11

(21 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Er missen nog 2 stuks FN 7.65 (1 van onbekende herkomst en 1 ook gestolen in Nijvel). Ik heb wel eens ergens gelezen dat van een van die andere ook enkele onderdeeltjes waren opgevist, ik kan het even niet terugvinden dus het is niet zeker.

In de uitzending 'FAROEK - Bende van Nijvel (30/10/2018)' worden bewijsstukken A11 en A12 getoond. Dat zouden welhaast de twee FN-dienstwapens met registratienummers N3452G71 en NA1200235 moeten zijn, die werden ontfutseld aan de twee rijkswachters van Nijvel op de parking van Colruyt.

Ben wrote:

Een pistool (FN 7.65) ligt op het bureau van CWB:

http://lh5.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TTRwBjzWpKI/AAAAAAAAAro/hYwlLc98YOw/FN%207.65.png

Mogelijk is dat de '7.65-1' in het overzichtsschema? Zo ja, hoe is het ooit in het bezit van de speurders gekomen?

Voorts wordt geen der drie handvuurwapens op de website van de speurders vermeld. Wat kan de noodzaak tot deze opzettelijke manipulatie door de speurders zijn?

12

(134 replies, posted in Speurders)

En om de verwarring helemaal compleet te maken wordt hier op deze pagina de vondst van één der beide dienstwapens genoemd:

Een pistool 7.65mm met rijkswachtkenteken, in stukken gezaagd. De slagpin is eruit verwijderd maar wordt ook teruggevonden. Het onderzoek wijst uit dat het wapen in kwestie geroofd werd bij de overval op de Colruyt in Nijvel op 17 september ’83 door de Bende, nadat een rijkswachter werd neergeschoten.

Nog maar verder gezwegen van handvuurwapen '7.65-1'.

13

(134 replies, posted in Speurders)

Trobken wrote:

Nog twee 7.65 mm pistolen, bij diverse gelegenheden gebruikt door de Bende, ontbreken

Op de replica van het overzichtsschema worden beide handvuurwapens vermeld, 7.65-2 en 7.65-3. Volgens Paul Ponsaers dragen de twee FN-wapens met registratienummers N3452G71 en NA1200235. Beide dienstwapens zijn gestolen in Nijvel van de twee rijkswachters (samen met een UZI machinepistool), beide wapens zijn gebruikt in Ohain en 7.65-2 is daarna nog gebruikt in Anderlues. Eén der twee wapens zou volgens Paul Ponsaers in december 1984 nog gebruikt zijn bij een executie in Beiroet, Libanon. Welk van de twee het is, wordt niet duidelijk, en verdere details ontbreken.

Op de replica van het overzichtsschema zijn beide handvuurwapens vermeld als gevonden in Ronquières, maar op de officiële website van de speurders komen de beide handvuurwapens helemaal niet voor.

De vragen zijn nu:
Wat is waarheid en wat niet?
Is de officiële website van de speurders onvolledig of klopt de replica van het overzichtsschema niet?

14

(29 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Nijvel:

  • Een jachtgeweer (riot gun)

  • Een pistool, 22 LR FN

  • Een revolver, 357 Magnum

  • Een pistool 9mm

  • Een pistool 7.65 FN

  • Een Colt 1911 .45

Volgens Paul Ponsaers twee pistolen 7.65 FN, met registratienummers N3452G71 en NA1200235. En verder een UZI pistoolmitrailleur. Alle drie vuurwapens zijn gestolen van de rijkswachters Marcel Morue en Jean-Marie Lacroix.

15

(7 replies, posted in 1980-1989)

Ben wrote:

Iemand meer informatie over deze overval: datum, buit, locatie, ...?

Op vrijdag 31 mei 1985 werden in Marseille drie geldtransporteurs gedood door een raket die op hun voertuig werd afgevuurd. In de namiddag vielen drie of vier misdadigers het gepantserde busje aan. De aanval vond plaats op de Avenue Salvador Allende. Twee geldkoeriers werden op slag gedood, een derde raakte eerst ernstig gewond en bezweek later aan zijn verwondingen. Volgens een bron was de explosie zo krachtig dat het geld dat werd getransporteerd volledig werd vernietigd en een andere bron zegt dat de bandieten met twee of drie met buit gevulde tassen gevlucht zijn.

