Topic: Theorie club_le-happy-few

De Bende Van Nijvel is bewust/onbewust verweven met het ganse Brusselse misdaadmilieu van jaren '70-'80 als je het mij vraagt. Ook met Vorst en Sint-Pieter-Leeuw is er iets. Volgens mij hebben enkele "hoge pieten" het misdaadmilieu aangesproken om enkele dingen voor hen op te ruimen. Dingen toedekken die niet mochten bovenkomen.

Ze raden hun kennissen ook aan om met die mensen in zee te gaan. Op de duur gebruikt iedereen iedereen. De hoge pieten gebruiken de misdadigers en omgekeerd. De misdadigers krijgen hoogmoed, en voelen zich onaantastbaar ... en beginnen ook vriendendiensten te doen?

Iemand die persoonlijk nakomelingen van de slachtoffers in Aalst kende, vertelde mij dat de politie tegen hen gezegd had dat de uitvoerders zeker allemaal dood waren. Werd dit tegen de andere slachtoffers ook gezegd. Of is dit cafépraat?

2

Re: Theorie club_le-happy-few

club_le-happy-few wrote:

Iemand die persoonlijk nakomelingen van de slachtoffers in Aalst kende, vertelde mij dat de politie tegen hen gezegd had dat de uitvoerders zeker allemaal dood waren. Werd dit tegen de andere slachtoffers ook gezegd. Of is dit cafépraat?

In ieder geval moeten ze in gerechtelijke kringen weten waar zoeken, ze weten wie de positieve DNA identificatie is, zo heb je al een beeld van hem en zijn vrienden... en als die dan al dood is weet je van 1 man al zeker dat hij dood is. En waarschijnlijk ook van zijn kompanen.

Dus voor mij kan er wel waarheid in zitten dat, er zijn mensen die meer weten. De vraag is ook of 1982-83 en 1985 dezelfde bende was. Misschien wel dezelfde opdrachtgevers of waren er in het begin geen opdrachtgevers? Veel vragen maar weinig antwoorden. Maar het belangrijkste is en daar word en werd het minst naar gezocht zijn de opdrachtgevers. Cafépraat kan men helaas nooit uitsluiten, want niemand kan het zwart op wit bewijzen.

3

Re: Theorie club_le-happy-few

Club le-happy-few, jij weet het, dubbelspel in de bende. Gangsters die met stropdassen gaan 'feesten'! Stropdassen vinden het spannend om ook 'Godfather' te spelen.

Re: Theorie club_le-happy-few

1, De Bende bestaat niet maar is maffiastructuur
2. Spioneren, infiltreren en chanteren (ari)
3. Drugs for weapons
4. Afrekeningen die ook dienst doen als 'strategie vd spanning'
5. farcy-otten-beijer-bouchouche-françois-cammerman-goffinon met hulpjes uit bendes de staerke, haemers, rijkswacht en legionairs die voor eerstgenoemde vuile werkjes deden (schulden, chantage,...)

Re: Theorie club_le-happy-few

Net als Hilde Geens heb ik ook de CIA 'strategie van de spanning'-piste wat afgezworen, maar geloof ik wel in het drugs for weapons verhaal waar CIA ook is aan gelinkt.

Ik kan me wel inbeelden dat personen als Bouhouche en Beijer er hun plezier in hadden om te laten uitschijnen dat het wel degelijk om een operatie in het kader van de 'Strategie van de Spanning' ging.

Dergelijke vergelijkingen zal hun ego wel gestreeld hebben.

In 2011 heeft de Farcy nog een container oorlogsvoertuigen richting Cuba gestuurd (wat dan ook weer dicht bij Florida ligt, waar de ARI-mannen Lekeu en graag naar toe gingen).

6

Re: Theorie club_le-happy-few

club_le-happy-few wrote:

Ik kan me wel inbeelden dat personen als Bouhouche en Beijer er hun plezier in hadden om te laten uitschijnen dat het wel degelijk om een operatie in het kader van de 'Strategie van de Spanning' ging.
Dergelijke vergelijkingen zal hun ego wel gestreeld hebben.

