3,411

(161 replies, posted in Bibliografie)

Een interessant boek maar ik heb toch twijfels over de echtheid van de verhalen. Sommige persoonsnamen werden bewust vervangen alsook een aantal data, andere personen worden dan weer wel bij hun echte naam vernoemd.

Maar zeker de moeite waard om te lezen. Het is bijzonder goed geschreven (leest als een thriller) en het schets de algemene sfeer waarin duistere zaken als De Bende van Nijvel, het Agusta-omkoopschandaal, wapenhandel, en andere zaken mogelijk werden. Boeiend.

3,412

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Vinden jullie ook niet dat het bijzonder stil is geworden rond deze huiszoekingen? Toen veel tam tam gemaakt en nu niets meer.

3,413

(193 replies, posted in Gladio - Staatsveiligheid)

Ben wrote:

Op het Franstalige forum is gezegd geweest dat het misschien Daniel Féret was, de voorzitter van het Front National. In een interview met datzelfde forum heeft René De Witte, de auteur van het interview dit ontkend:

"Monsieur X n'est certainement pas mr. Féret. Début 1986, Féret n'avait aucune importance et ne répondait certainement pas au profil du mystérieux monsieur X."

Douglas De Coninck schrijft vandaag in de weekendkrant van De Morgen in een artikel over de Belgische Front National dat Mijnheer X Daniël Féret zou zijn. Op 17 juni 1984 wordt in Frankrijk Jean-Marie Le Pen verkozen als Europees parlementslid. Volgens De Coninck had ook België in die tijd zijn Le Pen, meer bepaald Roger Nols, de toenmalige burgemeester van Schaarbeek. Nols had twee strijdpunten: de allochtonen uit zijn gemeente wegpesten en daarna hetzelfde doen met de Nederlandstaligen.

Nols, eerder actief bij het FDF, had in 1984 een plaats gekregen op de Europese Lijst van de PRL. Le Pen kreeg van Nols zijn eerste uitnodiging voor een buitenlandse lezing. Le Pen werd op 28 september 1984 plechtig ontvangen in Schaarbeek in een zaaltje boven het gemeentelijk zwembad. Nols, op het matje geroepen door de PRL-top, liet zich op de avond van het bezoek van Le Pen verontschuldigen. Wel aanwezig was de toen 39-jarige arts, Daniël Féret. Féret was daarvoor al actief aan de rechterzijde van de PLP. In 1974 stond hij zelfs op de vierde plaats van de PLP-lijst bij de parlementsverkiezingen in Brussel. In mei 1984 sticht Féret het Belgische FN.

Volgens De Coninck heeft De Bonvoisin de nota van Nicolas de Kerckhove d'Ousselghem, kabinetschef van Gol, in 1997 geopenbaard tijdens één van zijn vele rechtszaken tegen Raes. De oorspronkelijke nota werd overgemaakt aan Gol, De Donnéa, Duquesne, Bricout en Closet. Op Closet (PS) na, behoren alle geadresseerden tot de PRL. Deze zijn allen in de jaren daarvoor openlijk bekommerd geweest over wat het effect zou kunnen zijn van een Belgische Jean-Marie Le Pen, of een FN, op de stabiliteit in dit land en hun partij, de PRL.

Het exemplaar van de nota die De Coninck geraadpleegd heeft, vermeld, in tegenstelling tot deze versie van de nota, een faxnummer en een datum van verzending. De datum is 9 september 1995, de fax is verstuurd vanop het kantoor van Hughes Waillez, de rond die tijd nog maar net als Kamerlid ingezworen schoonzoon van Daniël Féret. Een ex-FN-kopstuk beweert aan De Coninck dat: "de man die door Albert Raes is beschreven als niet in toom te houden, dat is hij, Féret." "De hele partijtop weet dat. Féret heeft dat A4'tje ooit nog zelf verstuurd. Hij wou indruk maken op iemand."

Reactie van Michel Delacroix: "Ik heb dat document gezien, ja. Ik weet niet wat te denken."
Reactie van Francis Detraux: "Dit document verklaart alles".

Dit zou dan ook betekenen dat de nota niets te maken heeft met de Bende van Nijvel.

3,414

(0 replies, posted in Bibliografie)

Leerrijk debat van RTBF over Gladio en het Stay-Behind netwerk. Dailymotion » Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5 | Deel 6

3,415

(35 replies, posted in Andere)

Hierbij het volledige artikel uit De Tijd:

Een Brusselse zakenwereld rond twee Bende-garageboxen

Twee garageboxen waarin bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel wapens werden gevonden, vormen het middelpunt van een biotoop die wordt bevolkt door een aantal Brusselse zakenlieden. Verschillende namen uit deze kringen zullen in de eerste helft van de jaren 80 de pers halen als het slachtoffer van de Bende van Nijvel: Jacques van Camp, Léon Finné, José vanden Eynde. En nog drie lijken in hetzelfde milieu, ook al werden ze nooit op rekening van de Bende geschreven: Paul Cams, Alfred Vlassenroot en Juan Mendez.

Motief » Brusselse Zakenwereld

3,416

(3 replies, posted in Foto's)

Twee foto's van de juwelierszaak in Anderlues:

http://killersbrabant.be/i/19831201-anderlues.jpg

http://killersbrabant.be/i/19831201-anderlues-bijouterie1.jpg

3,417

(3 replies, posted in Foto's)

http://killersbrabant.be/i/19831002-ohain.jpg

http://killersbrabant.be/i/19831002-ohain_restaurant1.jpg

3,418

(2 replies, posted in Foto's)

De rue Terre du Prince in Bergen waar op 8 januari 1983 de taxi en het lijk van Angelou werd teruggevonden.

http://killersbrabant.be/i/19830112-mons_mercedes-angelou.jpg

http://killersbrabant.be/i/19830112-mons.jpg

3,419

(4 replies, posted in Foto's)

De Albert Biesmanslaan in Hoeilaart vlak voor het kruispunt met de Koldamstraat waar de schietpartij gebeurde tussen de overvallers van de wapenwinkel van Dekaise in Waver en de achtervolgende rijkswachters.

http://killersbrabant.be/i/19820930-hoeilaart.jpg

3,420

(17 replies, posted in Foto's)

Vlak na de overval:

http://www.killersbrabant.be/i/19820930-wavre.jpg

Van binnen:

http://www.killersbrabant.be/i/19820930-wavre2.jpg

De toonbank na de overval:

http://www.killersbrabant.be/i/19820930-wavre-dekaise3.jpg