161

(108 replies, posted in Prullenbak)

zenga wrote:
Darty wrote:

Dan kom ik dan uit op het mijns inziens door de advocaten (van de burgerlijke partijen) onvoldoende onderkende momentum, tevens zijnde een staatsgreep, die helaas niet als zodanig is herkend, namelijk de overdracht, in 1990, van het bij de onderzoeksrechter van de Cel-Delta te Dendermonde, Freddy Troch, onderhanden zijnde Bende-dossier naar het gerecht van Charleroi (Cel-Jumet).

Ik schrijf ‘staatsgreep’, omdat het toch echt onder het gezag van de toenmalige de minister van Justitie (Melchior Wathelet) staande parket van Dendermonde is geweest dat (in commissie!) ab-so-luut niet wilde hebben dat Freddy Troch in net Bende-onderzoek ‘deksels van andere potjes’ zou afdraaien. Het enkele feit dat ook vanuit het Ministerie van Justitie hier kennelijk geen prijs op werd gesteld, geeft wel het door dat departement daaraan gehechte (grote) belang weer en het (via het parket van Dendermonde) van staatswege ingrijpen, met de daarbij behorende ‘liquidatie’ van onderzoeksrechter Troch.

Dat was het momentum.Toen hadden de advocaten (van de burgerlijke partijen) alles, maar dan ook echt alles uit de kast moeten halen om deze staatsgreep terug te draaien. Ik schrijf nog steeds: staatsgreep, te meer omdat er in juridisch opzicht weinig deugde van het proces bij de kamer van inbeschuldigingstelling (k.i.) van het Gentse hof van beroep, of heeft iemand ooit inzage gehad in de wijze waarop dat proces precies is verlopen?! Heeft iemand een kopie van die beschikking?

Heb nog steeds geen idee hoe het heeft kunnen bestaan dat de k.i. aan het Gentse hof haar goedkeuring aan vorenbedoelde staatsgreep - mede in de vorm van het congé van Troch - heeft gegeven, op basis van overleg (lees: onderdeel van de staatsgreep) in een rechtszaal(tje) - koffie en bonbons erbij?! -  tussen de leden van dat hof (rechtsprekende:macht) en een afgevaardigde van het openbaar minsterie (uitvoerende macht) die in hoger beroep rechter Troch weg wilde werken, over de hoofden van de belanghebbende burgerlijke partijen, die zich dat moesten laten welgevallen. Ziehier een schokkend voorbeeld van hoe het er destijds in België aan toe ging.

Er zijn een aantal "bende-volgers" met gezond verstand die zich een hoop vragen stellen bij het functioneren van de Delta-cel / i.e. enkele gezaghebbende figuren ervan. Die kritische houding gaat in tegen wat algemeen wordt aangenomen in de pers/literatuur, maar er valt heel wat door te verklaren. Je kan er uiteraard meer over lezen op dit forum. Overigens denkt de huidige onderzoekscel ook redenen te hebben om niet met de Delta-cel te moeten dwepen.

Ik zal uw impliciete advies ter harte nemen en mijn licht over de door u aangehaalde punten opsteken. Zaak is een veelkoppig monster.

162

(108 replies, posted in Prullenbak)

Insider wrote:

Darty, U bent advocaat? Daar zijn nog al twijfels over, ook over uw beweegredenen. U komt zich hier op het forum profileren alsof het met uw hulp een eitje wordt om het enigma van de bende op te lossen.
En hoe gaat Darty dat doen? Heel eenvoudig, hij vraagt het Assisen arrest van Bouhouche en Beijer op en alles is ontraadselt. Hij heeft zich vooraf goed ingelezen en weet alles over de Bende van Nijvel.
En natuurlijk, als integer advocaat komt hij met open vizier en stelt zich voor met naam en toenaam.
Van Bouhouche weet hij alles en bijdragen van anderen weet hij op waarde te schatten omdat hij de mogelijkheid heeft om alles op waarheid te toetsen. Van Haperen kent hij als de beste. Hij weet alles over hem en zijn motivatie. Alle vragen die opgeroepen zijn over de dood van Bouhouche heeft hij nagetrokken en hij weet dat alles alleen maar fantasie is. Een perfecte advocaat die een onderzoek van meer dan 40 jaar op zijn kop gaat zetten en zowel de oplossing als de daders op een presenteerblaadje op gaat dienen.

