121

(30 replies, posted in Wapenhandel)

En nog dit: Léon-François Deferm (o.a. dossier Atlas, zaak Cools/PS/Mathot, zaak Dutroux/Nihoul) is een Luikse zakenman van joodse origine, met residenties in België, Marbella (waar hij de villa van Adnan Kashoggi zou gekocht hebben), Monte Carlo en Costa Rica.

122

(30 replies, posted in Wapenhandel)

Nog dit in mijn nota's omtrent de uitspraken van Michel Verdeyen:

1977-1980 - WAPENHANDEL FN COSTA RICA = SIMONET, CAHEN, BEHERMAN

Ex-minister van Buitenlandse zaken Henri Simonet (1977-1980) is een spilfiguur. Hij stond net als Vanden Boeynants dicht bij de Kashoggi-kliek (klanten van Tuna/Montaricourt), ondermeer via Akhram Ojjeh. Zijn vrouw Marie-Louise Angenent was na een periode bij Bruxelles-Lambert sinds 1977 medewerkster van Beherman-Demoen in Bornem tot 07/1978 (daar opgevolgd door de Franse graaf Charles de Chambrun, beheerder van Triad Investment Fund en vertrouweling van Kashoggi).

Zogezegd omdat ze niet kon leven met de leveringen van BDX-tanks aan Argentinië en Uruguay, waartoe ze zelf een rol heeft gespeeld en door Pour en Knack in 1980 in opspraak werd gebracht! Er werd voor de levering van BDX-tanks nauw samengewerkt met onderaannemer ASCO van Boas, terwijl haar echtgenoot Simonet de licenties goedkeurde. Ook streek ze commissies op afkomstig van de wapentraffieken van FN aan ondermeer Costa Rica. Hiermee waren end user-certificaten gemoeid en cover ups door de Fransen. Simonet's kabinetschef Cahen stond dicht bij Kissinger, de CIA en de Atlantische structuren, maar ook bij het koningshuis:

123

(30 replies, posted in Wapenhandel)

de Bonvoisin > PDG > Jean-Marie Detournay > zijn rechterarm Rodrigues da Palma = "Ambassadeur itinérant de la Communauté Musulmane Universelle" = geheime en financiële alliantie tussen Opus Dei en een machtige islamitische groepering > Koeweit, Saoedi-Arabië, Syrië, Marokko (koning Hassan II > Raes was consul in Marokko!) + Al Ajjaz als intermediair met Adnan Khashoggi

Lees ook de recente interviews van Hervé met Libert en de verklaringen over Al Ajjaz als sleutelfiguur achter WNP.

Zeker weten dat Khashoggi aan de dossiers verbonden is, beste eenhoorn!

124

(30 replies, posted in Wapenhandel)

En nog veel meer! (wapenhandel, Iran Contra, Saoedi's (Al Ajjaz?), Mossad, Marbella, VdB, ...)

Over de link met de roze balletten: volgens de gevonden documenten bij Fortunato had het call girl-netwerk relaties met een hooggeplaatst militair, een beruchte wapenhandelaar, een toppoliticus en een lid van de koninklijke familie. Er was sprake van een "Albert" en een "Beaurire". Het koninklijk lid was dus zo goed als zeker Albert II, toen nog prins en betrokken bij Eurosystem, en de militair de rijkswachtgeneraal Fernand Beaurir. Deze laatste, waarvan de dochter een minnares van Guy Mathot zou zijn geweest (?), zou mogelijk de rijkswacht ingeschakeld hebben om partouzen in Parc Savoy te bewaken.

Met de wapenhandelaar werd Roger Boas bedoeld, maar er kan ook gedacht worden aan Samir Traboulsi uit Parijs en Akhram Ojjeh/Ojieh, die ook klant zouden geweest zijn van het netwerk. Het betreft twee partners van Adnan Khashoggi, die zijn firma "Triad" in het Terkamerenbos had en goede contacten onderhield met Paul Vanden Boeynants. Ojjeh, van Technique d'Avant Garde (TAO) met kantoor in Genève, was niet min en werd zelfs gelauwerd tot de Orde van Leopold door Simonet en Vanden Boeynants. Vanden Boeynants werd trouwens zelf ook genoemd in deze zaak, net als zijn goede vriend Charly De Pauw, en zou samen met Boas en andere vrienden aan een safarireis naar Kenya hebben deelgenomen met meisjes van het netwerk, wat mogelijk in verband te brengen is met de "Mount Kenya Safari Club" van Khashoggi. In de zomer van 1979 werd door de BOB ook nog ontdekt dat het kabinet van Vanden Boeynants soms een hele sauna afhuurde om avonden door te brengen met gasten van de minister, bijvoorbeeld in de "Lotus" (Meiserplein) of de "Paddock" (Ambiorixplein).

