61

Re: VMO

dim wrote:

Knappe vondst Boemerang!

Idd ... let vooral op de bolle rechterwang ... moet toch iemand opgevallen zijn. Een niet erg succesvolle tandarts misschien. wink

Re: VMO

Voor de liefhebbers, één of meerdere 'lange' personen ('reus' is nogal speculatief):

  • YouTube - 10 sec blijven kijken, vooral de tweede 'lange' persoon

  • YouTube - 3 sec in beeld achteraan

  • YouTube - 8 sec kijken

  • YouTube - 10 sec vooraan rechts (op het beeld)

63

Re: VMO

Ben wrote:

oktober 1979: Bij een huiszoeking bij VMO-leider Robbijns in Temse wordt legermateriaal in beslag genomen. Daaronder een SS-dolk.

Op 22 oktober 1979 verricht de gerechtelijke politie een huiszoeking bij VMO-kaderlid Leo Robbijns in Temse en neemt legermateriaal in beslag, een geweer en een SS-dolk. Leo Robbijns was lid van schietclub The Chapel, gepatroneerd door wapenhandelaar Leon Yvens, uitbater van de wapenwinkel Hobby Arms te Sint-Niklaas. (*) Verder volgde hij een karate-opleiding in zaal Temsika te Temse in gezelschap van de VMO’ers Jan Creve, Robert De Beys en Eddy Van Mele, allen uit Temse.

Bron: Terrorisme in België: Polarisering en politiek geweld | Paul Ponsaers

(*) Ik vermoed dat die wapenwinkel veel klanten had die FAL-geweren kwamen kopen:

Vraag nr. 234 van de heer Anciaux d.d. 13 juni 1997 (N.): Inbeslagname FAL-geweren.

Bij een huiszoeking in een wapenwinkel in Sint-Niklaas heeft de BOB op 13 mei 1997 8500 FAL-geweren in beslag genomen. Deze wapenvoorraad waarmee een enorm leger kan bewapend worden, lag daar maar liefst reeds drie jaar. De Brusselse BOB verrichtte de bewuste huizoeking op basis van een onderzoek naar een grote internationale wapenzwendel. Het is wel hoogst eigenaardig dat twee jaar geleden, de nu aangehouden zaakvoerder, een bezoek kreeg van de Brusselse BOB. Toen werden in zijn winkel 10.000 FAL-geweren ontdekt. Die geweren waren toen nog niet ter keuring voorgelegd aan de nationale proefbank. Ze waren bijgevolg illegaal.

De zaakvoerder beloofde echter alles snel in orde te brengen. Nu blijkt dat dit nooit gebeurd is. Meer nog, 1.500 van de toen 10.000 aangetroffen wapens zijn verdwenen, dus op illegale wijze verkocht. Het is dan ook onbegrijpelijk dat dit gigantische illegale wapendepot na ontdekking door de Brusselse BOB twee jaar ongemoeid werd gelaten door de Brusselse speurders. Het wordt nog onbegrijpelijker wanneer we rekening houden met het feit dat de wapenwinkel reeds in de jaren 1980 in de actualiteit kwam als oefenplaats voor de illegale VMO-militie.

Bron » www.senate.be

Voetnoot over dit verhaal: in 2005 heeft de handelaar zijn 10.000 Fal-geweren terug gekregen. De BOB had niet goed geteld.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

64

Re: VMO

les mines de rien

Zeer waarschijnlijk bedoelde Anciaux, was dit een wapenopslagplaats voor de Stay Behind en zelfs indien Anciaux dit niet bedoelde wil ik het mij minstens afvragen. In onderstaand artikel vertelde Legrand (SDRA8) tot drie maal toe dat de mensen van Stay Behind geen wapens kregen. Natuurlijk niet, die lagen in opslagplaatsen. Die Stay Behind is ondertussen opgeheven (?). Aangezien die "dienst" toch niet meer bestaat zouden we ons een paar dingen kunnen afvragen over de praktische werking er van. Hoe zou het is zijn werk gegaan zijn mochten de Russen in 1985 Belgie binnen gevallen zijn? Hoe zouden deze burgers verwittigd worden? Waar konden ze hun wapens gaan afhalen? Over welke wapens ging het? Wie controleerde of de wapens nog aanwezig waren? Gebruiksklaar?

En nog een bijkomende vraag. Aangezien dit alles ultra geheim was, hoe kende Bouhouche één van die opslagplaatsen in Vilvoorde?

Hier het artikel » Nieuws

65

Re: VMO

Huiszoekingen bij “rechts” in het Waasland

Vrijdag [5 oktober 1984] hebben eenheden van de rijkswacht en de gerechtelijke politie in het Waasland huiszoekingen verricht bij een zevental personen die in de streek bekend staan als militant rechts of Vlaams-nationalistisch.

De ordediensten waren gewapend met mitrailletten en doorzochten grondig de woningen: rioolputjes werden leeggemaakt en valse plafonds onderzocht. Er werden talrijke documenten in beslag genomen. Naar verluidt was men op zoek naar wapens en munitie, maar die werden nergens aangetroffen. Over de aanleiding tot de grootscheeps opgevatte huiszoekingen, tast men in het duister.

Bron: Gazet van Antwerpen | 8 Oktober 1984

Meer informatie over deze huiszoekingen of de resultaten van het onderzoek heb ik niet gevonden.

Ter info: twee weken later - op 19 Oktober - was er in het kader van het onderzoek naar de CCC de grote "Operatie Mammoet".

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

66

Re: VMO

Wapens en munitie ontdekt te Brussel

Er is een uitgebreid gerechtelijk onderzoek bezig nadat de bewakings- en opsporingsbrigade van de Brusselse rijkswacht drie personen heeft aangehouden die betrokken waren bij wapenbezit.

Het drietal maakte deel uit van een extreem-rechtse groepering. Naar verluidt gaat het om Vlamingen. Bij één van hen werden een mortiergranaat, wapens en munitie aangetroffen.

Welke hun bedoelingen waren kon niet worden vernomen. De drie werden in voorlopige vrijheid gesteld, nadat ze bekentenissen hadden afgelegd. Uit het stilzwijgen van het gerecht kan men vermoeden dat er wellicht nog aanhoudingen zullen volgen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Mei 1980

Was dit drietal lid van VMO? Of van een andere extreem-rechtse organisatie?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube