31

(94 replies, posted in Bibliografie)

Gisteravond heb ik de film bekeken, indrukwekkend maar ook een mooie film, dank voor de tip Ben.

32

(114 replies, posted in Andere Personen)

Gelukkig! Dank voor het antwoord en excuus maar ik moest het vragen.

33

(114 replies, posted in Andere Personen)

Ik begrijp het niet. Adam kwam op het spoor van de Slimans dóór het onderzoek naar de moord op Piro. Hij beschrijft in een hoofdstuk hoe dat onderzoek is verlopen, tot en met de vrijspraak aan toe. Vervolgens is hij op een opsporingsbericht voor de overval in Waver in het dossier van Xavier gestuit.

Beste Xenophon, heeft u het boek van Adam eigenlijk wel gelezen?

34

(80 replies, posted in Bibliografie)

Ik snap wat je bedoelt maar ik probeer alles zuiver feitelijk te bekijken omdat ik wil begrijpen waar sommige aannames vandaan komen. Ik ben bang dat ik daarom nog wel meer, voor velen in ieder geval, open deuren in ga trappen.

Nochtans vind ik veel wat in dit boek geschreven wordt erg overtuigend, maar zoals HighOnProzac al schreef, het zou de start van een onderzoek moeten zijn, en niet worden gezien als finale piste (de volledige waarheid).

35

(80 replies, posted in Bibliografie)

Ok dus: B wat hij schrijft is onjuist.

Dank je

36

(80 replies, posted in Bibliografie)

Dat is dus wat ik bedoel Xenophon:

(...) sinds kort ook bijzonder lichte kogelwerende vesten. Daarover had de pers even voordien bericht.

Hij schrijft dat er bericht werd over speciale vesten en dat vind ik nergens terug. Dat andere wel maar dat was mij bekend, vandaar mijn hele specifieke vraag.

37

(80 replies, posted in Bibliografie)

In zijn boek “de bendes achter de bende” schrijft Adam op pagina 88 over de vesten van Wittock-Van Landeghem te Temse:

Dit bedrijf leverde tal van producten aan het Belgische leger, waaronder zeildoeken, camouflage vesten en… sinds kort ook bijzonder lichte kogelwerende vesten. Daarover had de pers even voordien bericht.

Ik heb gelezen dat inderdaad wel bekend was dat ze dergelijke artikelen maakten, maar wist niet dat in de pers was bericht dat ze sinds kort bijzonder lichte kogelwerende vesten maakten.
Volgens mij is nu juist de vraag hoe ze dit konden weten, dus kan deze tekst niet kloppen.

Vraag:

  1. Is wat Adam schrijft juist en zo ja is daar bewijs van?

  2. of: is wat hij schrijft onjuist?

  3. of: is dit een fout van de vertaler en staat dit niet zo in de originele tekst?

38

(37 replies, posted in Bewijsstukken)

In zijn boek de bendes achter de bende koppelt Adam bewijsmateriaal aan de Franse piste bij de tweede bullet (de eerste gaat over wapentijdschriften die Xavier Sliman verzamelde):

artinqsaal vervaardigde patroonriemen en scheden: zie daarvoor het artikel in AMI (Armes militaria informations) hieronder

De afbeelding van dat artikel kan ik in mijn versie van het boek niet lezen, mogelijk staat het wel in de Franse versie.

39

(60 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik heb alle ontbrekende bewijsstukken uit dit topic voor mezelf in een Excel gezet en ik dacht ik post het hier ook even, misschien heeft iemand er wat aan, of mogelijk zitten er fouten in of is het niet volledig, dan vul ik het aan.

De kolom identificeerbaar betekent dat als je het voorwerp afzonderlijk zou vinden, is het dan te herleiden tot de bende. Dit omdat mijns inziens de enige kans voor dit forum (maar ook voor degenen die over het dossier beschikken) is dat een dergelijk voorwerp gevonden zou worden.

» prnt.sc

40

(1,231 replies, posted in Andere Personen)

Transcript Uitzending Faroek Bende van Nijvel vanaf 6.39

Interiewer: Een jaar geleden heeft een man gezegd dat zijn broer de reus van de bende van Nijvel was, heeft u dat kunnen onderzoeken?

Eric van der Sypt (woordvoerder Federaal Parket): "Op basis van de elementen van het huidig onderzoek, en dat is grondig bekeken geweest, kunnen we nu zeggen dat de heer Christiaan Bonkoffsky nooit de reus van de Bende van Nijvel is geweest."

"Als men feiten aan daders wil linken dan moet het zijn op basis van materiele elementen. En zelfs een eigen verklaring die niet ondersteund wordt door materiele elementen is dan ook maar een verklaring. Daar zit een welbepaalde onderzoeksstrategie achter. We zijn echt specifiek op zoek naar materiele elementen die mogelijke daders kunnen linken naar de feiten. Dat is ook de enige manier om mensen voor een rechtbank te brengen trouwens. Dus niet op basis van complot theorieën of vage getuigenissen.”

In mooie woorden het afronden van een onderzoeksrichting zonder resultaat.