21

(92 replies, posted in Magistraten)

Op of bij het station kan hij met een vaste of (zijn) mobiele telefoon een taxi hebben gebeld. Geld daarvoor kon er voor hem wel van af, me dunkt.

22

(92 replies, posted in Magistraten)

Troch: "Ik herinner me die dag nog goed: ik zat op het Comité P en kreeg telefoon van een collega. ik wilde het eerst niet geloven. Je hebt al die jaren samengewerkt, je hebt lief en leed gedeeld, je bent zo dikwijls samen op stap geweest voor de zaak... Uiteraard was ik geschokt."

"Ik was Willy toen al een tijd uit het oog verloren. Na de overheveling van het Bendedossier was hij vrij vlug vertrokken naar het parket-generaal, en ik was dus naar het Comité P gegaan. De contacten waren verwaterd. ik ben hem nog een keer of twee gaan bezoeken op zijn bureau in Gent, als ik daar moest zijn voor het Comité P. en eigenlijk... hij was veranderd. Het was niet meer dezelfde man. ik denk dat hij de verkeerde keuze had gemaakt door naar het parket-generaal te gaan. er was een plaats vrij als onderzoeksrechter in Dendermonde. ik vind het nog altijd spijtig dat hij daar niet voor gekozen heeft, want hij was er de geknipte man voor. Hij zou dat ook enorm graag gedaan hebben. misschien was hij er dan nu nog geweest."

Bron » www.humo.be

23

(92 replies, posted in Magistraten)

Bossi wrote:

Waarom zou men toch kogels op de deurmat deponeren? Omdat hij makreelvissers op het spoor was? Ik vind dat je weinig respect hebt voor de familieleden van een man die de leiding had in een opsporingsonderzoek. Ik dacht dat je vanuit uw 'advocatenervaring' wel iets meer voeling had ivm geschreven pers waarvoor men uiterst voorzichtig hoeft te zijn. De zaak Acke is onder andere het voorbeeld hoe men onomzichtig te werk ging ivm mogelijks verdachte overlijdens. Wetgeneesheren pleiten al jaren hoe lichtzinnig men omging met overlijdens. Gelukkig is het niet meer de normale tendens dat een huisarts een natuurlijk overlijden vaststelt. Dit op basis van gebrekkige kennis. Vroeger kon men zich terug beroepen op een opgraving dat een gerechtelijk onderzoek kon helpen. Nu zijn alle sporen op het lichaam meteen verdwenen bij lichaam verbranding. Ook al ging het aanvankelijk om een natuurlijk overlijden naar een mogelijks verdacht overlijden na enkele weken of maanden.

Kogels aantreffen op de deurmat, is geen kattenpis.

Is het nou zo dat vaststaat dat die kogels verband hielden met zijn onderzoek naar de Bende? Die kogels zouden ook te maken kunnen hebben gehad met zijn onderzoek naar de in 2001 buiten vervolging gesteld, Philippe De Staerke, van de Bende van Baasrode, wat overigens ook niet bewezen is. Ik stel hier die vraag, ook omdat ik mij kan indenken dat substituut Willy Acke naast de Bendezaak, ook andere strafzaken behandelde, die geen (direct) verband hielden met de Bendezaak.

Door Freddy Troch, is bij mijn beste weten zelfs niet de suggestie gewekt dat Willy Acke slachtoffer is geworden van moord.

Juist in de Bendezaak luistert alles zeer nauw en moet er bij voorkeur geen licht zijn tussen ingenomen stellingen en de motiveringen waarop die berusten.

24

(92 replies, posted in Magistraten)

Ik begrijp niet goed wat je bedoelt, Insp. Witse. Waar ben (helemaal) wel/niet akkoord mee? Hiermee bevestig ik, dat ik, op basis van de mij bekende informatie, geloof dat Acke zichzelf van het leven heeft beroofd. Op basis van welke feiten geloof jij wat, Insp. Witse?

Voorts wordt er gesteld dat of gedaan alsof Willy Acke spectaculaire resultaten heeft geboekt. Bij mijn weten vloeide de sensationele vondst in het Kanaal Brussel-Charleroi, op 6 november 1986, voort uit een tip, wat ik niet beschouw als zijn verdienste. Over welke door Acke geboekte spectaculaire resultaten hebben we het eigenlijk?

FreCR wrote:

Onderstaand het rouwkaartje van Willy Acke destijds. Om de privacy van de nabestaanden te behouden heb ik hun namen onleesbaar gemaakt.

https://image.ibb.co/emuuFy/DWA2.jpg

Dit is het laatste wat 'ík' erover wil zeggen:

"Op een maandagavond, te vroeg, is hij weggegaan, hij had nog nagedacht over zijn pijn, een pijn die hij met al zijn kracht heeft gedragen, tot op het laatste ogenblik en toen besefte hij dat het goed was geweest, hij heeft zijn ogen gesloten, de laatste deur achter zich dicht gedaan."

Deze redactie, mede namens de mede te betreuren echtgenote van Willy Acke, komt mij allesbehalve voor als de weergave van een van buiten komend onheil dat Willy Acke heeft getroffen.

Ik ben er he-le-maal klaar mee.

25

(92 replies, posted in Magistraten)

Beste Trobken, heb gisteren onder ‘Temse: 10 September’ aangegeven wat hieraan niet deugt. Willy Acke heeft zichzelf van het leven beroofd en voor zover er redenen zijn om aan te nemen dat hij is ‘gezelfmoord’, kunnen en mogen die niet uit het stuk van Douglas De Coninck/Humo, in commissie met een tussen haar tanden liegende Lieve Acke, worden gehaald. Die ‘vrouw van 40 miljoen’ spoort niet, maar De Coninck slikte haar gezwets voor zoete koek.

26

(651 replies, posted in 1983)

Trobken wrote:

Que? Eh? Wat? Er staat toch niet in het artikel dat de keuken van Willy Acke een reusachtige oranjerie was met grote bomen... Wat schrijf je nu toch allemaal? Misschien toch best morgen pas (!) eens een tweede keer het artikel lezen Darty. Ik wens je een goede nachtrust.

Uit die Humo:

"Hij had in die boom een hele constructie gebouwd met verschillende touwen en zelfs een hondenleiband. Hij hing meters boven de grond."

Als hij, met bril op, van meters hoog springt, met een touw om zijn nek, dan klapt zijn bril van zijn hoofd, me dunkt. Zijn bril valt dan op de grond. Bril op de grond en hij, dood aan een touw, worden een poos later gevonden, waarbij mij alles logischer voorkomt dan het terugzetten van zijn bril op zijn neus, terwijl hij dood aan een touw hangt. Dat de vinder er dan voor kiest om zijn bril op te pakken, naar binnen te brengen en op de keukentafel te leggen, komt mij als niet onlogisch voor. Moraal van het verhaal: als nicht Lieve op een dag Willy's bril op de keukentafel aantreft, wil dat niet zeggen dat Willy eerder zonder zijn bril op een 'zelfmoordconstructie' in een hoge boom heeft gemaakt, om daar zonder zijn bril op  uit te springen.

Een goede nacht.

27

(651 replies, posted in 1983)

Die opmerking brengt van Tru Dat brengt mij op de volgende gedachte. Kevlar smelt bij een temperatuur van rond de 500 graden Celsius. De temperatuur van een autobrand ligt beduidend hoger, wat bij mij de vraag doet rijzen of er ooit gesmolten kevlar - een gesmolten kogelvrij vest - is gevonden in een of meer aan de Bende van Nijvel te linken uitgebrande auto's.

Ik dwaal af.

28

(651 replies, posted in 1983)

Na herleving van wat je schreef, denk ik van niet.

29

(651 replies, posted in 1983)

Rommelig stuk van Humo, trobken, dat ik meermaals moest lezen om goed onderscheid te kunnen maken tussen wie wat bedoelde.

Vind de opgetekende perceptie van ver familielid Lieve Acke van de feiten rondom de dood van haar neef Willy Acke niet bijster sterk, laat staan onrustwekkend, voor zover haar perceptie is bedoeld als onderbouwing van de mogelijke stelling dat Willy Acke is gezelfmoord. Dat de bril van Willy Acke op de keukentafel is gevonden, wil niets anders zeggen dat die door de klap van zijn verhanging  - headbangers ball - van zijn neus af is geschoten, op de grond is gevallen en nadien op de keukentafel is gelegd, althans ik zie geen meerwaarde in het zetten van een bril op de neus van iemand die zich zo-even heeft verhangen.

Trobken, ik weet niet waar je (verder) op doelt met dit: 'Weet je ook over welke kogelvrije vest eh wagen ik het had speurder Darty?'

Trobken, wil je soms suggereren of zelfs stellen dat er meer dan alleen kogelvrije vesten zijn gestolen uit de fabriek van Wittock-Van Landeghem?

30

(5 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zo-even wakker gemaakt door forumlid trokken, vraag ik mij af waarom het hier na 06-03-2016 stil is gebleven. Deze, naar het zich laat aanzien valabele informatie van forumlid Merovinger, lijkt mij van grote waarde, mede in combinatie met de vondst op 6 november 1986, van twee van de op 10 september 1983 bij Wittock-Van Landeghem te Temse gestolen 'kraag kogelvrije vesten' in de zwaaikom van Ronquières, met dien verstande dat Madani Bouhouche al 16 jaar dood is. Dat dan weer wel.