Re: Pistool GP 9mm

Dank u voor de verduidelijking! Enig idee waarom die insnijdingen in kogels op foto dan zouden kunnen gediend hebben? (Bijvoorbeeld door die inkeping komt er een knik in de kogel bij inslag waardoor die in een hoek verder gaat of zo.)

Re: Pistool GP 9mm

Voor de 9mmx19 kogelkop dienen de inkepingen enkel om een 'zwakke plek' te maken in de koperkleurige mantel zodat de kogel bij raken van het doel langs die lijnen openplooit.

Het hele procédé is puur mechanisch, het is niet zo dat de kogel ontploft ofzo bij raken van het doel. Er ontstaat gewoon een enorme druk bij impact en de kogel 'begeeft' het op de zwakste punten. Omdat lood en koper zacht zijn breekt hij niet maar plooit hij open.

De insnijdingen in de plastic van de hagelpatronen (chevrotine) hebben een andere reden maar het effect is beperkt en het is niet zonder risico.

Terloops: aan die historie met de hollowpoints zie je ook dat Bouhouche meer temperament dan verstand had. Die munitie was toen verboden, ook voor politie. Stel dat je er iemand mee neerschiet in de uitoefening van je job en in wettige zelfverdediging: elke patholoog of expert ziet meteen wat het is, leg dat dan maar uit....