125

(30 replies, posted in Wapenhandel)

Deze man verdient zeker een topic:

"Kussen mocht enkel als ik akkoord ging met zijn voorstel": Jill vertelt hoe ze het 'pleziermeisje' van een steenrijke wapenhandelaar

Vandaag staat Jill Dodd bekend als succesvolle zakenvrouw, denk maar aan kledingketen Roxy die ze uit de grond stampte. In de jaren tachtig was het Amerikaanse model echter een van de elf 'pleziermeisjes' van een steenrijke wapenhandelaar. Spijt over haar controversieel verleden is echter niet aan haar besteed. "Ik heb nooit mijn onafhankelijkheid, ambitie of creatieve dromen verloren", klinkt het in de memoires die ze nu uitgegeven heeft.

De man aan wie ze toen haar hart verloor, was niet de eerste de beste. Adnan Khashoggi was een Saoedi-Arabische wapenhandelaar die betrokken was bij de Iran-Contra- en de Lockheed-affaire. Begin jaren 1980 was hij een van de rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van 2 tot 4 miljard dollar.

En dat helpt om een ravissante verschijning als Dodd aan de haak te slaan. De twee leerden elkaar kennen tijdens een decadent 'piratenfeestje' in Cannes. "Ik nam een slok champagne en gooide het glas daarop in het vuur, net als de andere gasten. Het ging er wild aan toe. Ik zag hoe een man naar me glimlachte. Hij deed me met zijn kleine gestalte, rond buikje en kalend hoofd aan een vriend van mijn vader denken."

"Stoel in het vuur"

"De muziek stond te luid om te babbelen, vandaar dat hij met me begon te dansen. De piraten kwamen rond ons staan en de gasten klapten op de maat van de muziek. Plots stopte mijn danspartner en gooide hij een stoel in het vuur. Ik deed hetzelfde. We lachten en trokken elkaar rond de vlammen aan als twee magneten."

"Vervolgens grabbelden hij en een piraat mijn handen en voeten vast. Ik werd heen en weer geslingerd als een lappenpopje en gaf me helemaal over aan het moment. Mijn nieuwe vriend trok mijn mouwen omhoog en gebruikte zijn vingertoppen om 'I love you' op mijn arm te schrijven. Het duurde een minuut eer ik doorhad dat het bloed was. Bewust of niet, hij had zichzelf gesneden aan een stuk glas. Ik was stomverbaasd, maar vond het stiekem wel leuk. Alsof we een geheim pact gesloten hadden."

'Weet je wel wie dat was?'

"Pepper, de dame die mijn boekingen regelde, kwam daarna bij mij staan. 'Verdorie, Jill. Weet je wel wie dat was? Adnan Khashoggi!' Die naam zei me niets. Het was pas later dat ik ontdekte dat hij een rijke ondernemer en een van de beroemdste mannen van Saoedi-Arabië was."

"De volgende dag kreeg ik een telefoontje van een kennis van Adnan. Hij nodigde me uit voor een diner op zijn jacht. Ik had de indrukwekkende boot de avond voordien al gezien. Ik wilde wel gaan, maar was ook nerveus. Daarom vroeg ik Pepper mee."

Avondjurk uitkiezen

"We gingen aan boord van de 85 meter lange Nabila, genoemd naar Adnans dochter. In 1983 werd het jacht gebruikt in de James Bond-film 'Never say never again'. De sultan van Brunei én Donald Trump mochten zich later eigenaars noemen. Die laatste verkocht het voor 20 miljoen dollar om zijn schulden in 1991 af te betalen."

Adnan kwam ons begroeten. Hij begeleidde ons naar een kamer waar we een avondjurk mochten uitkiezen. Dior, Yves Saint Laurent, Valentino, Chanel,... Ik kon mijn ogen niet geloven. Uiteindelijk koos ik voor een grijs Lanvin-exemplaar met strakke taille en spaghettibandjes. Een zilveren paar schoenen maakte de look compleet."

"Twintig centimeter groter"

Tijdens het eten besefte ik dat ik nog nooit zo'n intelligente en aangename man ontmoet had. Ja, hij was stinkend rijk, maar hij straalde op een fijne manier ook energie uit. Langzaamaan viel ik voor zijn charmes. Als ik hoge hakken droeg, was ik bijna twintig centimeter groter dan hij. Zoiets zou de meeste mannen intimideren, maar hij had er niet het minste probleem mee."

"We hebben die nacht niet gekust, maar zijn wel tot vijf uur 's morgens blijven praten. Adnan stelde me vragen over de romantiek in mijn leven (die niet bestond) en legde uit hoe hij een fortuin vergaard had met de export van Amerikaanse voertuigen naar Saoedi-Arabië. Ik kreeg ook te horen dat het piratenfeestje hem 25.000 dollar gekost had - ze stuurden blijkbaar altijd een rekening voor de vernielingen die aangebracht worden. Voor het jacht moest hij maandelijks 400.000 dollar op tafel leggen."

"Hij maakte me wakker voor bubbelbad"

Enkele dagen later nodigde hij me uit voor een lunch in zijn Parijse villa. Voor het eerst had hij het over de scheiding van zijn vrouw Soraya. Ik leerde ook dat hij met Lamia een vervangster had. Haar zou ik in 1981 voor het eerst in levende lijve ontmoeten. Ze bewaarde de nodige afstand, iets wat te begrijpen viel natuurlijk. Toen ik aanwezig was op het verjaardagsfeest van hun zoontje (1) reageerde ze ook maar koeltjes."

"In september 1980 mocht ik samen met een ander meisje in zijn privéjet naar zijn chic buitenverblijf in de buurt van Marbella vliegen. Het duurde nog een week vooraleer hij zelf zou arriveren, in tussentijd hield ik me bezig met paardrijden. Op een nacht maakte Adnan me plots wakker. Hij liet het bubbelbad voor me vollopen en hij ging op een stoel ernaast zitten. We hadden opnieuw een diep gesprek. Nadat we cocaïne gesnoven hadden, vroeg hij hoe en wanneer ik mijn maagdelijkheid verloren was."

"Elf 'pleziermeisjes', drie wettelijke echtgenotes"

"Daarna nam hij mijn gezicht vast. Hij wilde me iets duidelijk maken: we konden pas kussen als ik ermee akkoord ging om een van zijn 'pleziermeisjes' te worden. Volgens de Saoedische wet mocht hij er zo elf hebben, naast nog eens drie wettelijke echtgenotes. Ik zei 'ja' en we sloten de overeenkomst af met een zoen. Vanaf dat moment was ik een lid van Adnans harem geworden. Ik deelde de man die ik zo graag zag met andere vrouwen. Maar ook al was hij 24 jaar ouder dan ik, in bed was hij fantastisch."

"Op die manier gingen maanden voorbij: ik wilde bij Adnan zijn, de details interesseerden me niet. Hij was mijn vriend. Er cirkelden andere vrouwen rond hem, maar ik wist nooit of ze een korte flirt waren of meer betekenden."

"Gezonde dosis rivaliteit"

"Toen we samen naar Kenia trokken, was er nog een ander 'pleziermeisje' bij. Tijdens een zakendiner hielden vijf à acht dames hem soms gezelschap. Er ontstond een gezonde dosis rivaliteit, maar ik mocht tijdens het diner wel telkens tegenover hem zitten. Ik moest dus wel zijn lievelingetje zijn."

"Ik voelde me ook onafhankelijk, want ik bleef doorgaan met mijn modellencarrière. Adnan had het graag anders gezien, maar kon me niet tegenhouden. Ik keerde terug naar Los Angeles en ging hem vaak bezoeken in zijn villa in Las Vegas. In maart 1981 ging ik mode studeren, Adnan heeft alle kosten voor mijn opleiding op zich genomen."

"Van zijn zakendeals wist ik niets af. Ik wist dat hij wereldleiders als Ronald Reagen ontmoette, maar als 21-jarige interesseerde me dat niet."

