11

Re: Mechelen: 6 Juli 1982

Het blijft straf dat de buit van deze overval nooit gevonden is en dat Walter Daems, de mededader, zelf niet weet wat er met de buit gebeurd is.

Dader meldt zich na acht jaar

Meer dan acht jaar nadat op de snelweg in Mechelen drie in rijkswachtuniformen verklede gangsters een goud- en geldtransport overvielen, heeft één van de daders zich bij de gerechtelijke autoriteiten in Mechelen komen aangeven.

De man, de 32-jarige Walter Daems uit Antwerpen, werd reeds vier jaar geleden bij verstek tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Zijn medeplichtige, Frans Van Reeth die in die periode bekend was als “Frans de Kleerkast”, werd in 1986 wel in de cel gestopt. Hij overleed in augustus van datzelfde jaar aan een hartaanval en nam de vele geheimen rond de spectaculaire geld- en goudroof mee in zijn graf. Men heeft duidelijke aanwijzingen dat nog een derde medeplichtige bij de roof betrokken was. Maar noch Van Reeth destijds noch Daems nu willen de naam van die derde man bekendmaken.

Daems houdt staande dat hij niet weet waar de buit van de overval is. Hij beweert dat Van Reeth hem steeds heeft voorgehouden dat er geen buit was. Het blijft bijgevolg een raadsel waar de 12 miljoenen en de 30 kg. goudstaven naartoe zijn. Daems, die het ondergedoken leven hartgrondig beu was, werd in de gevangenis van Antwerpen opgesloten.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 December 1990

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Re: Mechelen: 6 Juli 1982

Zeven jaar voor overvaller

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft gisteren Walter Daems uit Antwerpen bij verstek veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en 30.000 fr. boete. Daems wordt verdacht van mededaderschap aan de overval op 6 juli 1982 op de snelweg tussen Mechelen en Vilvoorde op een goudtransport van de firma Kirschen. Daarbij werd o.a. 16 kg. goud en voor vele miljoenen deviezen buitgemaakt.

Begin Mei werd reeds Frans Van Reeth, alias De Kleerkast, voor dezelfde overval tot zeven jaar gevangenis veroordeeld. Daems is echter voortvluchtig en verblijft waarschijnlijk in het buitenland.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Mei 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube