11

Re: Robotfoto's oktober 1998

Ja, omdat Vlamingen alles anders aanpakken dan Walen. Dat zijn vaststellingen die men kan maken op basis van objectieve criteria. Een paar voorbeelden. Voorbeeld ivm flitspalen.

Factcheck: ja, er staan drie keer zo veel flitspalen in Vlaanderen als in Wallonië.

Criminelen misbruiken zelfs de taalwet om zwaardere straffen te ontlopen. Hetgeen niet wegneemt dat er ook in Vlaanderen ernstige verschillen zijn. Maar ook in het aantal zetelende magistraten/inwoner zijn er redelijk zware verschillen

» hrj.be

Op dit ogenblik kampen we met een zeer zware staatsschuld. Volgens de Vlaamse meerderheidspartijen zullen we dus meer en langer moeten werken terwijl de grootste Waalse partij (PS) met voorstellen komt om nog minder te werken.

Dus ja, in Vlaanderen doet men de meeste dingen "anders" dan in Wallonie. Voor de goede orde, ik heb niet gezegd dat Vlamingen het beter aanpakken dan Walen of omgekeerd. We doen het op een zeer groot aantal domeinen gewoon "anders".

12

Re: Robotfoto's oktober 1998

stiletto wrote:

Met dergelijke onnozelheden houden speurders zich dus inderdaad bezig. De weeral verloren tijd, middelen en centen zouden ze beter in degelijk onderzoek steken.

Dat waren geen onnozelheden waar de speurders mee bezig waren. Er was een grondige reden voor. Immers was het uitbrengen van de robotfoto's gekoppeld aan een specifieke operatie. Men had nl. toen een verdachte in het vizier. Het vroegtijdig lekken van (één van) de robotfoto's heeft deze operatie teniet gedaan. Men wou dus niet de journalist viseren maar men wou wel de  bron van de journalist kennen. Het moet nl. een mol geweest binnen de magistratuur of speurderskorps. Dit gegeven staat niet in dit artikel maar wel werd duidelijk beschreven in andere artikels van andere media.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Robotfoto's oktober 1998

fenix wrote:

Ja, omdat Vlamingen alles anders aanpakken dan Walen.

Een doofpotoperatie wordt in gans het land op dezelfde wijze aangepakt » Forum

Ge moet verdomme wel heel naïef zijn om nu nog niet te beseffen er nooit een onderzoek is geweest, noch in Vlaanderen, noch in Wallonië. Alleen maar een schijnonderzoek om de bevolking een rad voor de ogen te draaien. Enkel de kroon moet nog op het werk worden gezet.

14

Re: Robotfoto's oktober 1998

Dat is overdreven denk ik; maar het was denk ik wel zo dat telkens het te warm werd er de nodige manipulatie aan te pas kwam. Het eindresultaat is natuurlijk hetzelfde, niente. Je gaat mij echt niet kunnen overtuigen van het feit dat bijvoorbeeld Willy Acke een show opvoerde en een schijnonderzoek deed. Wat wel zo was is dat men hem eerst figuurlijk en daarna letterlijk heeft doen zwijgen. Dat staat zo vast als een paal boven water voor mij. En dat weet ik niet uit de boekskes. Tussen haakjes Acke behoorde tot die Delta cel. Voor anderen uit diezelfde cel zou ik mijn hand niet durven in het vuur steken.

Re: Robotfoto's oktober 1998

Willy Acke werd op het voorplan gezet omdat hij geen bevoegdheid had. De enige die bevoegdheid had tot handelen was voormalig onderzoeksrechter Freddy Troch » Forum

Ge moet niet naar de woorden kijken maar naar de daden. Zoals U zelf zegt; "Telkens het te warm werd (wordt) komt er de nodige manipulatie aan te pas". De grootste bedreiging voor de democratie is niet Poetin maar Justitie zelf.