261

Re: Aalst: Epiloog

Was Willy De Schepper dan betrokken in de zaak van rijkswachtcommandant François?

Re: Aalst: Epiloog

Daniël -2,02meter- Bruylants?

263

Re: Aalst: Epiloog

Bende van Nijvel: 800 tips - Getuige hoorde gangster Nederlands spreken

In gerechtelijke kringen sluit men niet uit dat een Vlaming tot de Bende van Nijvel behoort. Een getuige van de schietpartij in de Delhaize-supermarkt te Aalst beweert duidelijk gehoord te hebben dat een van de daders Nederlands sprak.

Van de 800 binnengekomen tips zou dit een van de weinige zijn die echt waardevol is. Vandaar dat de recherche het onderzoek ook naar Vlaamse streken richt. Anderzijds is nu ook met zekerheid geweten dat een van de bendeleden linkshandig is.

Maar voor de rest is het de speurders duidelijk dat van de stroom tips, die na de overval in Aalst is losgekomen, veel kaf steekt. Van de vele aanklachten die zijn binnengekomen berusten een heleboel op fantasie of zijn afkomstig van mensen die verklikker spelen en hun buurman, hun overste op het werk, hun garagist, enz., moeilijkheden met het gerecht willen berokkenen.

Sporen

Toch kunnen de speurders niets aan het toeval overlaten en moeten alle aanklachten worden nagetrokken. Geen wonder dat bij sommige politiediensten me de hele dag niets anders doet dan tips nagaan, verdachten in het hoog houden en te patrouilleren aan gekende schietstands.

Zes belangrijke sporen werden tot nu toe gevolgd maar brachten nog niet veel op. De meeste situeren zich in een straal van 20 tot 30 kilometer rond Nijvel, Eigenbrakel, Ohain en Overijse.

Gans Waals-Brabant wordt sterk in de gaten gehouden. Sinds men weet van een getuige dat er ook een Vlaams-sprekend bendelid bij was, komt daar nu ook Vlaams-Brabant bij.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 December 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Aalst: Epiloog

Betreft het de getuigenis waarvan een tijd geleden hier sprake; de 13-jarige Piet?

265

Re: Aalst: Epiloog

Piet? Ik ken deze man, zijn naam is niet Piet! Of misschien heb jij het op nog iemand anders.

Re: Aalst: Epiloog

Ik verwijs naar post 1156 in het topic Aalst van forumgebruiker Tiens.

267

Re: Aalst: Epiloog

Compleet foute conclusie volgens mij. Of dat kind nu Jan of Piet noemde doet er niet toe. Het gaat om een kind dat minuten voor de overval weggestuurd werd. De man die het kind wegstuurde, sprak inderdaad Nederlands. In ieder geval zou deze getuigenis KUNNEN kloppen met de getuigenis van de man die door een zekere Willy betaald werd om weg te stuiven met een Golf. Maar zoals het in bovenstaand artikel staat, zou men de indruk krijgen dat het om één van de drie daders van de overval ging en dat is fout.

Het is duidelijk dat Jan of Piet niet met zijn naam in de pers wou of wil. Laat ons het zo houden aub en daar begrip voor opbrengen.

268

Re: Aalst: Epiloog

fenix wrote:

Het is duidelijk dat Jan of Piet niet met zijn naam in de pers wou of wil. Laat ons het zo houden aub en daar begrip voor opbrengen.

https://imgur.com/fFxB8ix.jpg

Duidelijk.

269

Re: Aalst: Epiloog

Tiens, ga jij nu echt af op de beslissing van een kind dat het met zijn naam in de pers wou? En wie heeft jou verteld dat Pietje zijn echte naam was ? Ik mag hopen dat de journalist van toen slim genoeg was.

Jan of Pietje is nadien bij mijn weten niet meer in de pers gekomen, dat zegt toch genoeg niet? Het tegendeel is ook waar. Namelijk het feit dat sommige getuigen die zogezegd ter plaatse waren of op een boogscheut stonden door niemand anders gezien werden. Kinderen zijn dan nog zo eerlijk te zeggen dat ze het zelf iet gezien hebben.

En nog iets, sinds wanneer geloof jij zo maar wat journalisten schrijven? 't is ondertussen toch bewezen dat niet alles wat men schreef klopte denk ik.