261

(408 replies, posted in Andere Personen)

club_le-happy-few wrote:

Wat heeft T. Senterre met Sliman te maken? Naamverwisseling?

Daarmee wil ik zeggen dat mij niet duidelijk is of de toenmalige procureur des Konings, Jean Deprêtre, doelde op Thierry Senterre (Senterre, Thierry), en of Thierry Sliman (Sliman, Thierry) op zijn linker onderarm een tatoeage van een skelet (op een motor) had.

Eric Donkaew wrote:
Ben wrote:

Commisaris Fredo Godfroid had ooit zijn oog laten vallen op de Bende van Waterloo. Eén van die mannen had een tattoe van een skelet op een motor. Eén van de kassiersters in Beersel had zo'n tattoe gezien.

Met zo'n tattoe kun je alle kanten op. Variërend van: exact de tattoe met de skelet op een motor tot een of andere tattoe, afbeelding niet duidelijk en alles ertussenin. Ik ben toch benieuwd wat die kassière (sorry, ik spel het even op z'n Nederlands) precies gezien heeft.

262

(408 replies, posted in Andere Personen)

dim wrote:

http://media.paperblog.fr/i/327/3275097/focus-sur-chip-leaders-L-1.jpeg

Dit is niemand minder dan de S.T. die genoemd werd als Bende-lid door Deprêtre, kort voor zijn overlijden. Hij behoorde tot de sudisten uit Eigenbrakel (maar verhuisde met zijn maat DW naar Zuid-Frankrijk). Dezelfde sudisten die volgens Facebook in verband lijken te staan met een telg uit het Darville-geslacht. En dan komen we toch weer uit bij de bende Haemers (en via Jean-Claude Darville ook bij Cocu, WNP/Calmette en mogelijk Maxheleau/Wojda/Bultot).

Youssou N'Dour wrote:
C.P. wrote:

Thierry Sliman gedurende de jaren tachtig. Photo courtesy P. Verdin. wink

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/fb_img11.jpg

Ik zou graag willen weten welke tatoeage Thierry Sliman droeg onder zijn linker ondermouw, aangezien op zijn linker onderarm een tatoeage was aangebracht. Was het een hart, een anker, een skelet, een bloem, of iets anders?

J'aimerais savoir quel tatouage Thierry Sliman portait sous sa manche inférieure gauche, car il y avait un tatouage sur son avant-bras gauche. Était-ce un cœur, une ancre, un squelette, une fleur ou autre chose?

263

(408 replies, posted in Andere Personen)

C.P. wrote:

Thierry Sliman gedurende de jaren tachtig. Photo courtesy P. Verdin. wink

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/fb_img11.jpg

Ik zou graag willen weten welke tatoeage Thierry Sliman droeg onder zijn linker ondermouw, aangezien op zijn linker onderarm een tatoeage was aangebracht. Was het een hart, een anker, een skelet, een bloem, of iets anders?

J'aimerais savoir quel tatouage Thierry Sliman portait sous sa manche inférieure gauche, car il y avait un tatouage sur son avant-bras gauche. Était-ce un cœur, une ancre, un squelette, une fleur ou autre chose?

264

(235 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mijn opmerkingen zien op een situatie waarin de cel Waals-Brabant coûte que coûte een geografisch begrensd onderzoek voorstaat, met een gotsoe, in de vorm van een snoepreisje naar Pattaya, in plaats van een rogatoire commissie in 'place to be' Charleville-Mézières, 1xvxxccv omdat daar niks te pompen valt.

265

(235 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Fair enough, Etienne1420, maar dan zal dat verband eerst moeten worden gelegd. Het federaal parket en de onderzoeksrechter doen er alles, zo niet heel veel aan dat dat verband niet wordt gelegd. Probleem (nu) is alleen dat ik dat aantoonbare feit hier nog niet (in commissie) mag delen. Ik kan aantonen dat het federaal parket en de onderzoeksrechter het strafrechtelijke onderzoek obstrueren, maar helaas mag ik daarover nog niet uitweiden.