Of B&B nu betrokken waren of niet, als ze een misleiding konden veroorzaken of voor twijfel konden zorgen in gelijk welke zaak hadden ze er hun plezier in denk ik.
Als Bouhouche zijn dood effectief een ongeluk was en effectief zo is gebeurd, dan is hij er zelfs (onbewust) in geslaagd om zijn dood tot onderwerp van twijfel en misleiding te brengen. Indien hij effectief op deze manier door een ongeval om het leven kwam, kon hij zich misschien geen betere dood voorstellen.
Wat Beijer betreft, met "Een laatste leugen" kon hij wellicht geen betere titel voor zijn boek verzinnen.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Theorie club_le-happy-few

Bierghes is vrij landelijk, maar richting Tubize en Quenast is er net als in de Borinage, La Louvière, Charleroi en Luik veel miserie.

Door het wegvallen van de industrie is er veel kansarmoede van generatie op generatie in die regio.

Er zijn op het einde van de 'gouden tijden' ook nog massaal gastarbeiders geïmporteerd uit Italië, Spanje, Griekenland, Turkije en Marokko die nauwelijks aan werken zijn gekomen en al decenia 'rondhangen' en uitleven van uitkeringen.

Door het wegvallen van de werkgelegenheid en falend integratiebeleid dus een broeihaard van criminaliteit van generatie op generatie.

Het is minder gekend, omdat deze steden slechts een klein gebied zijn en in Waals-Brabant liggen, wat verder de rijkste provincie van België is.

Tubize heeft onlangs nog het nieuws gehaald doordat jongerenbendes massaal na schooltijd naar Halle trekken om daar jongeren te beroven van hun gsm's, kledij, geld-chantage en zware vechtpartijen. Af en toe vermoorden ze in Tubize-Rebecq ook wel eens iemand voor twee keer niks. Ze hebben daar net zoals in Charleroi, La Louvière en Borinage ook veel mafiosi geïmporteerd he, degene die in Italië/Sicilië moesten gaan lopen! Net zoals de Marokkanen in België van het bergvolk afstammen die daar een slechte reputatie hadden (dievenbendes) en ook gaan lopen zijn.

En de autochtone 'vierde wereld' doet daar vrolijk mee om stoer te doen of voor de drugs smile

Dergelijke marginalen zijn van goudwaarde voor typetjes als Farcy. Je kan ze alles laten doen voor 50€ zonder te beseffen waar ze mee bezig zijn.

Het artikel van Willy Van Damme op UITPERS n.a.v. de voorstelling van de heruitgave van het boek 'Beetgenomen', heeft enkele interessante passages, bij wie ik telkens weer aan Farcy moet denken:
Wel lijkt zij bij de bespreking van het schandaal rond het Nationaal Drugsbureau (NDB) van commandant Léon François en de Amerikaanse Drugs Enforcement Administration (DEA) de indruk te wekken dat die DEA echt de drugshandel wil bestrijden. Wat de DEA doet is die onder controle houden en er zo leiding aan geven. Uit een gesprek blijkt duidelijk dat zij die rol deels ook wel beseft.

Wie in die handel dwars ligt krijgt de DEA op zijn nek om hem te pakken, wie een vriend is krijgt alle mogelijke steun. De verhalen over ‘generaal’ Vang Pao in Laos voor 1973 en de in 2011 vermoorde Ahmed Wali Karzai, broer van de Afghaanse president Hamid Karzai, spreken boekdelen. Beiden werden gefinancierd door o.m. de CIA en als Ahmed Wali Karzai problemen heeft met een lokale rivaal in de drugshandel dan zorgt de DEA ervoor dat die professioneel wordt uitgeschakeld. Die man zit nu in een Amerikaanse cel weg te rotten want de VS en DEA bestrijden toch de drugshandel nietwaar. Vermoedelijk was opium trouwens de echte reden voor de inval in Afghanistan.

Dit is ook mijn mening, men heeft in hem iemand gezien die door zijn 'kennis' het drugs- en wapenmilieu kan controleren.
Hij mag zijn ding doen in ruil dat hij de andere spelers op de markt verklikt waardoor hij zijn eigen imperium ongestraft kan uitbreiden.

Maar op een moment is hij zo machtig geworden dat hij Bouhouche, Beijer, François,... in de tang had.

Hij is uit zijn verleden als straatcrimineel vertrouwd met antiek/diamantairs, prostitutie, oplichting (cheques), drugs, wapens en het milieu van de Italiaanse en Franse huurdoders uit het prostitutiemilieu.

Legionairs als Vogeleer en bendeleden van De Staerke/Haemers hebben voor zijn etablissementen gewerkt. Hebben voor hem gedeald. Castris voor de prostitutie.

