31

Re: Hage Maroun

Verder zou Louvaert het wapen waarmee Van Camp vermoord werd, verkocht hebben aan Hage Maroun, één van de leden van de delegatie van Christelijke Falangisten die onderhandelde met Dekaise over de prototypegeluidsdempers. Het waren Vincent Louvaert en Francis Van Binst die, een tijdje na de overval op het bedrijf Wittock-Van Landeghem in Temse een kogelvrije vest en wapens naar Lekeu brachten, aldus Van Binst. Louvaert is inderdaad te situeren in de omgeving van Hage Maroun, die gedurende 10 jaar diplomaat was op de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel (...). (1)

Als men Maroun over deze beweringen aan de tand voelt, geeft hij toe Louvaert gekend te hebben. Maroun geeft zelfs toe een GP 9 mm (*) gekocht te hebben van Louvaert. Tijdens een verhoor in 1987 herroept Van Binst evenwel zijn verklaringen betreffende de betrokkenheid van Louvaert. Verder bevestigt Van Binst dat hij met Lekeu een afspraak gemaakt had in de Ardennen, maar niet om kogelvrije vesten te overhandigen. Tijdens een nieuw verhoor verklaart Van Binst dat Hage Maroun 2 kogelvrije vesten gegeven zou hebben aan rijkswachter Guy Goffinon van de Brusselse BOB. Allemaal erg warrig en onduidelijk dus.

Niettemin zal Goffinon worden gehoord over Van Binst en Louvaert. Goffinon geeft een overzicht van zijn contacten met Hage Maroun, die naar zijn zeggen Van Binst en Louvaert had aangeklaagd in het kader van de Bendefeiten. (...) Ook Hage Maroun, de Libanese wapenhandelaar die we reeds bij herhaling tegenkwamen in dit boek, wordt verhoord.(2) Hij verduidelijkt zijn contacten met adjudant Goffinon en met Louvaert en Van Binst. Hij ontkent echter kogelvrije vesten aan Goffinon te hebben bezorgd. Het wordt er allemaal niet duidelijker op, zeker niet omdat de belangrijkste protagonisten overleden zijn, in eerste instantie Vincent Louvaert zelf. Ook dit onderzoek loopt dus dood.

(1) Later zal Hage Maroun zich op de horeca storten en via een ommetje langs het nachtclubmilieu bij de handel in wagens belanden. De man ging gebukt onder de schulden, was een trouw casinobezoeker en had steeds meer last van zijn drugsverslaving. Maar voor de rijkswacht was en bleef hij een betrouwbare bron van informatie over het drugsmilieu. In 1985 duikt Hage al op in een vertrouwelijk rapport van de BOB van Waver.

(2) Op 6 december 1994 zal een huurder van een flatgebouw in Sint-Jans-Molenbeek stikende walmen melden bij hem en zijn buren. De politie komt ter plekke en vindt het rottende lijk van de 61-jarige Hage Maroun en zijn 21-jarige vriendin Mounia Chahin. Vier dagen eerder was het duo met kogels doorzeefd.

Bron: Loden Jaren | Paul Ponsaers

(*) Meer info over dit wapen vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Hage Maroun

Trojan wrote:

Hage maroun a habité à une date non determiné à Erpe Mere, deelgemeente van Aalst.

Hoe zeker is men hiervan? Zou dit dan die Illegale wapenhandelaar kunnen geweest zijn in 1986?

33

Re: Hage Maroun

Over het motief van de moord op Hage Maroun:

Jaloerse vrouwen pleegden moord op Libanees Maroun

Afrekening in het milieu, moord om hem het zwijgen op te leggen. De verhalen die eind ’94 na de moord op de toen 61-jarige Hage Maroun - ook Moualem genoemd - circuleerden, logen er niet om. Maroun werd doodgeschoten in zijn appartement in de Paalstraat in Molenbeek. Zijn vriendin, Mounia Chahin, kreeg ook de kogel. Tot in het Oostblok werden de daders gezocht maar niet gevonden.

