61

Re: Nr. 23: Oude

Trojan wrote:

= Henri De Staerke?

Voldoet niet aan de beschrijving van n°23:

  • 45 / 50 jaar (1985)

  • 1,75 m -1,80 m

  • Eerder zwaar gebouwd.

Henri De Staerke werd geboren in 1913 en was dus 72 jaar in 1985.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Nr. 23: Oude

Marcel Habran, een peetvader van de Belgische misdaad, buiten de voorkomende 'medelijwekkende ogen' bij beide personen, komen de acties van Marcel Habran niet overeen met nummer 2 van de bende. Hier wordt duidelijk vastgesteld dat hij enkel doodt wanneer echt nodig. Marcel Habran daarintegen gaat iets sneller over tot actie.

De link tussen beiden zijn vooral de blik in de ogen.

Re: Nr. 23: Oude

Ik dacht dat sommige getuigen deze dader verantwoordelijk houden voor de werkelijk beestachtige moord op een aardige jonge vrouw uit de omgeving van Aalst bij de deur van Delhaize op 9 nov. 1985. Ik ga verder niet in op de details, het is één van die gruwelijk barbaarse afslachtingen in dit dossier waar ik zeer terneergeslagen van word. Ik zal niet gauw zeggen dat ik iemand haat, maar deze in-laffe klootzak haat ik, tot in het diepst van mijn hart.

In het dossier van Elnikoff komt ergens een verhaal naar voren dat hij in het verre verleden om één of andere flutreden een vrouw had vermoord. Hij gebruikte nog een ander woord wat ik bewust verzwijg in respect naar het slachtoffer, maar het is wel duidelijk dat Elnikoff zeker in aanmerking komt voor de 'oude'. Hij had duidelijk geen problemen om een vrouw van het leven te beroven, en eerlijk gezegd zie ik dat Leon De Staerke niet doen. Dat was zeker wel een gangster, misschien ook gewelddadig of een moordenaar, maar dit is zoveel erger, ik kan me niet voorstellen dat De Staerke zich zo zou verlagen. En dat geldt ook voor Habran, er zit echt nog wel een heel verschil tussen bijvoorbeeld een politie-agent doodschieten die een bedreiging voor je vrijheid vormt, en een onschuldige jonge vrouw werkelijk afslachten voor de ogen van haar twee neefjes.

Re: Nr. 23: Oude

Ja Martin, en dan hebben we het nog niet eens over de torenhoge bewijslast tegen dit figuur. De brutaliteit tegenover vrouwen en kinderen is moeilijk te koppelen aan het gewone gangster milieu.

Re: Nr. 23: Oude

Inderdaad, sommige bende-moorden zijn zo erg, veel erger dan veel mensen denken. Veel erger ook dan ik zelf oorspronkelijk dacht, niet zo maar vermoord, wat al afschuwelijk genoeg zou zijn, maar barbaars afgeslacht, verminkt, te gruwelijk om te beschrijven. Wat een leed voor die families, en wat een schande dat er nooit iemand voor veroordeeld is. Hoewel er zeker psychopathische moordenaars in het gangster-milieu zitten/zaten, denk bv. maar aan die Slimans, acht ik die toch niet verantwoordelijk voor dit werkelijk ongehoord barbaarse geweld.