101

Re: Michel Piro

C.P. wrote:

Dat was niet Jean-Pierre Adam (Rijkswacht) maar Jean-Pierre Adant (Gerechtelijke Politie)

Ah ok. Ja ik nam het over van Merovinger en heb zelf niet verder gezocht ... Het is goed dat het uitgeklaard raakt.

102

Re: Michel Piro

Tru Dat wrote:

Heb je daar meer info over?

Men weet nu wie waren die gevaarlijke misdadigers: Serge T. en Mohamed D. Gedurende hun vlucht naar Frankrijk zijn ze door de streek van Chimay geweest, Forges om precies te zijn, die niet zo ver van de franse dorpje La Neuville aux Joutes ligt.

103

Re: Michel Piro

Een paar manden voor zijn dood heeft Michel Piro twee wapen "gevonden". Een Colt 1911 .45 en een Luger P08, met een tiental patroonen. Wapens en munitie waren naar de Rijkwacht Gerpinnes gebrengen (PV CH.36.48.100684/96). Was dat een (van de) reden(en) van zijn dood?

Wat nog meer interessant is : einde oktober 96 was een bepaalde Fontinoy geslaagde door een maghrebische die met Patrick Verdin was in het restaurant "L'Arche de Noé". Een andere getuig zegde dat die maghrebisch Thiery Sliman was. Die twee kerels  (PV en TS) waren daar om de betaling van een oude schulde van 250 000FB te eisen. Een andere reden?

104

Re: Michel Piro

Over Michel Piro:

In 1977 stond hij bekend als pooier. Hij beheerde officieel twee vestigingen in Jumet: "Les 2 Clefs" en "Le Sabayon". Hij had de reputatie "meisjes te plaatsen" in verschillende bars in het hele land en zelfs in Duitsland (Hamburg). Hij had 4 tot 5 "meisjes" die voor hem werkten, waaronder een in Dinant, een andere in Chimay en een (of meer) andere van de Stassartstraat in Elsene.

Later had hij drie meises (Marie-Yvonne, Sonia (19) en Tania die werkten voor hem in de "Au Paradis" in Kortenberg.

Hij ging ook naar Oostende "Chez Willems" met andere mensen om Engelse pas of 421 te spelen met inzetten tot sommen in de orde van grootte van 60000FB (1500 €).

  • Een van zijn vriend Serge Detienne alias "Serge d'Ostende", catcheur, zeer grote en bewapende. Had een appartement in Oostende.

  • De tweede was bekende als "DéDé", familie naam onbekend.

  • En de derde, voornaam "Guy" zou drie of bars in Duitsland hadden.

Die viertal blijft aan de kust voor de "zomervakantie" periode.

105

Re: Michel Piro

C.P., weet u ook de naam van de bar in de Stassartstraat?

106

Re: Michel Piro

Sorry nee (tot nu toe), maar die bar lag dich bij een Spaanse restaurant, volgens een indicateur van de BSR (BOB) La Louviere in 1977. De naam van het spanse restaurant was "Chez Antonio". Detienne Serge, alias "Serge d'Ostende" was uitbater van het bar "De nieuwe Kat" (Bellegem, Kortrijksweg 46) samen met een bepaalde Daniel Jacques uit Ronse die ook een bar "Le Repos de la Montagne" in Anvaing had.

107

Re: Michel Piro

C.P.: weet je ook waar Piro die Colt & Luger dan gevonden zou hebben? Weet je wat het resultaat van het ballistiek rapport ivm die wapens was?

108

Re: Michel Piro

Balistiek rapport? Welke balistiek rapport? wink

Zie p.16 » tueriesdubrabant.1fr1.net

PV INITIAL N° CH.36.48.100684/96 van 21/06/1996

109

Re: Michel Piro

We weten wel de omstandigheden van zijn moord op 05/12/96 en de juridische gevolgen die daaruit voortvloeiden. In een document met betrekking tot deze zaak blijkt dat het slachtoffer (Michel Piro), hoewel hij gedomicilieerd is in Ham-sur-Heure, tot het moment van de feiten in Aalst woonde.

Merkwaardig toeval, nietwaar? Helaas staat er geen specifieke datum op dit document.

Volgens zijn vrouw zou Michel Piro hebben deelgenomen aan een inbraak in 83/84 in Biercée (Thuin), in het huis van een zekere Alain Ginion, wel beroemde  juwelier van Charleroi (en klant van de "Romeo & Juliet" wink).