Lange tijd waren de Belgische speurders ervan overtuigd dat de moordenaar van Hage Maroun in datzelfde Oostblok in de cel zat. Tot gisteren. Onderzoeksrechter Florival tekende een aanhoudingsmandaat voor een van de vermoedelijke daders. Geen maffia-toestanden, geen zwijgkogels. Wel een uit de hand gelopen lesbische verhouding tussen Mounia en Naïma E.A. (24). Deze laatste zou, samen met haar (lesbische) vriendin Yasmine B.H. (22), Mounia en haar oudere minaar hebben doodgeschoten.

Naïma ontkent en Yasmine kan geen bewijzen pro of contra aanbrengen. Het meisje werd in januari uit het kanaal Brussel-Charleroi opgevist. Vermoord. Of Naïma ook meer over die moord weet, willen de speurders nog uitzoeken. Wel heeft ze de speurders lange tijd misleid.

Hage Maroun werd volgens de wetten van de maffia om het leven gebracht. Hij lag in zijn slip op zijn bed, een kogel achter zijn oor doorboorde zijn hoofd. Op zijn borst lag een lege huls. Mounia lag op de grond. Zij kreeg een nekschot. Verder was er geen enkel ander spoor.

Antwerpse haven

Hage Maroun was op het ogenblik van zijn dood in de vergeethoek geraakt. Ooit was hij de grote man in de Antwerpse haven. Zowat de hele im- en export met Libanon lag in zijn handen. Aan de muren van zijn appartement hingen foto’s met de groten der Arabische wereld. Maar de ster van Maroun bleef niet lang schitteren. Hij begaf zich op bijzonder glad ijs toen zijn naam en zijn figuur werden verbonden aan wapenleveringen aan de Christelijke falangisten in Libanon. Maar niet alleen auto’s en wapens passeerden Maroun. Steeds meer  begon hij zich bezig te houden met drugshandel. Hij moest in ’84 zelfs voor de rechter komen in verband met een drugstrafiek.

Maroun bleef in het nieuws komen in het kader van de Bende van Nijvel en Madani Bouhouche. Tijdens een schaduwopdracht zat rijkswachter Bouhouche bij zijn ‘target’ aperitiefjes te drinken. Het was ook de kleine Libanees die het wapen kocht waarmee Jacques Van Camp, eigenaar van het restaurant Aux Trois Canards, werd neergeschoten. (*) Die aanslag was het werk van de Bende van Nijvel.

Maroun, de man van wie iedereen dacht dat het milieu hem eindelijk had gevonden, stierf uiteindelijk door jaloerse “liefdeskogels”.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 Maart 1998 | Désirée De Poot

(*) Meer info over dat wapen vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

34

Re: Hage Maroun

Nog wat informatie over de moord op Hage Maroun en zijn vriendin:

Vraagtekens bij dood van koppel in Molenbeek

Gisterenmorgen van de politie van Molenbeek in een appartement aan de Paalstraat twee lijken. De 60-jarige Libanees Maroun Hage werd er dood op zijn bed aangetroffen. Naast hem, op de grond, lag het lijk van de 22-jarige Rita A., een vrouw van Italiaanse afkomst die met Hage samenwoonde.

Vorige week donderdag verwittigde de dochter van het slachtoffer de politie al dat ze niets van haar vader hoorde. De politie stelde toen voor in de woning te gaan, wat de dochter weigerde. Volgens haar kon het ook dat de vader voor een lang weekeinde was vertrokken.

Gisteren echter verwittigde de conciërge de politie. Buren hadden over de geur in de gang geklaagd en op herhaald kloppen op de appartementsdeur was geen antwoord gekomen. Een slotenmaker verschafte de politie toegang tot het appartement, waar de lijken werden ontdekt.

Over de doodsoorzaak is nog weinig gekend. Volgens de eerste vaststellingen zouden de slachtoffers al vijf dagen overleden zijn. Er waren geen uitwendige verwondingen te zien, hoewel beiden veel bloed verloren hadden. Het hele appartement was grondig overhoop gehaald.

Hage Maroun Dit Moualem is geen onbekende voor het gerecht. De man werd gelinkt met drugstrafiek en was gekend als regelmatig drugsgebruiker. Hij werd ook vervolgd voor pooierschap en koppelarij. Ooit werd hij ervan verdacht dat hij de logistieke steun gaf aan de Bende van Waals-Brabant.

