11

(125 replies, posted in Speurders)

Ben wrote:

Philippe Vermeersch was eigenlijk lid van de BOB van Gent, sectie verdovende middelen (dit was zijn specialisatie). Voordat hij bij de sectie verdovende middelen begon, heeft hij dienst gelopen bij het Mobiel Legioen van de rijkswacht in Brussel en heeft hij deel uitgemaakt van de sectie Aanslagen op Personen van de BOB in Gent. Dit zijn onderzoek die zich vooral toespitsen op verkrachting, doodslag en moord.

Na de overval in Aalst werd hij samen met een tiental andere collega's aangeduid om de BOB van Aalst te versterken om samen met de GP van Aalst te trachten om de zaak op te lossen. Na twee à drie maanden is hij teruggekeerd naar Gent. Eenmaal de BOB van Dendermonde was gestart met het onderzoek in de richting van de Bende De Staerke, werd hij aangeduid om de Delta-cel te versterken voor het onderzoek naar de Bende De Staerke en de Bende van Nijvel (dit was vanaf maart 1986).

Na ongeveer één jaar en twee maanden heeft hij op eigen vraag de Delta-cel verlaten, vanwege persoonlijke redenen ("familiale moeilijkheden"), en is hij teruggekeerd naar de sectie verdovende middelen in Gent.

Bron: Eerste Bendecommissie, getuigenis Philippe Vermeersch

Weet er iemand meer over de persoonlijke redenen ("familiale moeilijkheden") die blijkbaar de aanleiding waren waarom Philippe Vermeersch de Delta-cel heeft verlaten en is teruggekeerd naar de sectie verdovende middelen in Gent?

12

(324 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Youssou N'Dour wrote:

Een oud-politiefunctionaris die zwaar belastend verklaart over een onderzoeksrechter, waardoor zij niet langer vrij is in haar gerechtelijk onderzoek, waarna in Charleroi wordt overgegaan tot de orde van de dag, vind ik niet kunnen. Dit had op 28-06-2024 worden gemeld tijdens de persconferentie. Dit gaat alle perken te buiten en moet tot op de bodem worden uitgezocht. Ik heb dit niet geschreven als blijkt dat die zaak tot op de bodem is uitgezocht, zonder dat daaruit naar voren is gekomen dat de betreffende onderzoeksrechter geen verwijt treft.

Maar ge hebt het WEL geschreven bewijst bovenstaande tekst. Zo werkt het niet, hoor!

13

(324 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Django68 wrote:

Wat er bij mij niet in kan is dat het onderzoek stop wordt gezet kort nadat de DNA-wetgeving is.

Hebt ge nu nog niet door dat het opgezet spel is?

14

(511 replies, posted in Algemeen)

Welwel. En zijn daar dan geen voorwaarden aan verbonden?

15

(38 replies, posted in Bibliografie)

Al dikwijls heb ik gedacht dat nu toch wel het toppunt van naïviteit bereikt was. En evenvenveel keer had ik het mis.

16

(511 replies, posted in Algemeen)

En hoe denkt U dat dan te bewerkstelligen. Mij teleurstellen bedoel ik dan.

17

(324 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Youssou N'Dour wrote:

Mij is steeds duidelijker geworden dat in het onderzoek naar de Bende van Nijvel ook dienen te worden betrokken degenen die daar onderzoek naar doen of naar hebben gedaan en daarin sta ik niet alleen.

Goed gezien Youssou. Ik denk dat wij in de nabije toekomst grote ogen zullen trekken

18

(324 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Substituut-procureur Willy Acke en niet Procureur Willy Acke. Een wereld van verschil.

19

(511 replies, posted in Algemeen)

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Maar in dit geval denk ik dat men U zal teleurstellen en dat dossier 26/90 niet zal worden vrijgegeven. Het begint hier trouwens op een potje paniek voetbal te lijken.

20

(88 replies, posted in Robotfoto's)

Prachtig. Ik wou dat ik dat ook kon zeggen. Genoeg voor vandaag zou ik zeggen. En nu gaan we ons verder concentreren op de eerste rit van den Tour de France. Benieuwd hoe Evenepoel het er gaat van afbrengen. Tot de volgende.