291

(12 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Namen "out of the blue" zijn leuk maar het is nog leuker als je er zelf wat achtergrondinformatie bij plaatst.

Dat is niet aan mij.

Ik zal je in context hiertoe nog 1 ding meegeven om nogmaals de argumentatie van fantasme te ontkrachten tot hen die deze informatie liever in het duistere verleden willen laten of menen dat hun grote ikke eigenste grote gelijk het belangrijkste is en niet mag 'ondermijnd' worden.

Wijlen Léon François himself gaf de drugs terug aan de tipgever in deze zaak. Deze 3 andere namen - out of the blue - zijn gekend. Misschien moet je deze namen eens vragen aan de andere forumleden die voldoende menen te kunnen staven dat de zaak François niks met de zaak van de zogeheten Bende van Nijvel te maken heeft.

292

(1,221 replies, posted in 1985)

Trojan wrote:

Wie kan meer vertellen over karateleraar Reka Vaid?

Het is maar een detail, eentje dat sommigen maar al te graag opnieuw zullen herleiden tot fantasme.

Maar Vaäid Reka ('Vaid; schrijft voor de meesten wat makkelijker blijkbaar) was een lid van de Staatsveiligheid. Als agent van de Staatsveiligheid was deze Vaäid Reka een zwendel in dure maar valse horloges (waaronder Cartier) op het spoor gekomen ...

293

(53 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:

Tijdens het onderzoek is eveneens aan het licht gekomen dat Beijer en Bouhouche hun diensten heeft aangeboden aan minister van Staat Paul Vanden Boeynants, wiens gerechtelijke dossiers ze op het justitiepaleis wilde stelen en aan de voormalige socialistische minister van Justitie Philippe Moureaux, aan wie ze geheime politieke fiches van de rijkswacht wilde verklappen.

De beruchte B-microfiches die dus in 1981 reeds afgeschaft werden door bovenvernoemde Philippe Moureaux en omwille van de onthullingen van Pour hierover dat in datzelfde jaar ten onder zou gaan door brandstichting…

De naam van de beheerder van deze fiches en door wie deze informatie tot bij Jean-Claude Garot - en diens advocaat Michel Graindorge - zal boeiende informatie blijken voor het gerecht…

In aflevering 1 zien we hoe Bouhouche en Beijer betrapt worden op het afluisteren van de eigen collega’s. In werkelijkheid ging het om een gesprek van een BOB’er en diens informant, de Fransman Gérald Lafaurie, een bekend drugshandelaar.

Ook hier loog Beijer. Hij vermelde de naam van een BOB’er maar niet de correcte naam. In tegenstelling tot wat ook steeds weer geschreven is, was Bouhouche niet (rechtstreeks) betrokken in dit afluisterincident. Terwijl hij wel duidelijk in beeld gebracht werd over dit incident in de fictie(!)-reeks 1985 van Willem Wallyn en Wouter Bouvijn.

294

(552 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Djoop wrote:

Hoe dan ook, als je de Bruinsma erven wil plaatsen in de context van de Bende van Nijvel, kom je in de problemen met het feit dat er begin jaren 80 nog geen "Bruinsma miljoenen" laat staan erven waren.

Met een beetje hulp… smile

patrick111 wrote:

Wat betreft Bruinsma, zijn naam wordt een paar keer kort vermeld in Geens' boek over de zaak-François. Zo plaatst ze hem in een rijtje informanten waar Belgische drugsspeurders destijds een beroep op deden/zaakjes mee deden:

Het parket stelt vast dat niet alleen Johan K. maar een hele serie trafikanten figureren als informanten. Een greep uit de lijst: de broers Kahn, Marcel G. van de Belgische bende van Kahn, Klaas 'De Dominee' Bruinsma, Vienne, Farcy, Touboul - haast iedereen.

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

Dat is opvallend omdat Bruinsma in de jaren 70 nog maar een twintiger was en dus nog maar net aan zijn opmars begonnen was. Hij zou in die periode ook onder een valse naam gewerkt hebben, Frans van Arkel (bijgenaamd Lange Frans). Misschien moeten we het gebruik van de mysterieuze naam 'Van Vliet' ook zo interpreteren...

“Kom je nu niet in problemen…” Patrick? (dixit eerste post hierboven).

295

(22 replies, posted in Organisaties)

Er waren niet alleen “Roze Balletten” waarover Pour onthullingen deed maar Pour was hier niet de eerste of enigste mee (!) waarvoor je - mocht je wél kritisch zijn - je ernstige vragen kan stellen over dit als motief voor de aanzienlijke brandstichting…

Behalve routineuze detectiveklusjes voor verzekeringsmaatschappijen, kredietkaartfirma’s en jaloerse echtgenotes hield ARI zich ook op zeer professionele manier bezig met het verzamelen van politieke en criminele inlichtingen. Madani Bouhouche en Robert Beijer konden daarbij steunen op ‘microfiches B’ van de rijkswacht die ze hadden ontvreemd. In hun database staan vele verwijzingen naar die microfiches.