De gerechtelijke politie kwam met onderzoeksrechter Florival ter plaatse. Vandaag gebeurt de lijkschouwing die uitsluitsel moet geven over de juiste doodsoorzaak.

Gazet van Antwerpen | 28 december 1994

Paar door het hoofd geschoten

Het paar dat eergisteren dood werd aangetroffen in een appartement aan de Paalstraat in Molenbeek, is door een kogel in het hoofd gedood. Dat heeft de lijkschouwing gisteren uitgewezen. De 61-jarige Hage Maroun en zijn 21-jarige vriendin Chahin Mounia werden in de slaapkamer aangetroffen. Een eerste vaststelling toonde geen uiterlijke verwondingen aan. De autopsie heeft nu anders uitgewezen. Hage werd vermoord met een kogel in het oor, zijn vriendin met een kogel in het achterhoofd.

Daarmee kwam een einde aan het turbulente leven van een merkwaardig man. Hage Maroun, ook Moualem genaamd, is immers geen onbekende voor het Belgische gerecht. De man was betrokken bij de drugshandel en was zelf een drugsgebruiker. Hij werd ooit vervolgd voor pooierij en koppelarij en verdacht van banden met de Bende van Nijvel.

De Libanees was de vader van een Brussels advocate die ooit nauwe relaties had met Robert Beijer. Hage was ook een neef van de voormalige president Gemayel van Libanon. In de woning van Hage vonden speurders een foto van koning Feisal van Saoedi-Arabië in het gezelschap van Hage Maroun.

Over de omstandigheden waarin de moord gebeurde hebben de speurders nu nog het raden. Er werd in het huis geen wapen aangetroffen. Toch lag op de buik van de vermoorde Maroun een plastiek zakje met een zestal kogels van het kaliber 6.35. De voordeur was dicht met de sleutels aan de binnenkant, maar niet slotvast. De slachtoffers zouden zich niet verweerd hebben.

Dat kan enkel als conclusie hebben dat de dader door Hage zelf werd binnengelaten en dus een goede bekende was. De kennissenkring van Hage is echter vrij uitgebreid.

Gazet van Antwerpen | 29 december 1994

Gedeeltelijke bekentenis in zaak-Maroun

De 24-jarige Naïma El Atmani heeft donderdagnacht bekend dat ze aanwezig was bij de moord op de 61-jarige Libanees Hage Maroun en zijn 21-jarige Marokkaanse vriendin Mounia Chahin eind ’94 in een flat in Sint-Jans-Molenbeek. De man werd afgemaakt met een kogel .22 in zijn linkerslaap, zijn vriendin kreeg een nèkschot. Maar volgens Naïma El Atmani was het haar vriendin Yasmine B.H. (22) die de fatale schoten loste. Yasmine werd op 11 januari van dit jaar vermoord uit het kanaal Brussel-Charleroi opgevist. Reden voor de dubbele moord in ’94 was een beëindigde lesbische liefdesrelatie tussen Mounia Chahin en Naïma El At-mani.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Maart 1998

Marokkaanse vermoord op verzoek van lesbisch liefje?

Yasmina Ben Hadi, de 22-jarige vrouw wier zwaar verminkte lijk begin dit jaar uit het kanaal Brussel-Willebroek werd gevist, was wellicht zelf betrokken bij een dubbele moord.

Eind 1994 werden in een flat in Sint-Jans-Molenbeek de Libanese zakenman Hage Maroun (61) en zijn Marokkaanse vriendin Maunia Chabin (20) koelbloedig vermoord. Hij kreeg een kogel .22 in zijn linkerslaap en was op slag dood. Zij werd genadeloos afgemaakt met een nekschot. Volgens de lesbische vriendin van Maunia Chabin heeft Yasmine Ben Hadi die fatale schoten gelost. Alles zou hebben gedraaid om lesbische relaties.

Naïma El Atmani, een 24-jarige Marokkaanse, heeft begin maart van dit jaar gedeeltelijke bekentenissen afgelegd in verband met de dubbele moord op het koppeltje in Sint-Jans-Molenbeek. Ze wilde wraak nemen op Chabin, met wie ze een lesbische relatie had. Ze kon het niet verkroppen dat Chabin ook op een man verliefd werd en met hem zelfs naar bed ging. Naïma El Atmani geeft toe dat ze bij de moorden aanwezig was. Maar, zo heeft ze altijd volgehouden, niet zij zelf maar haar vriendin Yasmine Ben Hadi was de moordenares.

Yasmine, wier echtgenoot in de gevangenis zat, zou verliefd zijn geweest op El Atmani en deed alles wat zij haar vroeg. Tot moorden toe. De speurders kunnen de vrouw helaas niet mer aan de tand voelen, want ze is ondertussen zelf vermoord. Om te vermijden dat ze haar mond voorbij zou praten?

Yasmine Ben Hadi verdween op 10 november 1997, vlak na de dubbele moord, uit haar woning aan de Mettewielaan 330. Ze was gehuwd en moeder van twee kindjes. Precies twee maand later werd haar lijk opgevist uit het kanaal Brussel-Willebroek, ter hoogte van de jachthaven van Neder-over-Heembeek. De Marokkaanse werd vermoord, vermoedelijk met een hakmes. Haar lichaam werd in een bedovertrek gewikkeld, vastgebonden met elektriciteitsdraad en met stenen verzwaard om onder water te blijven.

Ontvoerd

Onderzoek wees vrij snel uit dat Yasmine Ben Hadi ontvoerd werd naar een woning aan de Marie-Christinestraat in Laken. Daar werd ze ook vermoord.

In verband met die moord heeft het gerecht een Marokkaan aangehouden, de 29-jarige Abdelmajid Lamrani. Tijdens een huiszoeking in zijn woning in Laken vonden de speurders dezelfde elektriciteitsdraden als die waarmee Yasmine Ben Hadi - die de ene keer bruin, de andere keer geblondeerd haar had - werd gekneveld voor ze in het water werd gegooid. En in de badkamer van zijn appartement, verstopt achter een valse wand, werd een plastiek zak gevonden met daarin de portefeuille van de vermoorde vrouw, haar identiteitskaart en kredietkaarten. (…)

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 September 1998

En hier vind je nog twee artikel over het proces van de dubbele moord:

  • Naima beschuldigt vermoorde vriendin » Nieuws

  • “Beklaagde bleef lang liegen” » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Hage Maroun

Bovenstaande case zou verplichte lectuur moeten zijn voor diegenen die overal duistere machten en complotten ontwaren.

Re: Hage Maroun

Niet overal dus.

37

Re: Hage Maroun

Wie durft verder klikken naar Hage Maroun komt in een net terecht waar je bij wijze van spreken nooit meer uit geraakt. Om te beginnen is er het diplomatieke paspoort, hetgeen al vele onderzoeksdaden in de weg zit. Maar als kers op de taart kom je ook terecht bij een zekere prins Albert. Om dan nog te zwijgen over Beijer. Ik vergeet nog te vermelden dat in de agenda ook het telefoonnummer van een zekere Angelou staat.Over zijn dochter weten we dat Beijer haar 500.000 FRANK beloofde om een pakje aan Philippe Moureaux te bezorgen (volgens haar weigerde ze dit te doen) maar ook dat ze de advocate van Marc Vandam was.

Bovenstaande is slechts een kleine bloemlezing maar het staat als een paal boven water dat je van hier uit elvendertig sporen kan volgen. Allemaal of grotendeels afgelbokte sporen. Niet verder onderzocht, speurders uit het onderzoek verwijderd of erger nog vermoord. Op den duur weet je niet meer of je het cocaïne spoor moet volgen of het spoor van de roze baletten of die van het koningshuis en/of de politiek.

Op den duur begin je te denken dat forumlid Trojan zijn fantasie wel eens heel dicht tegen de waarheid zou kunnen aanleunen » Forum

38

Re: Hage Maroun

Niet alleen Trojan, ook andere forumleden ... die om één of andere reden geband werden. We kunnen nog jaren doorgaan over het "foutlopen" van het onderzoek maar da's hier niet anders.

Re: Hage Maroun

fenix wrote:

Op den duur weet je niet meer of je het cocaïne spoor moet volgen of het spoor van de roze baletten of die van het koningshuis en/of de politiek.

"én" is het sleutelwoord.... niet "of". En om binnen het topic te blijven, minstens (il)legale wapenhandel toevoegen aan het lijstje van geld G, de eerste van de 3 door jou opgesomde G's.