Re: Boek: Les Années noires vous intéressent?

Trojan wrote:

Is Martine Michel een dochter van Louis Michel ??

Bijlange niet. Louis Michel geboren in 1947 en Martine Michel geboren in 1961. Dat zou overigens al lang aan de grote klok hebben gehangen en zou absoluut niet stroken met haar gedachtegang.

De grote Manitou ziet alles

Re: Boek: Les Années noires vous intéressent?

Trojan wrote:

D’autant que l’officier lui a affirmé qu’il agit sur base d’uneapostille de la juge d’instruction Michel, fille de ce brave commis- saire européen Louis, ex-président du parti bleu, ou libéral pour les innocents, lequel a succédé à Jean Gol, grand incapable devant l’Éternel. Tout cela n’est pas très tranquillisant.

Waarom schrijft Damseaux dergelijke nonssens? Mocht ik van onderzoeksrechter Martine Michel zijn, onze Gérald zou het eens mogen komen uitleggen. In "fille" kan wel een kleine nuance zitten. Bedoeld Damseaux "dochter" of "meisje"? Desalniettemin op het matje!

De grote Manitou ziet alles

13

Re: Boek: Les Années noires vous intéressent?

Ik vind het toch maar een rare zaak. Men komt hem verleden jaar aan de tand voelen, omdat hij door iemand wordt aangewezen als dader. En hij stopt bij wijze van antwoord een boek in handen van zijn ondervragers, waarin een piste wordt aangelegd richting Staatsveiligheid.

Uit zijn eigen verhaal blijkt dat hij ook destijds door sommige van zijn collega's werd gezien als verdachte, ja zelfs als leider van Bende van Nijvel. Op z'n minst bizar. Doet me wat denken aan Bultot, glad als een paling, altijd een uitleg. Het valt ook op dat Damseaux hard z'n best doet om Bultot te bevrijden van elke verdenking. En om de bron van de informatie over Bultot belachelijk te maken.

Heb nog geen finaal oordeel over dit heerschap, maar zou toch aanraden om op je hoede te blijven voor de pistes die hij opent en de pistes die hij sluit.

Vast staat dat hij close was met Buslik, dat is op zich zonder meer verdacht. Min of meer vast staat dat hij zijn getuigenis tegen Buslik verknoeit, nl. door dronken te verschijnen op het proces. Maar op 1 of andere manier komt hij er mee weg wanneer hij door de hiërarchie in dat verband op de mat wordt geroepen (nl. door te zwaaien met zijn kennis over de vuile was van anderen, kennis die hij nota bene ontechtmatig heeft verworven). Vast staat dat hij zelf jarenlang de bewaking doet van de Israëlische ambassade, maar de aandacht verlegt naar Smets die daar drie keer passeert in diezelfde spanne tijd.

En vast staat dat hij een kogel door z'n billen kreeg, volgens sommigen het handelsmerk van de bende van Woluwe.

14

Re: Boek: Les Années noires vous intéressent?

Hij had natuurlijk een troef in handen: hij kan heel goed aantonen dat men de CCC veel eerder had kunnen oprollen. Op dat punt wil ik hem best geloven. Nu heeft hij die troef gespeeld. Nu terug de onderzoekers aan slag, de Cel Waals Brabant en wij dus.