"Cadeau voor iemand anders"

"Maar dan begon het verkeerd te lopen. Ik zal nooit die augustusnacht in 1981 vergeten: Adnan kwam mijn kamer binnen, zette een cadeau op het nachtkastje en kuste mijn voorhoofd. Toen hij mijn gezicht zag, fluisterde hij echter plots: 'Oh, verkeerde kamer. Ga maar terug slapen. Je mag het geschenk houden'. Nog voor ik kon antwoorden, was hij al weg. Mijn hart was gebroken. Hij dacht dat ik iemand anders was."

"In de verpakking zat een gouden halsketting van 18 karaat. Ik beeldde me in hoe Adnan en dat meisje de liefde bedreven en kromp in elkaar. Twijfel maakte zich van me meester, ik vroeg me af of ik nog lang tot zijn harem zou kunnen behoren."

"Een andere keer weigerde ik een diamanten ring van 20 karaat omdat ik dat echt overdreven vond. Adnan gaf die later aan zijn conciërge. 'Misschien heeft die ring dan toch niet veel waarde voor hem', dacht ik."

"Zorgen over aids"

"Vanaf 1982 merkte ik ook dat hij met andere types begon op te trekken. Niet meer die prachtige dokteres die hij net als mij door de studies geholpen had, maar minder verfijnde modellen recht uit Hollywood. Ik begon me er heel raar bij te voelen. Ik maakte me ook zorgen over aids. Ik wist niet met wie Adnan allemaal het bed deelde en dat maakte me doodsbenauwd. En ik had ook de behoefte om op eigen benen te staan. Door die prachtige geschenken te blijven aanvaarden, voelde het aan alsof ik bij hem in het krijt stond."

"Onze relatie eindigde in de zomer van 1982. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan en hebben nog jarenlang getelefoneerd. In 1989 richtte ik het kledingmerk Roxy op en werd ik een succesvolle zakenvrouw."

"Mijn grootste spijt"

"Ik bleef affectie voor Adnan hebben. Ik miste hem, hij zat de hele tijd in mijn gedachten. De laatste keer dat ik hem hoorde, was in 1988: ik was op dat moment een gescheiden moeder. Hij wilde dat ik met zijn vliegtuig vanuit Californië naar Monaco zou reizen, want daar verbleef hij in een hotel. Ik ben niet gegaan omdat ik een jaloers vriendje had. Dat is mijn grootste spijt nu: ik had hem moeten bezoeken, al was het maar om hem te bedanken voor mijn studies."

"Nu ben ik de trotse moeder van een zoon (32) en twee dochters (17 en 22). Met mijn derde echtgenoot Jeff ben ik intussen al achttien jaar getrouwd."

"Belangrijke les geleerd"

"Vroeger was ik redelijk beschaamd omwille van mijn affaire met Adnan. Mensen denken al snel dat je een hoertje bent als je met iemand verkeert die er meerdere vrouwen op nahoudt. Maar ik heb nooit mijn onafhankelijkheid, ambitie of creatieve dromen opgegeven. Ik heb geen spijt van mijn periode met Adnan, maar heb wel een belangrijke les geleerd: geld en liefde zijn het niet waard om je integriteit en gemoedsrust op te geven."

'The Currency of Love: A Courageous Journey to Finding the Love Within' is binnenkort te koop.

Bron: Het Laatste Nieuws | 29 mei 2017

126

(135 replies, posted in Andere Personen)

Hoe zat het ook al weer met het al dan niet bestaan van een familiale link tussen Daniel en Willy Van Cutsem?

127

(135 replies, posted in Andere Personen)

En daarbij natuurlijk ook: Rocky > WNP.

128

(135 replies, posted in Andere Personen)

Nog dit - toegegeven - zeer speculatieve element: De Pomp > "Rocky" (L. V.K.). Rocky was close met de fauna die rond Christine Van Hees draaide (o.a. les Outs). Christine Van Hees werd (volgens bepaalde indicaties) uit de weg geruimd omdat ze een gesprek zou hebben gehoord waar ze beter ver vanaf gebleven was.

129

(141 replies, posted in Speurders)

Mm, we zullen zien, maar ik steek niet weg dat ik zo mijn twijfels heb over die Chronos.

