21

Re: Jean-Paul Dumont

dim wrote:

Beschuldigd voor het maken van valse naamkaartjes op naam van Godbille (eerste substituut procureur des Konings) ter verspreiding in prostitutiemilieus. Vrijgesproken wegens gebrek aan materieel bewijs, hoewel zijn handschrift herkend werd op het bestellingsformulier en hij de kaartjes wou vernietigen tijdens een huiszoeking.

Brusselse advocaat-politicus komt in opspraak

Het parket van Brussel heeft bevestigd dat een onderzoek is geopend tegen advocaat Jean-Paul Dumont, PSC-lid van de Brusselse gewestraad. Hij wordt ervan verdacht dat hij naamkaartjes liet drukken op naam van procureur Jean Godbille. Het parket stuurde alvast een dossier naar de gewestelijke autoriteiten, want als lid van de gewestraad geniet Dumont parlementaire onschendbaarheid.

Het parket deelde geen bijzonderheden mee over het onderzoek, dus ook niet over de mogelijke motieven van de advocaat. Volgens sommigen hebben de valse naamkaartjes misschien iets te maken met het komende proces tegen "zwarte baron" Benoît de Bonvoisin, waarin Godbille het openbaar ministerie zal vertegenwoordigen.

De naamkaartjes zouden kunnen dienen om Godbille in opspraak te brengen door de kaartjes in verdachte milieus te verspreiden. Er was bij het drukken van de kaartjes wel gezorgd voor een foutje, namelijk "Godebille" in plaats van "Godbille".

Jean-Paul Dumont is niet de eerste de beste. Op het Haemers-proces was hij de advocaat van Axel Zeyen. Vader Haemers kloeg er toen over dat Dumont zich ook had willen opdringen als verdediger van Patrick Haemers. Hij neemt eveneens de verdediging waar van politiechef Reyniers.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 Juli 1994

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube