Topic: DINA

Nog nooit in beeld gekomen, de Chileense politieke politie (DINA), die overal ter wereld op tegenstanders van Pinochet jacht maakte. Lijkt me een interessante piste.

Uit de pagina Vie et Mort de Paul Latinus op resistances.be:

Grâce à ces postes, il infiltra plusieurs organisations démocratiques et des associations de jeunes en vue d’y ficher les affiliés. En janvier 1981, lorsque l’hebdomadaire de gauche Pour révéla au grand public les activités politiques de Paul Latinus, celui-ci prit directement la fuite pour le Chili. Jean-Francis-Ferrari Calmette (un instructeur du FJ et du WNP, mais aussi de l’Escadron spécial d’intervention de la gendarmerie) serait intervenu dans la fuite de Latinus, tout comme le bureau bruxellois de liaison de la DINA, la police politique chilienne.

Ici, une parenthèse s’impose. Dans le cadre de son "opération Condor" – qui visait depuis 1975 à éliminer physiquement des opposants installés à l’étranger – la DINA avait recruté partout en Europe des activistes d’extrême droite. Le responsable de ces barbouzes était Stefano Delle Chiaie, un terroriste italien ayant joué un rôle clé dans la stratégie de la tension en Italie. Quant à l’implication de la CIA dans l’opération Condor, elle est aujourd’hui une évidence (1).

Re: DINA

Dus een bureau in Brussel en in Chili een reservoir huurlingen van de ergste soort. Zou het kunnen dat de Bende van Nijvel is gerekruteerd uit huurlingen in Chili?

En dan nog wel geleid door een kopstuk van de Strategie van de Spanning. Plus, als de tekst van resistances klopt, de bestaande connectie met WNP, i.h.b. Calmette, in casu de vlucht van Latinus. Wow. Dat niemand ooit die piste heeft gevolgd, is onbegrijpelijk.

En plots wordt Guillaume Vogeleer een warmere piste, want die zat als huurling in Chili ooit.

Re: DINA

Nog een sterke aanwijzing in die richting: La Vega in het schema van Latinus. La Vega is de centrale markt in Santiago, Chili.

Re: DINA

Ook uit te zoeken in DINA context : Michael Townley. Link naar moord op Olaf Palme. Zie ook Darville dan.

Re: DINA

Latinus was een bewonderaar van Stefano Delle Chiaie, hij liet zijn haar zelfs knippen zoals de italiaan. Een belangrijk medestander van Delle Chiaie en tevens para officier is Elio Massagrande niet de eerste de beste, is kennis van Bultot en word in het Bende van Nijvel-dossier genoemd i.v.m. Temse en Aalst. Hij verbleef regelmatig in België maar heeft volgens mij geen banden met DINA. Een medeterrorist van Massagrande heeft een tijd in een appartement van baron de Bonvoisin gewoond en had dezelfde advocaat als de baron.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: DINA

Een zeer interessant Belgische documentaire over Chilli en Dina, nog een tiental dagen te zien op vrt nu: 'El color del camaleón. Een portret over een Chileens onvoltooid verleden' » www.vrt.be/vrtnu

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.