You are not logged in. Please login or register.
Active topics Unanswered topics
Contact
Heeft u een vraag of informatie over de Bende van Nijvel? Contacteer ons via »
info@bendevannijvel.com
Search options (Page 13 of 33)
"Het cruciale discussiepunt tussen Troch en mij (Reyniers) is de vraag hoe hij en zijn speurders daar zijn terechtgekomen. Om die wapens te vinden heeft Troch zwaar en gesofisticeerd materiaal uit Duitsland laten aanrukken. De huur daarvan bedroeg ongeveer een miljoen. In die tijd was het uitgesloten dat het ministerie van Justitie zoiets zou laten uitvoeren zonder zeker te zijn van het resultaat. Troch moet dus heel zeker geweest zijn van zijn zaak. Dat kon hij niet besluiten door simpel het dossier opnieuw te lezen, zoals hij beweerde. Hij moet een tip hebben gekregen. En degene die hem die tip gaf, moet nog veel meer over die Bende weten. Dat had Troch me moeten meedelen. Bij het zien van de tv-beelden van het verhoor van Troch voor de commissie, viel mij op dat ook enkele commissarissen aan zijn uitleg twijfelden."
"Maar Troch is razend over het feit dat ik hem niet geloof. Er is trouwens nog een tweede reden waarom ik mijn twijfels heb over Troch en dat is de manier waarop hij de gevonden wapens behandelde. We hadden afgesproken dat al het technische werk en het sporenonderzoek zou gecentraliseerd worden in het lab van de GP in Brussel omdat men daar over de meest geavanceerde technieken beschikte. Maar de wapens werden in Dendermonde uit de zakken gehaald en toen alles netjes was opgedroogd, werden wij uitgenodigd 'om eens te komen kijken'. Doordat ze die wapens hadden laten drogen, waren alle sporen vernietigd. In feite kwam het er dus op neer dat Troch een sporenvernietigingscommando naar Ronquières heeft gestuurd. Dat men voor de Bendecommisie eens een antwoord geeft op die pertintente gegevens. Maar op het rapport dat ik uit eigen beweging opstelde en op 22 augustus 1997 naar de commissie stuurde, kreeg ik niet de geringste reactie."
Citaat uit 'Reyniers superflik' van Paul Koeck, uitgeverij Van Halewyck, 1998.
Ik geloof nooit dat men een overval van zulk kaliber laat afhangen van het spelen van een bepaald plaatje op de radio, er zou veel te veel kunnen misgaan waardoor de song uiteindelijk de ether niet (tijdig) haalt.
Merovinger wrote:Begint het eindelijk te borrelen?
Het feit dat Nitelet heeft verklaart te geloven dat alles dit jaar aan het licht komt spreekt boekdelen me dunkt.
Hij heeft verklaard dat ze hem niet met rust gelaten hebben, wat er toch op duidt dat hij ergens verplicht was aan de overvallen mee te werken.
Koop ineens ook Handelaren des Doods van Andrew Feinstein en word helemaal van de sokken geblazen.
Daar staan alleen de eerste 73 pagina's, en ik denk niet dat je kan printen vanuit Google Books.
Ik ben gisteren nog eens ter plaatse geweest. De graafwerken vinden helemaal niet plaats op het terrein met de grote vijver. De vijver waar gegraven werd is amper zichtbaar op de luchtfoto (rechts beneden), en is meer een modderpoel dan een vijver. En het gebied is helemaal niet zo uitgestrekt als vooropgesteld. Er bevinden zich op het terrein geen gebouwen.
Volgens de buurtbewoners huisden er in de tachtiger jaren inderdaad rare kwieten, 'Brusseleirs' die 'onder de grond' leefden. Herman W: never heard of.
Ik ben gisteren een blik gaan werpen op de locatie (is helemaal niet in Tildonk zoals sommige bronnen vermelden, maar in Haacht zelf), en moet zeggen dat er niet veel te zien was. Een dranghekken en wat platgereden groen was zowat het enige dat herinnerde aan de graafwerken. Van bewaking was geen sprake.
Het hekken bevindt zich zoals Ben terecht opmerkte op het kruispunt even voorbij het met rood omcirkelde (leegstaande) huis, dat trouwens niet tot het terrein behoort. De vijvers links zijn visvijvers.
Ik had de indruk dat de buurtbewoners eerder gelaten reageerden op de graafwerken. Enkele hebben inderdaad bevestigd dat er in de jaren '80 druïden waren die er een moestuintje op nahielden, dat ze gewapend bewerkten. Moeten met agressief ongedierte te kampen hebben gehad.
Wat kan nu het technisch probleem zijn waardoor ze pas binnen een maand verder kunnen werken? Ik geloof niet in gesofisticeerd materieel dat er niet is, of in mensen die met vakantie zijn, want dat is toch lang op voorhand geweten (als dat toch het geval moest zijn is dit weeral een sterk staaltje van coördinatie)? En de regenval kan toch nooit een reden zijn om de zaak een maand op de baan te schuiven?
In alle geval is er nu een maand de tijd om eventuele sporen te wissen.
K& wrote:Dag Hammersjoeld-prijs zegt je iets, swan?
Zie hier » en.wikipedia.org
Er is zowel een medaille als een prijs, uitgereikt door Colgate University in de VS.
Posts found: 121 to 130 of 321