161

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Dat leren we in dit artikel, gepost op het Waalse forum » tueriesdubrabant.1fr1.net

"Plus tard, dans le même bois, un dernier témoin décrit les agissements suspects à proximité d'une décharge d'immondices. Selon lui, deux individus semblent transporter quelque chose, possiblement un corps."

Vertaling:

"Later, in hetzelfde bos, beschrijft een laatste getuige verdacht gedrag in de buurt van een vuilnisbelt. Volgens hem lijken twee personen iets te dragen, mogelijk een lichaam."

162

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

JML, je leert niets uit dat artikel. Ten eerste staat het vol materiële fouten. Om de grootste te noemen: ze hebben het over 'douilles', hulzen dus. Die zijn daar niet gevonden, wat gevonden werd zijn kogelkoppen.

Ten tweede, je moet ook intellectueel correct blijven en er bij vertellen wanneer ook die 'getuige' boven water gekomen is en waar hij die 'verdachte gedragingen' situeert in tijd t.o.v. de veronderstelde observatie van Clerbois.

Er is nog een andere 'observatie' over een mogelijk graf, ergens verder weg. Het lijk werd wellicht in twee gesneden en de stukken apart begraven. Nadat ze hem uitgekleed hadden want de mantel werd gevonden in Ronquières en op een kogelwerende vest die een jaar onder water had gelegen werd DNA gevonden terwijl alle wetenschappers zeggen dat dat niet kan na een jaar onderdompeling.

Ik nodig iedereen die over het verhaal van Clerbois iets wil zeggen uit om eerst iets anders te doen: begin bij de materiële elementen. Kom vanachter jullie pc, neem een print van de door Clerbois zelf becommentarieerde foto en rij 's nachts eens langs die plek.

Kom dan terug en vertel me dat het volgens jullie mogelijk is dat hij die oude gezien heeft waar hij hem situeert, laat staan dat hij een gedetailleerde persoonsbeschrijving kon geven. Als de CBW daar indertijd was mee begonnen had men dat verhaal m.i. al lang kunnen opbergen. In mijn ogen is het simpel: als van één essentieel element van zijn verhaal kan aangetoond worden dat het niet klopt, is ook de rest niets meer waard.

Maar net zoals bij andere feiten zien we dat er eerst van alles gelanceerd wordt vooraleer iets anders te doen: nagaan of wat wordt verteld materieel mogelijk is of niet.

Er zijn 2 kogelkoppen, ja. Er zijn ook twee andere getuigen die het relaas van Clerbois tegenspreken.

163

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Natuurlijk hebben deze getuigen ook niets gezien.

  1. De koplampen van de auto van de Clerbois zijn geen kaarsen.

  2. De Golf heeft de deuren open, dus hij is verlicht. De reus stond vlak naast de deur.

Waarom dan zeggen dat de Clerbois niets kon zien?

164

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Omdat ik zeg dat hij de oude niet kon zien, gelet op diens positie. Als hij de oude niet kon zien en zijn verklaring daarover materieel onmogelijk is, wat is de rest van zijn statement dan nog waard?

Ik wil niet categoriek zeggen dat hij een leugenaar was maar iets wat ik regelmatig zeg: 'Als iemand doelbewust een onwaarheid vertelt tegen me, ook al is het maar over één aspect van een zaak en ik kan dat aantonen dan maakt dat van die persoon een leugenaar. En van wat een leugenaar vertelt neem ik niets meer aan, tot bewijs van het tegendeel'.

Als je die positie van 'le vieux' niet kan zien met moderne LED-lampen, wat zou je het dan kunnen zien hebben met koplampen uit de jaren '80? Ga eens in het pikdonker naast een wagen staan met enkel de binnenverlichting aan en jij buiten de deur. Vraag iemand om te kijken. Die zien een binnenin verlichte auto en niets buiten de auto, want dat staat in het donker. En ik neem aan dat de reus groter was dan 1m50 en zijn hoofd boven het dak uitstak?

Maar geloof me vooral niet: ga kijken.

165

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Wat betreft "oud", er is niets dat zegt dat de koplampen van de Golf uit waren.

De reus bevindt zich achter de deur, naast de motorkap. De voorruit van de Golf staat schuin, zodat het licht zijn hoogte kan bereiken.

166

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

JML wrote:

Wat betreft "oud", er is niets dat zegt dat de koplampen van de Golf uit waren.

Jawel: Clerbois zegt dat, koplampen uit. Zie Franstalig forum.

Ne pouvant nier la lumière, les esprits ténébreux s'emploient du mieux qu'ils peuvent à intercepter ses rayons. smile

167

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Xenophon wrote:

Als je die positie van 'le vieux' niet kan zien met moderne LED-lampen, wat zou je het dan kunnen zien hebben met koplampen uit de jaren '80?

Als u de positie van de "Oude" niet kunt zien met uw moderne koplampen, moet u uw auto veranderen.

168

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

JML, als ik je argumenten kan weerleggen heeft het geen zin om met zoiets inhoudsloos te komen. Breng me een valabel argument of nog beter, ga zelf kijken. Ik zal de suggestie over de LED-koplampen overmaken aan BMW.

169

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Met deze zin:

"Als je die positie van 'le vieux' niet kan zien met moderne LED-lampen, wat zou je het dan kunnen zien hebben met koplampen uit de jaren '80?"

Jje bedoelt dat de vuurtorens van de Clerbois niet ver konden verlichten. Maar dat is niet waar, moderne koplampen schijnen heel goed op deze afstand. De vuurtorens uit de jaren '80 waren ook niet uit de middeleeuwen.

Re: Getuigenis Philippe Clerbois

Voor wat het waard is; de reconstructie op televisie destijds toont een Simca 1100 als voertuig van Clerbois. Een autootje dat ik me vooral herinner als jaren '70 auto met kleine ronde koplampen, ten tijde van de overval in Aalst was dit reeds een sterk verouderd model. In die reconstructies, op VTM meen ik, destijds zaten nogal wat materiële fouten, dus geen idee of men de moeite genomen heeft m.b.t. origineel voertuig van Clerbois.