266

(235 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nogmaals, de piste van Jean-Pierre Adam is NIET zijn piste die mede door wat we nu noemen onderzoeksrechter Martine Michel, federaal procureur Marianne Cappelle en de Cel Waals-Brabant vanaf 7 oktober 1982 in het leven geroepen, welke piste eind 1982, zonder welke argumentatie dan ook, door de plee is gespoeld, net zoals het aangeboden DNA-bewijs.

Als er een DNA-link wordt gevonden dan hoeven we het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het ook niet meer op de eerste plaats over de CIA, de rijkswacht, Gladio et cetera te hebben. DNA-bewijs zorgt voor dat broodnodige 'persoonlijke tintje' en geeft de Bende van Nijvel eindelijk een eigen gezicht. Contrair: de huidige opperslangengoden van het onderzoek naar de daders achter de Bende van Nijvel.

267

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Wat mij zo verbaast is dat ik uit meerdere hoeken verneem dat Jean-Pierre Adam alleen in de zaak-Dekaise aanwijzingen heeft. Dat feit op zich schijnt mij toe als een potentieel revolutionaire situatie in deze 'grootste Belgische cold case van de twintigste eeuw', in dier voege dat de Cel Waals-Brabant daar in daad niet op wenst voort te borduren. Overigens zijn het in wezen niet de bewijzen van Jean-Pierre Adam, laat staan door Jean-Pierre Adam verdraaide feiten, maar de bewijzen van wat tegenwoordig de Cel Waals-Brabant wordt genoemd.

Ik wil ook helemaal niet mijn zin doordrukken of de frustratie over mijn eigen, wellicht miezerige leven projecteren op alles en iedereen die niet meegaat in de 'Franse piste', maar bedenk wel dat de speurders (rijkswachters) van toen, die zich vanaf 07-10-1982 hebben vastgebeten in het spoor-Sliman, ook niet konden bevroeden dat hun processen-verbaal, met een complex of keur van strafrechtelijke bewijzen, niet verder zouden worden onderzocht en in plaats daarvan, tientallen jaren een zieltogend bestaan hebben geleid in de krochten van justitie. Daar lijkt overigens geen verandering in te zijn gekomen.

Uit niets, maar dan ook uit helemaal niets blijkt dat de Cel Waals-Brabant zich heeft bekommerd om dat spoor, laat staan dat die cel zich op een doorgedreven wijze daarom heeft bekommerd. Daarbij dient uitdrukkelijk te worden vermeld dat het volgen en uitwerken van dit spoor destijds niet de wens was van Jean-Pierre Adam, so don't shoot the piano player.

Dat er vervolgens door de Cel Waals-Brabant wordt geschermd met 'het geheim van het onderzoek', betekent zoveel als wat in Frankrijk is, blijft in Frankrijk. Dit past wonderwel in het plaatje van rijkswachter Jean-Pierre Adam, die in Frankrijk bij toeval stuitte op een spoor dat meer dan 15 jaar daarvoor de facto door de Belgische politie en justitie is verdonkeremaand.

Ik zie een slangenkuil, met daarin de Cel Waals-Brabant als opperslangengod, althans ere wie ere toekomt en wie is er nog meer bereid om tussen de regels door te lezen?

268

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

C.P. wrote:

Voor degenen die het Franse spoor volgen:

Thierry Sliman was ten mintse een keer gewonde. De "arts" die Thierry Sliman (en andere leden van de bende) behandelde werd François Biston genoemd. Hij was geen arts, maar een verpleegster van Charleville-Mézières.

Zie helemaal onderaan deze bijdrag.

Françoise Biston is een verpleegster of verpleegkundige, die de gewonde Thierry Sliman zou hebben behandeld. Biston houdt haar praktijk in Francheville, een dorp dat vlakbij Charleville-Mézières ligt.

» www.cylex-locale.fr | www.google.com

Of dat betrof een behandeling van Thierry Sliman wegens door hem opgelopen kogel(in-/doorslag)wonden (op 9 november 1985), mede in het licht van de in 2010 gemaakte robotfoto en de verklaring van Patrick Verdin dat de bloedvlek op het op 6 november 1986 in de zwaaikom van Ronquières gevonden kogelvrije vest van de firma Wittock-Van Landeghem, afkomstig is van Thierry Sliman, weet ik niet.

Die bloedvlek is onderzocht op DNA van een tot nu toe onbekend gebleven persoon, terwijl de Cel Waals Brabant deze week heeft geweigerd DNA-monsters van (een of meer verwanten van) Thierry Sliman in ontvangst te nemen, zonder dat het Belgische strafprocesrecht de inname daarvan verbiedt als zijnde in strijd met de wet of de regels van behoorlijke strafrechtspleging.

Met een vriend als de Cel Waals-Brabant, heb je (sinds eind 1982) geen vijand meer nodig.

269

(599 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Of nog eenvoudiger: er is reeds een DNA-onderzoek gebeurd.

Wiens of wier DNA heeft de Cel Waals-Brabant laten onderzoeken?

Dat van (de verwanten van) Thierry Sliman, Xavier Sliman, Pierre Mandelli, Edmond Masson, Luigi Gambini, Patrick Verdin? Op welke wettelijke basis of was er sprake van toestemming?

Scaramouche wrote:

De speurders zullen de Noordfranse piste niet geloofwaardig vinden. Punt aan de lijn C.P.

Dat de speurders van toen die piste wel geloofwaardig acht(t)en, valt zonder nadere uitleg niet te begrijpen, wetende dat een onderzoeksleider van toen, Lionel Ruth, ook rond het jaar 2000 meermaals - bewezen - hoogspersoonlijk op de resultaten van het speurwerk van zijn collega-politienensen is geattendeerd. Voor zover zij nog in leven zijn, zien die collega-politiemensen dat er met hun resultaten niets is gedaan, met in 2018 de excuses van minister Koen Geens, namens de Belgische Staat.

Dat Ruth zich niet eens kan herinneren dat hij daarop - bewezen - hoogstpersoonlijk is geattendeerd, is zelfs vele malen erger dan vorenbedoelde resultaten zonder valide argumenten als klinkklare nonsens van de hand wijzen.

Dit is de schaamte voorbij.

270

(235 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het gaat erom dat er in casu sprake was van feiten en omstandigheden op basis waarvan de schuld van onder anderen Xavier Sliman aan de op 30-09-1982 gepleegde strafbaar feiten, namelijk bedreiging, gekwalificeerde diefstal, (zware) mishandeling, en doodslag (in vereniging) te Waver, kon worden gedestilleerd.

Dat is - inderdaad - wat anders dan het zoeken naar een antwoord op de hypothetische vraag 'of een stelletje Franse gangsters in staat zijn om van binnenuit een Belgisch onderzoek om zeep te helpen' en nee, de speurders konden niet zelf aan DNA van de verdachten of hun bloedverwanten komen, mede vanwege het feit dat zij wat dat betreft ernstig worden belemmerd door de regels van het strafprocesrecht, terwijl die regels geen, althans in veel mindere mate een belemmering vormen voor een burger die bijvoorbeeld met een wattenstaafje een sigarettenpeuk of een colablikje van een verdachte of zijn moeder of zijn zoon bemonstert, met als doel dat watenstaafje met cel- of DNA-materiaal te overhandigen aan de Cel Waals-Brabant.

De kracht van de door Jean-Pierre Adam aangehaalde, in ambtsedig opgestelde processen-verbaal opgenomen informatie (bewijzen), zit hem in het feit dat die bewijzen het formuleren van een hypothese overbodig maken.

Dat de Cel Waals-Brabant die bewijzen, inclusief DNA-monsters, niet eens wilde aannemen, is de dood in de pot.