Helaas, de waarheid is anders: Darty komt binnen met een archaïsch taalgebruik dat door geen enkele advocaat in Nederland nog gebruikt wordt en komt dan met imponerende zinnen, zoals: ‘waarvan akte’ en dat tegen meelezende burgers, een slogan die gebruikt wordt in conclusies om een eigen standpunt te benadrukken of als reactie op een door de wederpartij ingediend stuk. En dat op dit forum!

Ook het inlezen en kennis van het rechtssysteem laat nog al wat te wensen over. (Advocaat)? Darcy weet van toeten noch blazen. Hij weet niet op welke wijze hij zich toegang moet verschaffen tot het Belgische rechtssysteem, kent het adres niet van het Franstalige forum. Weet zelfs niet in hoofdlijnen wat er allemaal geschreven is op het Vlaamse forum, heeft geen boeken gelezen over de Bende, maar weet wel dat alles wat ik geschreven heb op fantasie berust terwijl hij toch stellig was in zijn uitspraak mij geen podium te geven. Darty, wees gerust, ik zit niet op uw support te wachten, maar van een advocaat had ik toch wel een andere insteek verwacht. Dat u in ieder geval zou lezen wat er gebeurd zou kunnen zijn, niet dat het zo gebeurd is. Lees, overweeg en trek u conclusies, maar dan wel gefundeerd.

Of heeft het te maken met wat er allemaal aan zit te komen?
In Suriname wordt een nieuw onderzoek ingesteld naar de rol van Bouhouche in de geplande kerstcoup van 1982 met als direct gevolg de dood van 15 tegenstanders van Desi Bouterse.
Eind januari komt er een nieuw boek uit van Guy Bouten, met aan te omslag te zien een hoofdrol voor Madani Bouhouche en Jean Bougerol, waarbij de dood van Bouhouche zeker een rol zal spelen.
En op 27 juni 2020 volgt tijdens de Nederlandse Veteranen dag in Den Haag, de presentatie van mijn boek: ‘Interdoc’ De spionagejaren 1972 – 1985, met daarin ook twee hoofdstukken met Bouhouche in de hoofdrol. En met bronvermelding mr. Darcy, zodat u alles na kan trekken.

Mij conclusie Darcy, is de volgende: U speelt een rol in het trollenspel om iemand monddood te maken.
Helaas, zal dat niet opgaan. Meneer Darcy, ik heb niets te verbergen, met dit boek, gevolgd door het boek over ‘Het Geheime Leven van de Graaf’ geef ik volledig opening van zaken, ook over de rol van Prins Bernhard, die tot nu toe op miraculeuze wijze buiten schot is gebleven.
Onder eigen naam! En u, mr. Darcy? Bent u echt zo begaan met het enigma over de Bende van Nijvel? Maar waarom komt u dan met een alias op het forum? Wat voor advocaat bent u dan? Wat hebt u dan te verbergen? Wat is uw echte naam? Ik denk dat ik het weet, uw naam is meester Desinformatie!

Waarvan akte!

163

(108 replies, posted in Prullenbak)

benhetbeu wrote:

@ Darty

Geen slachtoffers om te verdedigen, nochtans heeft  U hier een potentieel grote visvijver om een slachtoffer zijn belangen te verdedigen.
Veel van de rechtstreekse slachtoffers en nabestaanden zijn zijn zelfs niet op de hoogte wat hun rechten zijn en dat ze zich kunnen burgerlijke partij stellen.
De rechtshulp voorzien in het Verdrag van de Rechten van de Mens is hier tot heden niet  van toepassing. Er bestaat een systeem voor behoeftigen zoals een pro deo maar voor Jan Modaal is er niets voorzien tot heden en al zeker niet voor slachtoffers.
Het feit dat slachtoffers niet op de hoogte zijn van wat ze kunnen doen, lijkt hallucinant en spreekt voor zich  maar het is niet anders.
Als je echt graag de belangen van een slachtoffer wil behartigen kan dat volgens mij niet moeilijk zijn.

Dat geloof ik graag, maar vind het niet kies om een forum als dit daarvoor te gebruiken, nog even los van de vraag wat ik mij daarmee op mijn hals zou halen. Bovendien sta ik het liefst zo vrij mogelijk in deze zaak, om niet daarin te worden verzwolgen. Je moet sterk in je schoenen staan en zodra je er persoonlijk wordt door geraakt, moet je afstand daarvan kunnen nemen of op jezelf kunnen terugvallen, om niet in het zwarte gat te vallen. Voor mij is dat te veel linke soep. Overigens heb ik er geen probleem mee, om mee te denken of mee te kijken, als mij daarom wordt gevraagd. Hoef er ook niets voor te hebben, want dan ben ik mijn vrijheid kwijt.

164

(108 replies, posted in Prullenbak)

coconut wrote:

Sorry dat ik tussen kom ikbenhetbeu;.
"Het feit dat slachtoffers niet op de hoogte zijn van wat ze kunnen doen, lijkt hallucinant en spreekt voor zich  maar het is niet anders."

Laat dit nu net dé taak zijn van de advocaat, zijn klanten op de hoogte brengen van al hun rechten en een strategie uitdenken om deze rechten te verdedigen.

Niemand gaat mij volgende woorden in dank afnemen maar ik heb al vaak gedacht, weliswaar als complete buitenstaander, die advocaten, aan wiens kant staan die eigenlijk?

Hoewel u heeft aangegeven dat u mij heeft ontmoet, weet ik niet (precies) wie u bent en welke positie u inneemt in deze zaak. Ik behandel veel strafzaken, maar heb nog nooit in het buitenland hoeven procederen, weshalve ik mij nooit heb moeten verdiepen in het verdrag dat door u is aangehaald. Weer wat geleerd.

Het antwoord op de vraag aan welke kant de advocaten (van de burgerlijke partijen) in deze zaak eigenlijk staan of stonden, zou door diezelfde advocaten moeten worden gegeven.

Ook zij zijn geconfronteerd geworden met hen, al dan niet in het geniep ten dele gevallen willekeur en obstructie van de rechtsgang vanwege in ieder geval de Belgische (para-militaire) politie en justitie, die al dan niet mede (in)direct door andere entiteiten - ook politici - werden aangestuurd, in combinatie met over en weer gepleegde chantage, hoe afgezaagd dit antwoord ook moge klinken. Maar zo is het gewoon wat mij betreft. Daardoor zou bij menigeen de indruk kunnen ontstaan dat daarbij is gebleken dat de advocaten het erbij hebben laten zitten - bij gebrek aan doorslaggevende successen -, wat mede met het oog op de mijns inziens nog steeds (in potentie) voor hen gevaarlijke of zelfs levensbedreigende situatie, mij als onterecht, althans veel te kort door de bocht voorkomt.

Dan kom ik dan uit op het mijns inziens door de advocaten (van de burgerlijke partijen) onvoldoende onderkende momentum, tevens zijnde een staatsgreep, die helaas niet als zodanig is herkend, namelijk de overdracht, in 1990, van het bij de onderzoeksrechter van de Cel-Delta te Dendermonde, Freddy Troch, onderhanden zijnde Bende-dossier naar het gerecht van Charleroi (Cel-Jumet).

Ik schrijf ‘staatsgreep’, omdat het toch echt onder het gezag van de toenmalige de minister van Justitie (Melchior Wathelet) staande parket van Dendermonde is geweest dat (in commissie!) ab-so-luut niet wilde hebben dat Freddy Troch in net Bende-onderzoek ‘deksels van andere potjes’ zou afdraaien. Het enkele feit dat ook vanuit het Ministerie van Justitie hier kennelijk geen prijs op werd gesteld, geeft wel het door dat departement daaraan gehechte (grote) belang weer en het (via het parket van Dendermonde) van staatswege ingrijpen, met de daarbij behorende ‘liquidatie’ van onderzoeksrechter Troch.