16

(59 replies, posted in Journalisten)

Ben wrote:

Paul werkte bij De Morgen als gerechts- en onderzoeksjournalist. Het eerste artikel dat we terugvonden dateert van 2 juli 1986

Op 5 oktober 1985 verscheen een reportage in Het Vrije Volk ('Overvallen in commandostijl', 'De puinhoop van een gerechtelijk onderzoek') dat is geschreven door Paul Ponsaers. Het artikel kan destijds ook in De Morgen gepubliceerd geweest zijn, want de copyright vermelding luidt 'De Morgen/Het Vrije Volk'.

In dit artikel staat iets zéér opmerkelijks waarover (voor zover bekend) verder niets op deze website te vinden is. Het gaat over een buitgemaakt dienstwapen, afgepakt van de rijkswachters bij de overval op de Colruyt in Nijvel op 17 september 1983. Paul Ponsaers schrijft:

"Dat wapen duikt trouwens in december '84 op een wel erg merkwaardige manier weer in het dossier op. Een Libanees werd In Beiroet geëxecuteerd. Er zijn niet zoveel wegen denkbaar waar langs de wapensmokkel vanuit België naar Libanon zou kunnen verlopen. Tot nog toe is er maar één mogelijkheid in het ganse dossier.

Het betreffende handvuurwapen zal later teruggevonden worden in de zwaaikom bij Ronquieres.

In het artikel 'Dit komt voort uit zieke geesten' in Het Vrije Volk van 11 november 1985 wordt Paul Ponsaers wederom genoemd als journalist bij De morgen. Klaarblijkelijk was hij reeds lang voor 2 juli 1986 werkzaam bij De Morgen.

17

(9 replies, posted in Andere Personen)

Aubanel wrote:

De voornaam van Moyson zou interessant zijn. Kent iemand die?

Een commandant van de gerechtelijke politie van Lille is/was Eric Moyson.

18

(385 replies, posted in Mededelingen)

De beide heren oprichters van deze onderneming hebben vanaf de jaren zeventig het computersysteem van de NSA (National Security Agency) in de Verenigde Staten ontworpen en gebouwd.

19

(5 replies, posted in Slachtoffers)

Wat droeg Morue allemaal aan vuurwapens op zich, kort voor het moment van overlijden?

  • 1 UZI-machinepistool/mitraillette

  • 7.65 kaliber handvuurwapen

Meer nog?

20

(385 replies, posted in Mededelingen)

Ben wrote:

Alle suggesties om de "onoverzichtelijke chaos" te verbeteren, zijn altijd welkom.

Laat men eens beginnen met:

  • Dode links opkalefateren, dat wil zeggen opnieuw verknopen, herverketenen, dan wel met geactualiseerde verwijzingen te verbinden.

  • Afbeeldingen in berichten in te binden. Hooglaadfunctie inbouwen, danwel verwijzen naar een (gratis) dienst elders op internet die deze functie kan vervullen. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden

  • Visueel interactief organigram, waarin plaats aan tijd aan vervoermiddel aan dader aan wapen aan slachtoffer aan dossierdocument aan speurder aan media-artikel overzichtelijk gekoppeld zijn. Kortom: tenminste de vijf W's in 1 oogopslag.

Beste Ben, U dient deze suggesties niet persoonlijk te nemen, het is welhaast voor een individueel mens niet te doen 3 miljoen dossierpagina's en gelijk vele mediaberichten overzichtelijk gestroomlijnd te houden.

Een suggestie is om Kirk Wiebe en William Binney alle beschikbare gegevens (inclusief drie miljoen pagina's van de officieel-gerechtelijke Bende van Nijvel-dossiers) in een computersysteem te gieten, hun befaamde algoritmes daarop los te laten en zien wat daar zinvol uit komt. Eventueel gefinancierd per Crowd-Funding initiatief.

» prettygoodknowledge.eu

John M. Keynesplein 33
1066 EP Amsterdam