91

Re: Jachtgeweer kaliber 10

Vermeulen wrote:

Misschien kan er iemand het volgende bevestigen? Ik lees in één van de vorige posts dat de Faul ook bij de overval op Dekaise in '82 gebruikt zou zijn. Was die toen al zo bruut afgezaagd? Dat zou een wapenkenner als Dekaise zeker opgevallen zijn, want dat is voor een wapensmid een beetje heiligschennis. Of was hij toen nog voorzien van zijn lange loop?

Of de Faul is enkel gebruikt door de chauffeur die buiten gebleven was?
Ze spreken toch van schoten uit de santana en daarna heeft een van de buitenkomende gansters van dichtbij door het hoofd geschoten...

Stel, enkele genoemde personen schakelen een "kruimeldief" (dwingen/belonen met geld/andere reden) als chauffeur (kennis lokale omgeving, vandaar het ongewone wapen amateuristisch afgezaagd) mee te helpen aan overval op Dekaise. Deze staat buiten te wachten en ziet de politiewagen afkomen en schiet naar de benen van de agent zodat deze geen achtervolging kan inzetten (geen bedoeling om te doden want hij is maar een "amateur")
Vervolgens komen zijn handlangers buiten en schieten hem toch dood.

Na het lezen van alle info vermoed ik dat B.V.D perfect in dit plaatje past.
Deze weet diezelfde dag aan garagecomplex Beau Site te ontsnappen uit een busje waarin oa ook een vietnamees (informant Beijer, staatsveiligheid) gearresteerd was. In een van de garageboxen heeft hij auto met wapens Dekaise achtergelaten en is hij gewongen zijn Faul af te geven als dwangmiddel.
Vervolgens laten ze hem gerust omdat ze bewijzen hebben van zijn medeplichtigheid, hij zwijgt.
Als de wapens gevonden worden beseft hij dat hij er toch wordt bijgeluist en wil hij toch praten wegens wroeging.
Daardoor zorgt de bende voor een "vervroegde vrijlating" waar zijn familie blijkbaar niets afwist en wordt hij in Oostende vermoord voordat hij de naam van de opdrachtgever kan noemen.