130

(174 replies, posted in 1983)

Nog wat links tussen de "dossiers" en de Italiaanse maffia, voor wat ze waard zijn:

Het rapport "Panda" handelt over maffiosi zoals Oswaldo Felicetti en Sergio Ferrari. Sergio Ferrari (06/01/1943) is sinds 1996 ingeschreven op de avenue Jacques Sermon 25 in Ganshoren, het vroegere huis van Paul Cams (vermoord op 17/11/1983). Hij genoot "hoge bescherming" en was een goede vriend van Jean-Paul Dumont, met wie hij de vereniging "Week-end Ferrari-Ferrari Davide Organisation" had opgericht. Ferrari was ook de eigenaar van de firma Ferrarese, opgericht op 12/11/1968. De volgende namen zijn verbonden aan de firma: Sergio Ferrari en zijn vrouw Rossella Ferraresi, Jean-Luis Vossen en Christian Chavaillaz via het Zwitserse bedrijf Senrel. De rechterhand van Ferrari was Armando Colucci, eigenaar van het bedrijf Venecia. In het rapport wordt een netwerk beschreven van Italiaanse restaurants, opgezet door maffiosi afkomstig uit het Naamse, betrokken in frauduleuze faillieten.

De broers Haemers zouden een relatie hebben gehad met de dochters van Michel Lavalle, aan wie Achille Haemers geld zou hebben verleend voor zijn restaurants (dixit "Alain"). Michel Lavalle, van Siciliaanse origine en eigenaar van "Giardino d'Italia" en "Le vieux Bruxelles". Lavalle had vroeger een restaurant aan de Louizalaan waar veel mensen van de PJ langskwamen, inclusief Marnette, Christian De Vroom, Frans Reyniers. Ook Jean-Paul Dumont was vaste klant. Hij zou in contact hebben gestaan met Ferrera. De bende van Patrick Haemers stond ook via Basri Bajrami in contact met Italiaanse mafiosi. Maurizio Amico, bijvoorbeeld, werd in juni 1988 veroordeeld voor het plegen van hold-ups samen met Bajrami. Ook André Neisen, Ivan Tomicic en Edmond Duczyk waren hierbij betrokken. In januari 1992 werd Maurizio Amico samen met een andere vriend van Bajrami, Aldo Cardazzone, in Brussel aangehouden als leden van een Siciliaanse cokeline uit Caltanissetta. Ook Elio Anzalone (proxo) werd hierbij gearresteerd.

Op 7/11/1989 werd Giuseppe Dell Aera neergeschoten in Morlanwelz op bevel van Bongiorno.

Salvatore Fregapane was de leider van de Belgische tak van de Stidde, met Raimondo Graceffa en Santo Barcella als pionnen in Brussel. Ze werden bijgestaan door Pietro en Salvatore Allatta uit Chapelle-lez-Herlaimont. Salvatore Allatta was als "négrier" de opvolger van Carmelo Bongiorno, na diens veroordeling voor de moord op Stéphane Steinier, via de firma "Pro-Construct". Er zouden contacten zijn met Sebastiano Di Luciano. De broers Di Luciano ontvingen een lichte straf voor de wapenvondst in het kasteel van Forchies-la-Marche.

Bouten:

Na de vernietiging van de French Connection nam de Cosa Nostra de business over. Ze ontving de gevluchte corsicaanse chemici die de labs draaiende hielden, met open armen. De Sicilian Connection was geboren. De Belg Albert Gillet, een vriend van VDB, bijgenaamd Merluzzo (Italiaans voor "kabeljauw"), vloog in opdracht van de clans Inzerillo en Bontate minstens vijftienmaal met de Concorde naar New York met in zijn reiskoffers telkens een tiental kilo zuivere heroïne bestemd voor de familie Gambino. Die versneed de heroïne en coördineerde de verdeling via de Pizza Connection, enkele honderden pizzeria's in New York en Bew Jersey.

Gillet keerde telkens met de opbrengsten terug. De miljoenen dollars werden door Edgar Barbé, een agent van het BIC, en Paul Charlier, een Luikse wapenhandelaar die voor de Mossad werkte, witgewassen in Genève. Men schat dat ruim twaalf miljoen dollar in Palermo terecht kwam. Door het uitbreken van de mattanza, een maffiaoorlog tussen de clan van Palermo en die van Corleone onder leiding van de nieuwe sterke man Toto Riina, lag de weg breed open voor Farcy. Albert Gillet liet op de luchthaven van Rome tegen de lamp met tien kilo zuivere cocaïne, maar kreeg dankzij de tussenkomst van VDB in België maar een lichte gevangenisstraf. In een brief riep Gillet zelfs de hulp van de DEA in, want hij beschouwde zichzelf als een medewerker die recht had op bescherming. (...)