Re: Garageboxen

Aan het begin van deze posts werd er gevraagd wie de financiële kracht achter Bouhouche was. Is het niet zo dat er een aantal diefstallen, opeisen van sommen geld met valse documenten aan de griffie, durgshandel aan Bouhouche & Beijer gelinkt wordt alvorens de jaren '82? Ik heb de indruk dat deze zaken gepland waren om zijn boxen en appartementen te financieren. Zijn er een aantal wapens van de diefstallen / explosieven naar het buitenland verscheept? Via Al Ajjaz of Pourtois?

Het verhaal van Billy & het spaghetti-wapen vind ik op zich een hele scherpe en mogelijke insteek!

Re: Garageboxen

Financiële kracht? De vrienden van 1114 (grotendeels).

Re: Garageboxen

Van waar Bouhouche het geld haalde om zijn garageboxen en appartementen te huren. Met zijn BOB-loon zal dit niet gelukt zijn.

74

Re: Garageboxen

Ik gok op de overvallen - verkleed als rijkswachters - van de geldtransporten van Hilaire Beelen, die zelf mee in het complot zit uiteraard.

Re: Garageboxen

Helemaal akkoord mee, Aubanel. De jaren voorafgaand op de Bende van Nijvel tonen aan dat er heel wat overvallen plaatsvonden om een kapitaal op te bouwen. Zelf stel ik mezelf de vraag of er op dit moment reeds een pre-bende-agenda op tafel lag die wapens en geld was aan het vergaren voor een groter doel, de eigenlijke bende. Wist Bouhouche toen al wat er in de toekomst op de agenda stond? Of is men nadien op Bouhouche zijn plan (afpersing van supermarktketens, huren van garages & appartementen) verder gaan borduren omdat dit toch al uitgewerkt was, enkel iets gewelddadiger gemaakt.

76

Re: Garageboxen

Ongetwijfeld. En die Beelen, tja, je moet even lezen wat ik over die kerel ooit op het forum geplaatst heb. Volgens mij is hij een cruciaal figuur, met een kasteel in Herbeumont waar extreemrechtse milities kwamen trainen en in de kelder van het kasteel een dossier over een mogelijke Staatsgreep...

77

Re: Garageboxen

Sensationele wapenvondst politie België

De wegens het uitblijven van succes in het onderzoek naar de Bende van Nijvel vaak verguisde speurders uit die Belgische gemeente, hebben een sensationele vondst gedaan die wellicht enige klaarheid brengt in deze en een andere geruchtmakende affaire. In een garagebox onder een flatgebouw in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe troffen zij het gehele arsenaal super-moderne wapens aan dat op oudejaarsnacht 1981 onder de neus van de fameuze anti-terreurgroep Dyane werd gestolen uit de Rijkswachtkazerne in Etterbeek.

Ook de collectie die op 15 mei 1985 gestolen werd bij verzamelaar Juan Mendez-Blaya - de topman van wapenproducent FN die op 7 januari 1986 vermoord werd - vonden de Nijvelse dienders in de garagebox. De vondst dateert al van vorige week maandag, maar werd pas gisteren bekend.

Beschamend

Uit de zwaar bewaakte kwartieren van de Belgische terreurbestrijders werd in de eerste nacht van het jaar 1982 tien uiterst moderne Heckler + Koch-machinepistolen gestolen, evenals vijf Riotguns, vijf FAL-geweren, twee zware pistolen en een grote hoeveelheid munitie. De wapens werden afgevoerd met een auto van de groep Dyane zelf. Onder de wapens die na de moord op Juan Mendez in diens huis boven water kwamen, bevond zich een Heckler + Koch-machinepistool, dat van de groep Dyane afkomstig was.

Op verdenking van de moord op Mendez werd een maand later de ex-Rijkswachter en inmiddels tot wapenhandelaar omgeschoolde Madani Bouhouche gearresteerd. Bij hem werd niet alleen het wapen gevonden waarmee Mendez om het leven was gebracht, maar ook een bij de groep Dyane gestolen Riotgun en enkele wapens uit de collectie-Mendez.

Bron: De Telegraaf | 19 November 1987