Deze microfiches B werden immers in 1981 (!) nadat het Franstalige weekblad Pour het bestaan ervan onthuld had, door de toenmalige minister van Justitie Philippe Moureaux afgeschaft, terwijl Bouhouche en Beijer pas in 1983 de rijkswacht verlieten.

Op 24 juni 1981 stelde de commissie Wijninckx haar verslag voor. De commissie concludeerde dat VMO en Front de la Jeunesse banden hebben met elkaar en met buitenlandse extreemrechtse organisaties. Volgens sommige kranten heeft het Front de la Jeunesse ook banden met het leger en de rijkswacht, oftewel ook nog de ‘Bende van Nijvel’ genoemd.

De brandstichting bij "Pour" in de nacht van 4 op 5 juli 1981 vindt niet lang daarna plaats.

En nog even dit erbij over ARI: Blijkbaar hadden ze ook toegang tot vertrouwelijke gerechtelijke dossiers, onder meer van de toenmalige onderzoeksrechters Véronique Paulus de Châtelet en Jean-Michel Schlicker. In bepaalde gevallen bleek ARI in staat om op zijn beurt de officiële politiediensten in te schakelen. Fiche 37 vermeldt in elk geval: ‘op onze vraag, interventie BOB Brussel’. Ook telefoontap en wellicht ook inbraak en chantage behoorden voor ARI tot de mogelijkheden.

Journalisten - en anderen die hen napraten - die menen dat Bouhouche en Beijer in 1983 de rijkswacht verlieten en dan pas ARI oprichtten en aan hun misdaden begonnen hebben het verkeerd. Ze waren er al minstens 2 jaar eerder mee bezig. Net zoals het detectivebureau

296

(4 replies, posted in Andere Personen)

Om je nog wat te helpen met de puzzel: Geen slager maar een tandarts waarop "meneer Van Vliet" beroep op deed: Ferdinand Verdoes. Een naam out of the blue... (maar hij staat ook in het dossier François)

297

(12 replies, posted in Andere Personen)

Drugstrafikant in dienst van Klaas Bruinsma. Een naam out of the blue …

298

(552 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het spijt me om alweer in herhaling te (moeten) vallen maar ik spreek mij (wijselijk) niet uit over een lopend gerechtelijk onderzoek.

Maar om on topic te blijven, het is opvallend te lezen wat Beijer meent te moeten vertellen maar vooral waar hij wijselijk over zwijgt. Zo is er geweten dat hij zijn verwondingen door een olifantstand (no kidding) aan Bultot in Paraguay moest laten zien … maar wie hij ginds daarnaast ook nog moest opzoeken, dat blijft natuurlijk een complot van de stilte.

299

(552 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Djoop wrote:

Hoe dan ook, als je de Bruinsma erven wil plaatsen in de context van de Bende van Nijvel, kom je in de problemen met het feit dat er begin jaren 80 nog geen "Bruinsma miljoenen" laat staan erven waren.

Tsss. Nee dus. Eerste maal.

En nog dit. Er wordt recent op dit forum weer heel wat geciteerd uit een net geen 26 jaar oud, en daarom erg gedateerd document van de Kamer » www.dekamer.be (PDF) Een 'onbehapbaar' document.

Waar velen aan voorbij gingen maar absoluut niet onbelangrijk:

"De Laatste kanttekening die kan worden geplaatst, is dat in het verslag en ook in het strafdossier, met geen woord wordt gerept over de leden van Groep G (afgezien van Lekeu) en over Bouhouche en Beijer tenzij zij - impliciet - zijn verdisconteerd in de anonieme groep van rijkswachters die op de een of de andere manier waren betrokken bij het François-schandaal.

(p.100-nummering bovenaan)

Och ja, het was - dixit Beijer - gewoon maar een grapje om hun overste af te luisteren bij een verhoor van notoir drugshandelaar Gérald Lafaurie.  Dure grap om ervoor te riskeren dat je je job erdoor verliest. Ah, en uiteraard - dixit Beijer en zijn vele vriendjes ook hier op dit forum - heeft de zaak François niks te maken met de zaak van de zogenaamde 'Bende van Nijvel'.

En nog verder:

"Werd Bouhouche door hen (opstellers van de inventarisatie "unierapport Bende van Nijvel' in december 1985-januari 19896) niet gerekend tot de kring van potentiële verdachten in verband met de zaak-François?"

Nee dus. Tweede maal.

300

(442 replies, posted in Algemeen)

Zoiets? » www.datumrekenen.nl