen in 'vermoedelijk' 1981 en in maart 1983 'mogelijk nog eens'? Zeer verwarrend verwoord.

Ook het artikel 'De vrienden van Patrick Haemers' plaatst de diefstal vóór het incident met de gekopieerde nummerplaat. Volgens het artikel werd de auto van Van Camp gestolen in maart 1983, en vond het incident met de gekopieerde nummerplaat in Parijs een maand later, in april 1983, plaats. Volgens hetzelfde artikel: toen Van Camp van politieagenten te horen kreeg dat Murat achter de diefstal zat, werd hij 'verdacht zenuwachtig'.

Murat bekende de diefstal van de Porsche in Sint-Lambrechts-Woluwe, maar ontkende Van Camp te kennen, staat dan weer te lezen in het boek "L'enquête Criminelle Sur Les Tueurs du Brabant". Met als bron voor die stelling een pv van de BOB van Waver uit maart 1985.

3) De moord op Jacques Van Camp, waarbij de VW Golf van zijn dochter gestolen wordt.

Ze kwamen voor de Porsche, maar moesten zich tevreden stellen met de VW Golf van dochter Van Camp. Volgens de dochter van Van Camp in het Humo-interview had zij van haar ouders de sleutels van de Porsche gekregen omdat haar ouders van plan waren om de dag na de overval op vakantie te vertrekken met de Golf. Van Camp had dus op het moment van de overval enkel de sleutels van de Golf op zak. De sleutels van de Porsche had zijn dochter ergens op de bovenverdieping gelegd, waar de daders niet geweest zijn.

In het boek "Les grands dossiers criminels en Belgique" van René Haquin en Pierre Stéphany wordt dat vakantieverhaal anders verteld. Daar is de Porsche tijdens de overval zelfs niet aanwezig aan het restaurant, maar bevindt de auto zich op dat moment aan de woning van Van Camp in Sint-Lambrechts-Woluwe, om er een dag later mee op vakantie te kunnen vertrekken.

Dat lijkt onwaarschijnlijk omdat onder meer in het verslag van de Bendecommissie te lezen staat dat de banden van de andere auto's op de parking werden stukgeschoten. Waaronder de band van de Porsche. Het zou bovendien ook zeer raar geweest zijn van de daders om voor een auto te komen die er niet was.

Re: Kapllan Murat

Bedankt voor het uitgebreide antwoord, Patrick111!

Re: Kapllan Murat

patrick111 wrote:

Verder staat dan weer dat Van Camp zich "nogal vreemd" gedroeg toen hij in maart 1983 te horen kreeg dat zijn auto mogelijk opnieuw was gestolen.

(...) Volgens hetzelfde artikel: toen Van Camp van politieagenten te horen kreeg dat Murat achter de diefstal zat, werd hij 'verdacht zenuwachtig'.

Nog een kleine aanvulling: in de nota's van de BOB van Waver staat te lezen dat 'het leek alsof Van Camp de "diefstal" van zijn Porsche wilde toedekken'. (Merk op: de speurders zetten het woord "diefstal" tussen haakjes. Insinueren ze hier dat de diefstal eigenlijk opgezet spel was?)

Re: Kapllan Murat

Dat heb ik me al een paar keer afgevraagd: hoe zat het met de initiële diefstal van die Porsche en of dat werkelijk een gewone diefstal was, of een combine die uiteindelijk totaal out of control geraakt is en resulteerde in de dood van Van Camp?

Ook de gebeurtenissen bij het restaurant zijn me niet helemaal duidelijk. Er zouden minstens 2 daders geweest zijn die in een vreemde taal met elkaar spraken. Arabisch? Manouche? of Albanees? Dader één stond op de parking met Van Camp Sr. Dader twee was binnen, deed aan crowd control, vroeg de sleutels en geld. Hij vuurde één keer op de koelkast. Bizarre taakverdeling.

Buiten waren de banden van de 3 wagens buiten de Golf lekgeschoten. Volgens Hilde Geens had van Camp 2 kogels in het hoofd van twee verschillende pistolen. In het ballistisch schema vinden we 3 hulzen en 3 kogels uit 7.65 nr 2. En ook 1 huls en 2 kogels uit 7.65 nr 3.

Drie wagens behalve de Golf, 3 banden, neem aan ook 3 schoten. Plus een schot in de koelkast. Plus Van Camp die werd neergeschoten met 2 verschillende wapens. Als dat klopt dan is er een kogel 'te weinig'. Of werd die gewoon niet gevonden?

En op dat eigenste moment zat Philippe De Staerke samen met El Barajraj op café in de buurt.

Veel vragen, weinig antwoorden.

Ook nog aanvulling:

De wagens op de parking waarvan de linkervoorband werd lekgeschoten betroffen (naast de Golf waarmee de daders wegreden) een Porsche, Alfa Romeo en een Renault R4 (bendecommissie 1).
Volgens Ponsaers vuurde de dader die binnen de 'security' deed minstens twee keer: één keer in de koelkast, de tweede keer in de richting (maar boven het hoofd) van één van de twee jobstudentes die door de dader buiten terug naar binnen werden gestuurd terwijl de andere dader met Van Camp Sr achterbleef op de parking. Dan klopt de ballistische rekening helemaal niet meer. Die versie kan ik echter nergens bevestigd zien.

Ik vind die 'taakverdeling' gewoon vreemd: de dader binnen moest 7 personen onder controle houden én sleutels verzamelen, die buiten stond wat te keuvelen op de parking met Van Camp.