Dat was het momentum.Toen hadden de advocaten (van de burgerlijke partijen) alles, maar dan ook echt alles uit de kast moeten halen om deze staatsgreep terug te draaien. Ik schrijf nog steeds: staatsgreep, te meer omdat er in juridisch opzicht weinig deugde van het proces bij de kamer van inbeschuldigingstelling (k.i.) van het Gentse hof van beroep, of heeft iemand ooit inzage gehad in de wijze waarop dat proces precies is verlopen?! Heeft iemand een kopie van die beschikking?

Heb nog steeds geen idee hoe het heeft kunnen bestaan dat de k.i. aan het Gentse hof haar goedkeuring aan vorenbedoelde staatsgreep - mede in de vorm van het congé van Troch - heeft gegeven, op basis van overleg (lees: onderdeel van de staatsgreep) in een rechtszaal(tje) - koffie en bonbons erbij?! -  tussen de leden van dat hof (rechtsprekende:macht) en een afgevaardigde van het openbaar minsterie (uitvoerende macht) die in hoger beroep rechter Troch weg wilde werken, over de hoofden van de belanghebbende burgerlijke partijen, die zich dat moesten laten welgevallen. Ziehier een schokkend voorbeeld van hoe het er destijds in België aan toe ging.

Ik weiger mij van deze woordkeuze te distantiëren.

165

(108 replies, posted in Prullenbak)

coconut wrote:

Benelux-Overeenkomst betreffende de uitoefening van de advocatuur, Brussel, 12-12-1968

Artikel 1

Artikel 1    2     
1De advocaten die in een van de Overeenkomstsluitende Staten zijn ingeschreven, kunnen in burgerlijke zaken, strafzaken en administratieve zaken pleiten voor de rechtsprekende instanties van de andere Overeenkomstsluitende Staat, mits zij worden bijgestaan door een advocaat die gerechtigd is te pleiten ter plaatse waar zij aldus werkzaam zijn, en wel met dezelfde voorrechten en dezelfde verplichtingen als de advocaat die hen bijstaat.

2Het recht om te pleiten omvat het recht het dossier in te zien en het recht om de gedetineerde te bezoeken.

Precies, alleen heb je als Nederlandse advocaat een Belgische collega nodig die de formele proceshandelingen verricht en (even) zijn of haar gezicht laat zien in de rechtszaal, voor aanvang van de mondelinge behandeling (lees ook: pleidooi, comparitie van partijen). Wat hier staat over met name inzage in het dossier, wist ik niet. Heel veel dank daarvoor!

166

(108 replies, posted in Prullenbak)

coconut wrote:

euh, meester, dat was de vraag niet.

Ah, zie nu het hele verhaal. Mijn drijfveer: pure interesse, in combinatie met het bestaan van een dunne of onzichtbare lijn tussen de boven- en onderwereld. Die interesse is niet op de laatste plaats gewekt door het lezen over en luisteren naar verhalen over een volledig ontspoord Belgisch rechtssysteem, dat mij in eerste instantie perplex heeft doen staan. Ik ben zo vrij om hier te stellen dat de Bende van Nijvel de door de Belgische samenleving als geheel gecreëerde spiegel is, waarin men maar blijft kijken, zeker zolang er geen wezenlijke omslag in bepaalde geledingen van die samenleving plaatsvindt. Zo vind ik Geens allesbehalve een ambassadeur van de afspraak dat het anders moet. Hij is meer een dominee in zijn doen en laten en dan weet je het wel. In hoeverre ik hier mijn (eigen) staat van zijn projecteer op deze kwestie  - die speelt zeker een rol -, weet ik niet precies, maar ik blijf wel staan achter wat ik hier heb opgeschreven.

Zo kan ik bijvoorbeeld tot op zekere hoogte begrip opbrengen voor 'de persoon Robert Beijer' in de ruimste zin van die vier woorden. Mede door de speling van het lot - periode van affectieve verwaarlozing en zijn vader bleek zijn vader niet te zijn - heeft Beijer zichzelf en zijn gedragingen op dat (ontspoorde) rechtssysteem afgestemd en daarin verweven. Ik keur dat niet goed, maar kan het wel begrijpen.

Ken Henk Rommy, vanaf het monent dat k  hem zag in een uitzending van Peter R. de Vries, een jaar of 15 geleden.  Verband met Leroy zal wel iets met drugs te maken kunnen hebben.

Schrik wel een beetje als ik lees hoe ik er volgens u op sta. Hoop dat het verhaal hierboven u een duidelijker beeld van mij en mijn beweegredenen geeft.

167

(108 replies, posted in Prullenbak)

Van Haperen is een fantast die zich moeiteloos kan meten met Hans Christian Andersen, in welke persoon - Van Haperen - ik me liever niet meer verdiep, ook niet in relatie tot de volgens hem nog levende Madani Bouhouche, die zichzelf in het sprookjesbos van Van Haperen een nieuw gezicht aanmat, wat hem wel van pas kwam nadat de Franse politie hem zonder hoofd had aangetroffen bij een door hemzelf gevelde boom. Het feit dat Bouhouche toen uit de dood moet zijn opgestaan, speelde in het geheel nauwelijks een rol van betekenis.
Henk Rommy, alias de 'Zwarte Cobra' en Claude Leroy hebben beiden wat met drugs uit te staan, volgens mij.

168

(53 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Heb gisteren een tweede e-mailbericht ontvangen van de griffie van het hof van assisen te Brussel. Dit naar aanleiding van mijn verzoek om toezending van een kopieën van de assisenarresten van 13-02-1995, inzake Robert Beijer en Madani Bouhouche; zie hieronder.

Sowieso zal ik, op advies van Bossi, ook nog telefonisch contact opnemen met de heer Van Volsem, hoofdgriffier bij het hof van assisen te Brussel (telefoon 0032 2 5198632) of met mevrouw Minnen, hoofd van de griffie van datzelfde hof (telefoon 0032 2 5086675), welk hof, als ik Bossi goed heb begrepen, deel uitmaakt van de rechtbank van eerste aanleg (tribunal de première instance; Darty) te Brussel.

Daarbij teken ik aan ik dat mijn gedachte nu is dat ik hem of haar ook zal vertellen dat ook ik op zijn minst mee wil denken aan de oplossing van de Bende-zaak, althans een heel klein deel daarvan, want dat is mijn hoofdreden.

Voor mij zou het mogelijk in tal van opzichten een stuk makkelijker manoeuvreren zijn, als ik in dezen een burgerlijke partij als client(e) zou hebben, doch aangezien zulks niet het geval is, moet ik roeien met de riemen die ik heb.

Moet bekennen dat ik niet weet welke rechtspositie Nederlandse advocaten/raadslieden in het Belgische (straf)recht innemen, in het geval zij een cliënt in België bijstaan (met hulp van een Belgische confrère); nog uit te zoeken. Blijft overeind staan, mijn stelling dat de Belgische justitie in dit geval met twee maten meet, aangezien zij jurisprudentie over zaken die vergelijkbaar zijn met de zaak Bouhouche en Beijer - lees: zaken over (meervoudige) moord of doodslag, gekwalificeerde diefstal en dergelijke -, plaatst op het internet, waardoor eenieder daar kennis van kan nemen. Hierdoor wordt op zijn minst de schijn van willekeur gewekt, maar goed, gelijk hebben is een, gelijk krijgen is twee, zeker in België. In België lapt zelfs justitie de wet aan haar laars, om vervolgens de rechtzoekende te confronteren met diezelfde wet; zie voorbeeld hieronder; justitie geeft geen inzage in rechterlijke uitspraken - zelfs niet die in ‘het proces van de eeuw’ (LOL), maar publiceert die wel en masse op het internet. Daarnee ik zal ik moeten leren leven of ik deze hele gang van zaken nou wezensvreemd vind of niet.

Wordt vervolgd.

“Van: FMF Bxl PG Doc (ROJ) <doc.parq.gen.bxl@just.fgov.be>
Verzonden: vrijdag, januari 10, 2020 2:53 PM
Aan: Darty
Onderwerp: RE: requête amicale

Mijnheer de advocaat,

We bevestigen de ontvangst van uw e-mail van 7 januari 2020.

We hebben het voorgelegd aan de magistraat die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van dit soort verzoeken.

Het instrueert ons om het volgende bloot te leggen:
 
De in uw verzoek genoemde arresten van het assisenhof zijn inderdaad tijdens een openbare hoorzitting uitgesproken. Dit betekent niet dat men daarbuiten op verzoek een kopie kan verkrijgen.
 
Artikel 21bis, § 1, van het Wetboek van Strafvordering bepaalt:
Onverminderd de bepalingen van specifieke wetten, de toepassing van de artikelen 28quinquies, § 2, 57, § 2, 61ter en 127, § 2, en de procedure bedoeld in de leden 2 tot en met 9, kan de rechtstreeks betrokken persoon op elk moment, afhankelijk van de stand van de procedure, de officier van justitie of de onderzoeksrechter vragen hem toegang tot het dossier te geven of een kopie te verkrijgen.

De volgende personen worden geacht rechtstreeks betrokken te zijn: de verdachte, de persoon tegen wie de openbare vordering in het kader van het onderzoek is ingesteld, de verdachte, de burgerlijke partij, de burgerlijke partij, degene die een verklaring van een benadeelde partij, evenals degenen die in hun rechten zijn gesubrogeerd (=hun rechten hebben overgenomen; in hun rechten zijn getreden; Darty) of de personen die hen vertegenwoordigen als ad hoc vertegenwoordiger, curator, voorlopige beheerder, tutor of ad hoc tutor.

In alle andere gevallen wordt de beslissing over de toestemming om het dossier te raadplegen of een kopie te krijgen door de officier van justitie genomen, zelfs tijdens het onderzoek.
 
Het verlenen van een toestemming om informatie of kopieën van documenten uit een gerechtelijk dossier te onderzoeken, is in dit geval een bevoegdheid van de officier van justitie. Voor zover u niet beweert een direct betrokken persoon te zijn in de zin van de bovenstaande tekst, kan uw verzoek niet worden verwerkt zonder informatie over de redenen die het ondersteunen of over het wijze van gebruik dat u daarvan zou willen maken, zoals gevraagd in onze e-mail van 6 januari.
 
Gelieve de verzekering van onze zeer bijzondere hoogachting te aanvaarden.

De documentatie-afdeling
L.”

169

(414 replies, posted in Plaatsen)

Dank, Tru Dat, ook voor hart onder de riem. Bijna vakantie en dan gaan de boeken mee.

170

(414 replies, posted in Plaatsen)

retrophilips33 wrote:

Begin eens met lezen over de bende, dat scheelt zoveel vragen die jaren terug al gesteld en beantwoord zijn hier op het forum.

Ik begrijp uw punt. Ik ben onvoldoende thuis in dit dossier, vanwaar ik er bewust voor koos om ook in dit geval geen vraag of vragen (meer) te stellen, in de wetenschap dat die eerder (op expliciete en onbetwistbare wijze) reeds zouden kunnen zijn beantwoord.

Toegegeven, hierin schuilt wel het gevaar dat vragen die nog steeds en terecht zouden moeten worden gesteld - bij gebreke van eenduidige antwoorden daarop -, niet meer worden gesteld, uit angst voor het verwijt van onvoldoende dossierkennis. Ik zou mij kunnen voorstellen dat dit een van de makkes is in deze zaak.

In dat licht kan ik mijzelf goed vinden in hetgeen Ben even hiervoor heeft gememoreerd.