Re: Overijse: 27 September

K& wrote:

Voor Overijse vraag ik mij af wat die advocaat Macau daar juist kwam doen en waar hij op de parking was

Zijn blauwe Peugeot staat meermaals op de foto's, hij zat achter het stuur en een van de loden hagelbollen ging door de vooruit in zijn schouder/arm. De wagen staat op een manier dat M. waarschijnlijk nietsvermoedend op een parkeervak bij de ingang wou parkeren, vlak bij waar dan de schutter (oude?) stond. Het is natuurlijk goed mogelijk dat hij daar gewoon boodschappen wou doen. Als hij die mysterieuze X zou zijn die op de parking zou zijn geweest, dan had hij zich niet de dagen daarna samen met zijn auto hebben laten fotograferen door diverse kranten/bladen. De aanwezigheid van Torrez (als klant bij kassa 3) blijft markant maar de daders liepen hem en zijn gezin schijnbaar gewoon voorbij.

K& wrote:

De Bende van Nijvel zou een man gegijzeld hebben (Hr Busieaux) en deze zou volgens sommigen een militair en anderen een winkelbewaker geweest zijn. Deze is bij het buitenkomen op de parking neergeschoten.

De gegijzelde was Luc Bennekens, hij werd na afloop buiten op de parking gedood. Dit wordt door meerdere bronnen (waaronder de 1e B.C en het CBO-document) geschreven. Jean-Pierre Busiaux viel aan kassa 2.

Re: Overijse: 27 September

https://lh4.googleusercontent.com/-3Bo9R-I5NJE/TnJNWZNsLKI/AAAAAAAABvM/9LEDcfzI8IE/Overijse%252520-%252520Nieuwsblad%252520van%252520het%252520Noorden%25252001-10-85.jpeg

Opvallende verwijzing naar de mysterieuze Golf in Lennik, in het begin is men er van overtuigd dat het de/een bendewagen was, daarna vernemen we er niets meer van.

143

Re: Overijse: 27 September

K& wrote:

Ik weet nog altijd niet wanneer Finné juist is toegekomen. Als ze hem niet gedood hebben bij het binnen gaan zoals Lacroix hierboven uitlegt, dan is de heer Finné langs het dode jongetje gereden en dan uitgestapt terwijl de gangsters binnen waren. Nogal straf voor een onderzoeksrechter en al die advocaten in de bendecommissie (!) om zoiets te slikken.

Reden te meer om eens met die getuigen contact op te nemen. Ze worden met naam vermeld in de reportage. Zouden we hen niet kunnen vinden? Door hun relaas op te schrijven, doen we niets verkeerd, peins ik zo.

144

Re: Overijse: 27 September

Ik meen ergens gelezen te hebben dat het jongetje niet meteen dood was en uiteindelijk pas stierf toen de bende al was verdwenen, dan lijkt het me al helemaal onwaarschijnlijk dat Finne het jongetje gepasseerd heeft  netjes zijn auto in een vak heeft gezet en dan is uitgestapt en neergeschoten. Ik lees ook op deze site dat dit de eerste overval was waar er 1 overvaller op de parking achterbleef, misschien was dit wel om getuigen weg te houden zodat niemand zag wat er precies gebeurde en om de komst van Finne af te wachten.

145 (edited by K& 16-05-2013 13:39)

Re: Overijse: 27 September

Ergens schreef een journalist dat een slachtoffer op een ladder stond. Iemand ergens een ladder gezien?

Re: Overijse: 27 September

Mel33 wrote:

Ik lees ook op deze site dat dit de eerste overval was waar er 1 overvaller op de parking achterbleef.

Deze dader, het zou de Oude zijn, bleef voor/in de winkelingang staan. Bij de andere supermarkt-overvallen liep hij schijnbaar mee naar het kantoor.

K& wrote:

Ergens schreef een journalist dat een slachtoffer op een ladder stond. Iemand ergens een ladder gezien?

Een van de posterplakkers zou op de ladder hebben gestaan op het stoepje bij de posterborden. Op de beelden zijn de ladder, de emmer behanglijm en de tas met posters niet meer aanwezig. Een van de posterplakkers heeft het waarschijnlijk opgeruimd. Het duurde naar verluid erg lang voordat de politie alles had afgezet.

147

Re: Overijse: 27 September

Waarom is die engelse getuige nooit gehoord?

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

148

Re: Overijse: 27 September

Een rijkswachter buiten dienst die zijn hond uitliet, zag kort na de overval in Overijse achter het warenhuis in een bosje drie personen materiaal uit een Belgische auto overladen in twee Mercedessen met Duitse nummerplaat. De auto's reden daarna met gierende banden in de richting van de autoweg. Toen hij die avond op de tv het nieuws van de raid vernam, bracht hij meteen de plaatselijke rijkswachteenheid op de hoogte. 's Anderendaags was hij nog vrij. Hij ging nog eens een kijkje nemen op de bewuste plek en vond er een Belgische nummerplaat. Hij verwittigde opnieuw zijn collega's. Men antwoordde hem dat hij de plaat maar moest meebrengen wanneer hij weer dienst had.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

149 (edited by Boemerang 27-10-2011 20:57)

Re: Overijse: 27 September

In dit topic citeert Joachiem een krantenartikel waarin dit verhaal ook naar voren komt.

Verschil met Bouten is wel dat hier sprake is van slechts een Mercedes en van een bosje in de buurt van Overijse. Ik moet zeggen dat direct aan de achterkant van de Delhaize ook wel een erg vreemde plek is, zeker na afloop van de overval blijf je daar niet rondhangen. Mocht het achter de Delhaize geweest zijn dan had die politieman bd. vast wel meegekregen dat er aan de voorkant een overval was geweest. Om 20:50 was de lucht daar blauw van de zwaailichten. Er liggen niet veel bosjes tussen de Delhaize en de snelweg. Het grote Zoniënwoud ligt natuurlijk wel op een steenworp.

"Een Belgische auto", tsja wat voor merk wat voor kleur? "Een Mercedes", wat voor kleur? En waar nu precies? Helaas doet Bouten zelf niet aan bronvermelding (althans naar ik aanneem net als in het vorige boek) maar ik denk niet dat hij die agent heeft opgespoord. Verder ben ik natuurlijk absoluut wel nieuwsgierig naar het boek en enkele onderwerpen in het bijzonder.

PS: Ben, Of de forumklok is van slag of ik reis terug in de tijd. Ik plaatste dit om 20:49 maar bij het bericht staat 18:49.

Re: Overijse: 27 September

Weer een weetje: Slachtoffer Jean Pierre Busiau was Korporaal-chef Busiau en naar het aanziet werkzaam bij de KMS (Koninklijke militaire school) in Brussel.

Wat zijn functie verder was is (nog?) niet bekend. Deze officiersopleiding is erg breed, er zal vast een korporaal-chef van de kantine zijn en er zullen er op kantoor werken, maar er is bijvoorbeeld ook een ballistisch laboratorium (departement wapensystemen & ballistiek) waar in ieder geval vandaag de dag enkele korporaal-chefs gespecialiseerd zijn in klein kaliber vuurwapens. Het hoeft natuurlijk niets te betekenen en kan weer zo'n toeval zijn.