Op het moment dat de Belgische staat geen geld meer heeft om drugsoperaties te bekostigen, proberen François & co zelf partijen drugs te verkopen (in opdracht van een overste?) om toch te kunnen betalen. Maar ze werken zich dus nog dieper in de schulden. Kortom gemakelijk chanteerbaar ... als je niet kan terugbetalen moet je het op een andere manier terugverdienen.

De stopzetting van de financiëring van de drugs for weapons-trafiek lijkt me toch de meest plausibele reden voor de aanslag op Vernaillen. Uitgevoerd door Beijer en Bouhouche omdat ze in de tang zitten van een nog grotere gek dan zijzelf?

Dat ARI-gedoe lijkt me vooral een wederdienst om hun schulden terug te betalen. Via infiltratie (chantage mensen in allerlei instellingen) en aanslagen dingen gedaan krijgen i.v.m. drugstrafiek en andere criminele zaken.

Het feit dat de baas van Delhaize wilde investeren in bordelen in de Rue D'Aerschot was zeker geen goede zaak voor het Noord-Franse milieu waartoe hij behoord. Dat is een belangrijk deel van zijn inkomsten. Dat Delhaize-baas zelfs een smeekbriefje naar Van Den Boeynants schrijft zegt toch genoeg.

Vergeet ook niet de aktetas die men linkt aan Claude Dubois. Ik kan geen directe link vinden met Farcy.

Maar Dubois woonde ook in Elsene en was goed bevriend met clan De Staerke. En thuis in het antiekmilieu.
Léon en Philippe hebben beiden voor Farcy gewerkt. Phil. had een schuilplaat in zijn huis te Rebecq.

Familie Farcy had dus:
- Candy's Bar (Lakenweverstraat), uitgebaat door Léon De Staerke
- Appartement Chaussée Boondael, waar één van Bendevoertuigen is gevonden
- Huis in Watermaal-Bosvoorde
- Huis in Rebecq (waar sinds 1973 de garage van de jeugdvriend / ari-compagnon van Beijers staat geregistreerd, en dus ook schuilhol De Staerke!): auto's in colonne, helicopters,...
Eigenaar huis Rebecq heeft nog steeds meerdere garage's o.a. in Molenbeek en is ook thuis in de immo-wereld. allen bedenkelijke firma's maar leeft op grote voet. Behoort ook tot kennissenkring zoon Beijer, Verdeyen, Amory, Cammerman,...
> heeft ook paarden (zoals één van de foto's bij de bewijsstukken)
> zou net als veel van zijn ARI-companen ook in Florida actief geweest zijn
> heeft volgens Hilde Geens een lang straf blad
> heeft het valse alibi voor Beijer bezorgd te Aalst, waar ook Cammerman in 't Christoffelke is gezien
> er is via Farcy ook de link met Vlaanderen (Overboelare, Everbeek)

Hoe komt het dan dat deze persoon in de media nooit bij de verdachten wordt genoemd? Zelfs niet door Vermassen.

Als er één persoon is die aan alle feiten gelinkt kan worden is hij het wel.

Hij zou nog steeds bezig zijn met handel in oorlogswapens en oorlogsvoertuigen via zijn import-exportfirma's die ook nog steeds adressen hebben in België: Moeskroen, industriepark Menen ... dus nabij zijn geboorteplaats in Frankrijk waar de firma ook een adres heeft (op naam van zoon).

De vrienden op zijn FB spreken boekdelen (gewapende en gemaskerde mannen, militaire wereld,...). En net als Beijer is hij een grote fan van Rusland smile

Maar ik denk wel dat in tegenstelling tot vele verdachten wel nog steeds in weelde leeft. En zorgeloos want de Belgische staat mag waarschijnlijk niet aan hem raken.

Re: Theorie club_le-happy-few

Tru Dat wrote:

Om de bende te ontwarren moet je in Elsene zijn .
Er is echter geen complot.
Geen hoger doel.
Enkel geldgewin.
Justitie sleurt er van alles bij om hun incompetentie te verbloemen.

Ik denk dat Farcy in zijn rol als 'informant' zich steeds meer toe-eigende, met hulp van de hele ARI-zooi en zijn connecties in het criminele milieu + legionairs. Je kan stellen dat ze zijn imperium mee hebben opgebouwd.

