11

Re: Maïsolie

Wat de maisolie betreft heb ik mischien nog een mogelijke verklaring. Op bijna wandelafstand van de Colryut van Nijvel was het oude vervallen circuit van Nijvel en ik herinner mij dat daar in die jaren heel wat gasten kwamen om hun racewagentjes op afstandbediening te testen en daar werd een mengsel met dit soort olie aan toegevoegd in de jaren 80. Ook was er daar een illegaal groot motocrossparcours.

12

Re: Maïsolie

Waar vandaan werden de olie, koffie en chocolade naar de Colruyt verzonden of geïmporteerd? Ik denk aan verpakkingen met verdovende middelen in. Misschien wisten ze niet op het zicht welke verpakkingen de middelen bevatten en namen ze maar alles mee en hebben ze daarna de triage gedaan en de rest achtergelaten. Was daar tijdens hun dolle vlucht zelfs tijd voor?

kenza wrote:

Wat de maisolie betreft heb ik misschien nog een mogelijke verklaring. Op bijna wandelafstand van de Colryut van Nijvel was het oude vervallen circuit van Nijvel en ik herinner mij dat daar in die jaren heel wat gasten kwamen om hun racewagentjes op afstandbediening te testen en daar werd een mengsel met dit soort olie aan toegevoegd in de jaren 80. Ook was er daar een illegaal groot motocrossparcours.

In de 80-er jaren reed ik ook met dergelijke wagentjes. De mengsels die puristen in de materie gebruikten waren ricinusolie en basisbrandstoffen met 10-20% nitromethaan. Ik heb nooit iemand gekend die mais of andere olie gebruikte.