71

Re: Luc Hennart

Scaramouche wrote:

Het kon nog erger indien hij op de federale PS-lijst had gestaan. Dan had hij kans om minister van Justitie te worden.

België is een parlementaire democratie. Wij verkiezen het parlement (wetgevende macht). Wij verkiezen dus niet de regering (uitvoerende macht).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

72

Re: Luc Hennart

Scaramouche, niet te vroeg juichen he, hij kan het nog altijd worden. Zoals Ben zei verkiezen wij de regering niet. Ik zou ze geen eten willen geven, de mensen die op een lijst staan en dan een andere functie gaan invullen. Onze huidige minister van Justitie stond zelfs op geen enkele lijst. Onze minister is trouwens op zoek naar ongeveer honderd magistraten en rechters. Hij is bij vonnis verplicht ze te zoeken (maar niet ze te vinden!).

Re: Luc Hennart

Hennart of de Quick. What's the difference?

74

Re: Luc Hennart

Rechter Luc Hennart stapt in de politiek: ‘Ik ben er niet van overtuigd dat jongens uit Molenbeek dezelfde straf zouden krijgen als de Reuzegommers’

Als voorzitter van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel spuwde Luc Hennart regelmatig zijn gal over de politiek. Deze week kondigde de magistraat zijn politieke entree aan, op de vierde plaats van de Europese lijst van de PS. ‘Een rechter zonder persoonlijke mening, dat zou pas gevaarlijk zijn.’

Op zijn zeventigste is Luc Hennart nog even tegendraads als tijdens zijn carrière als magistraat. ‘De gesel van Koen Geens’ werd Hennart in de media genoemd nadat hij als voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel maanden aan een stuk uithaalde naar de toenmalige justitieminister.

In zijn eerste Nederlandstalige interview als politicus tackelt hij al de huidige justitieminister Paul Van Tigchelt (Open Vld) die na de recente schietpartijen in Brussel versterking aankondigde voor politie en parket. “Repressie werkt niet”, zegt Hennart, die op zijn beurt pleit voor de legalisering van cannabis en van cocaïne.

De magistraat met het eeuwige strikje staat op de vierde plaats van de Europese lijst van de PS. Vandaag levert de partij twee parlementsleden. De kans dat hij ook effectief een zetel bemachtigt is dus klein. “Maar als ze me bellen om justitieminister te worden, zeg ik volmondig ja.”

Lees hier het hele interview » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

75

Re: Luc Hennart

Hij gaat niet alleen in de politiek, hij wil zelfs minister van Justitie worden. Hoe zal Belgie er uit zien met Hennart als Minister? Alvast een voorsmaakje:

"Hennart, die zijn wens om minister van Justitie te worden niet onder stoelen of banken steekt, gaf ook zijn mening over het probleem van de gevangenissen in het algemeen. Volgens de erevoorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg moeten we “de gevangenissen sluiten”. “Het heeft geen zin (...) De gevangenis nodigt uiteindelijk alleen maar uit tot recidive en we ontmenselijken (de gevangenen) volledig”, vindt Hennart, die in plaats daarvan pleit om te investeren in toezicht op veroordeelden.

N-VA-Kamerlid Theo Francken reageerde op X alvast afwijzend op het voorstel van Hennart. “De PS justitiespecialist en gewezen magistraat Hennart wil alle gevangenissen sluiten en alle harddrugs legaliseren. Let op, dit is geen clown maar een machtig man. Als je je afvraagt waarom het in Brussel niet opgekuist geraakt. Wel, hierom", aldus Francken."

Inderdaad Francken, cici n'est pas un clown.

» www.google.com/search

Let vooral op de tekst in het kadertje dat helemaal op het einde verschijnt. Sorry he, ik doe gewoon mee met de nieuwe stroming op het forum, het absurbisme.