Men gaat hier nogal licht mee om. De man was bezig met heroïnehandel en prostitutie. Dat zijn echt geen faits divers hoor.
Dat gaat om astronomische bedragen, en je moet harteloos zijn om zulke dingen te doen.
Wat een miserie dat al die drugs te weeg brengen (hoeveel doden?), prostituees verslaafd maken om te kunnen uitbuiten,...
Als je daartoe in staat bent, ben je ook in staat om slachtoffers te maken op een parking.

Toen was drugs ook nog veel moeilijker verkrijgbaar en waren prijzen nog stukken hoger dan vandaag. Je moet het ook in die tijdsgeest bekijken.

Bouhouche en Beijer hebben het dan laten uitschijnen als een soort 'strategie van de spanning'.

Volgens mij zit justitie hierdoor in een lastig parket. En de reden waarom zijn naam nooit valt onder de 'verdachten'.

Jammer genoeg is men kennis van Dubois beperkt tot wat er in het boek van Het Rattenkwartier staat. Maar ook in dat boek staat er foute info.

Hij kende De Staerke's maar we hebben geen enkel tastbaar bewijs dat hij ook Farcy kende.

Als de aktetas met Delhaize document van hem komt, dan denk ik toch aan chantage ivm de geplande aankoop bordelen door Delhaize-baas (die smeekbede deed bij VDB zonder resultaat!).

Farcy was heel dikke maatjes met De Staerke's (voor vuile werk), en De Staerke's dikke maatjes met Dubois. Die dan ook weer in de antiek zat zoals Farcy.

Vergeet niet: prostitutie Aarschotstraat en Beurs was toen in handen van het Noordfranse misdaadmilieu.

9

Re: Theorie club_le-happy-few

Uiteraard kende Dubois Farcy.
Het hele milieu kende mekaar... Niet letterlijk maar de bendes van die tijd wisten wat anderen deden ze maakten zelfs afspraken om mekaar niet in de weg te lopen.
De Staerke dealde in St Gillis die drugs kwam ergens vandaan .
Dubois verhandelde alles ( wapens ,drugs enz...) de opbrengst moest wit gewassen worden daarvoor had hij een officiële winkel eigendom disco Top Ten enz...De wapens werden niet geleverd door het duo B&B.
B&B deden observaties en stuurden het onderzoek in de war ze namen niet deel aan de overvallen de uitvoerders waren kleine boeven die wat training kregen.
Het waren makkelijk te manipuleren en chanteren individuen die voor wat zakgeld wel moesten meedoen of ze konden gratis op hotel van moeder staat en ook daarin hadden B&B een rol ze wisten precies wat die kleine criminelen uitgespookt hadden.
Er komt nog veel meer bij kijken maar te lang om te typen .
En om die gedachtengang te begrijpen moet je in bepaalde milieu's geleefd hebben.
En nog een ding Zigeuners geven niks om kinderen die geen deel uitmaken van hun leefgroep . Eigen volk is wel heilig en zwijgen en liegen kunnen ze als de beste,eigen ervaringen desbetreffende.
PS er is nog een fransman... Niet Farcy.

Re: Theorie club_le-happy-few

Ik heb het in deze post over huis Rebecq.

Matthijs is idd te Everbeek, wat men in de volksmond "Het Kasteeltje" noemde, en waar dus allerlei bizarre feestjes doorgingen. Hij baatte dus de Little David uit, ligt in de draai als je via Geraardsbergen viaduct af komt en via Grote Weg richting Lessines gaat.

Lison woonde eerst Overboelare (?) en nadien in afgebakende villa te Goeferdinge. Zijn winkel was te Overboelare (Grote Weg) voor de Colruyt. De Colruyt is er nog steeds. De grond was oorspronkelijk van hem maar heeft hij dus verkocht/verhuurd aan Colruyt toen die wilden uitbreiden. Hij was reservepiloot voor Armand Coesens (drugs for weapons).

Dan is er volgens Zenga nog die Van De Vijver, ook van kledingmerk die ook gepakt is voor drugs. Wonende te Elst vlakbij Goeferdinge, Overboelare, Everbeek.

In Moerbeke Geraardsbergen is er ook een drankcentrale waarveen één van de zoons/familieleden straaljagerpiloot was. De zaak is enkele jaren verkocht nadat de zoon opgepakt was voor heroïnehandel/trafiek (?). Er zou daar toen een razzia geweest zijn.

Nog in Overboelare is er denk ik zo'n 10 jaar terug een videotheek gesloten waar men in drugs handelde. Het adres ... u mag twee keer raden: Grote Weg.