Re: Eli Spletinckx

Is die Jean-Marie B. toevallig Jean-Marie Bauw?

12

Re: Eli Spletinckx

Cocu kende hem blijkbaar ook... » www.scribd.com/Michel-Cocu-Mei-1986

13

Re: Eli Spletinckx

En Bouhouche ...

14

Re: Eli Spletinckx

Aangehouden Elie Splettinckx reed met gestolen wagen

Omtrent de arrestatie van Elie Splettinckx, een 25-jarige Brusselaar die in Baisy-Thy werd geboren, lekt voorlopig niet vel uit. Zoals gemeld werd deze internationaal opgespoorde man, woensdag door de BOB in het centrum van de hoofdstad aangehouden, toen hij aan het stuur zat van een Mercedes.

Splettinckx werd ter beschikking gesteld van het parket van Nijvel omdat hij in de eerste plaats wordt verdacht van een diefstal in een winkel te Villers-la-Ville. Ook zijn minderjarige vriendin die bij hem in de auto zat, werd naar Nijvel overgebracht.

Achteraf kwam aan het licht dat Elie Splettinckx met een gestolen Mercedes reed. Omdat die auto nog niet was geseind, wordt verondersteld dat de Mercedes nog niet lang geleden was ontvreemd. Uit ingewonnen inlichtingen blijkt dat Splettinckx inderdaad in het buitenland (men veronderstelt Frankrijk) heeft vertoefd en opnieuw naar België is gekomen. Men vraagt zich af waarom.

Op het hoofdkwartier van de Brusselse BOB werd hij langdurig verhoord. Vooral omdat hij door de Brusselse speurders ook verdacht wordt van nog andere misdrijven.

De gearresteerde liet tijdens zijn ondervragingen niet in zijn kaarten kijken en maakte de ondervragers niet veel wijzer.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 November 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Re: Eli Spletinckx

Hij werd in juli 1981 aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een diefstal van lederwaren in Brussel. Eén van de mededaders was Apostolos Papadopoulos. Zie » Forum

In de herfst van 1983 was hij duidelijk een hoofdverdachte in het Bende van Nijvel-dossier:

(…) Wie zijn de “gekke doders” dan wel?

Volgens de rijkswacht zou een zekere Elie Splettinck, een 25-jarige Brusselaar, meer moeten afweten van de recente moorden en overvallen bij Colruyt, Delhaize, enz. Splettinck was in mei 1981 een van de daders van een gewapende overval bij Delvaux te Brussel waar voor ongeveer 5 miljoen aan lederwaren werd gestolen.

Splettinck werd achteraf aangehouden doch spoedig weer op vrije voeten gesteld. Sindsdien is hij spoorloos. Men vermoedt dat hij zich in het buitenland bevindt. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen |  15 November 1983

(…) Inmiddels lijkt ook steeds meer vast te staan dat een andere verdachte, met name Elie Splettinck inderdaad naar het buitenland is gevlucht. Men vraagt zich af of dit niet gebeurde wegens medeplichtigheid bij de een of andere overval.

Bron: Gazet van Antwerpen | 16 November 1983

Elie Splettinck te Brussel aangehouden

De BOB van Brussel heeft gisteren een belangrijke slag kunnen slaan. Een zekere Elie Splettinck, die ondermeer verdacht wordt van een inbraak in een winkel te Villers-la-Ville, werd woensdag in het centrum van de hoofdstad door leden van de Brusselse bewakings- en opsporingsbrigade aangehouden. Hij zat aan het stuur van een Mercedes en was vergezeld van een minderjarig vriendinnetje. Door het optreden van de BOB was Elie Splettinck zo verrast dat hij zich gewillig in de boeien liet slaan.

Elie Splettinck, van wie men dacht dat hij naar het buitenland was gevlucht, is een goede bekende van het gerecht. Hij was ondermeer een van de daders van de gewapende overval bij Delvaux te Brussel, waar in mei 1981 voor vijf miljoen aan lederwaren werd gestolen. Hij werd toen gevat, maar werd niet lang opgesloten.

Het was reeds enige tijd duidelijk dat de rijkswacht met man en macht achter Elie Splettinck aanzat. Waarop de operaties voor zijn aanhouding zo omvangrijk waren, is tot nog toe niet gekend. Wellicht komt daar tijdens de volgende dagen meer klaarheid.

Toen hij gisteren in het centrum van Brussel in de val liep, was Splettinck niet gewapend. Laat op de avond werd hij nog op het BOB-hoofdkwartier verhoord. Niets wijst er echter op dat hij reeds iets zou bekend hebben.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 November 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

16

Re: Eli Spletinckx

(...) Het is de tweede verdachte, na Eli Spletinckx, die vorige week in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel te Brussel in de val liep. Gisterenavond onthield het parket te Brussel zich van elke commentaar. Toch leek het erop dat de opgebracht verdachte slechts een meelopertje zou geweest zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 November 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

17

Re: Eli Spletinckx

Hij ontsnapte in mei 1984 kortstondig uit de gevangenis van Nijvel:

Gevangene ontsnapt te Nijvel

Uit de gevangenis van Nijvel is tijdens het weekend een gedetineerde ontsnapt in nog niet bekende omstandigheden. Het betreft de 26-jarige Eli Spletinck (sic). Waarschijnlijk is hij op de vlucht met een in de omgeving van de gevangenis gestolen auto.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Mei 1984

Ontsnapte gevangene geeft zich over

Elie Spletinck (sic), de uit de gevangenis van Nijvel ontsnapte gevangene, kon in de nacht van zondag op maandag opnieuw opgesloten worden, nadat hij zelf contact opgenomen had met de gerechtelijke autoriteiten.

Spletinck telefoneerde zondagavond omstreeks 23 uur naar de gerechtelijke politie van Nijvel, nadat hij had vernomen dat zijn 18-jarige vriendin was aangehouden. Het meisje werd ervan verdacht Spletinck te hebben geholpen bij zijn ontsnapping door hem, tijdens een bezoek aan de gevangenis, burgerkleren te hebben bezorgd. dit stelde Spletinck in de mogelijkheid om, eens uit de gevangenis, onmiddellijk zijn gevangenisplunje weg te gooien.

Via de telefoon konden onderzoeksrechter Schlicker en procureur des Konings Deprêtre Spletinck ervan overtuigen dat het ook voor hem beter was zich over te geven omdat de politie van gans het land hem zocht. Spletinck stelde wel als voorwaarde voor zijn overgave dat de politiediensten zouden afzijdig blijven. hij vreesde blijkbaar te worden neergeschoten.

De heren Schlicker en Deprêtre begaven zich vervolgens, alleen en ongewapend, naar de plek van afspraak, nl. de Collegiale te Nijvel. een half uurtje later daagde ook Spletinck daar op met een kort tevoren door hem gestolen auto. Hij overhandigde de sleutels ervan aan zijn gesprekspartners en werd dan, na een korte ondervraging teruggebracht naar de gevangenis.

De procureur des Konings preciseerde maandagmiddag dat Spletinck kunnen ontsnappen is zonder hulp van binnen de gevangenis. Voorzien van een drie meter lange koord wist hij een bewaarder te verschalken. Met behulp van de koord geraakte hij over de vijf meter hoge gevangenismuur.

Bron: Gazet van Antwerpen | 8 Mei 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube