You are not logged in. Please login or register.
Active topics Unanswered topics
Contact
Heeft u een vraag of informatie over de Bende van Nijvel? Contacteer ons via »
info@bendevannijvel.com
Search options (Page 4 of 33)
Indien de spullen in het water werden gegooid, omdat men wist dat deze zouden gevonden worden, dan is het nog niet evident om de daders en het motief te achterhalen, maar het zegt wel iets wat mij al vaker is opgevallen rond de gebeurtenissen; namelijk een communicatiestrategie. De vraag is, wie communiceert aan wie en welke boodschap communiceert men.
Dat kan je moeilijk chantage noemen, he. Dit lijkt eerder: voor wat, hoort wat. Een ruilhandel dus.
We kunnen het ook van de andere kant bekijken. Konden de personen die de spullen in het water hebben gegooid, op dat moment, weten dat de speurders zouden concluderen dat deze al een jaar in het water lagen? Stel dat de speurders reeds in '86 zouden vastgesteld hebben dat de voorwerpen recentelijk werden gedumpt, wat had dit dan betekent voor de wending van het onderzoek?
Indien het als chantage zou zijn, dan is die kaart wel uitgespeeld eenmaal men het chantageproduct openbaart.
Ik stel mij dan de vraag wat de logica is dat mijn die spullen zolang heeft bijgehouden? Om ze ooit te gebruiken? Als souvenir?
We kunnen ook de vraag stellen, of men in het bezit is van bewijsstukken, zonder dat men weet of deze gelinkt kunnen worden aan de Bende van Nijvel of nooit als dusdanig zo (bewust) zijn geïnventariseerd... (hint)
Ben, op de rechtse foto in posting #18 draagt hij de graad van commandant met daarboven het brevet van stafhouder (SHB). Tot en met de graad van commandant behoort men tot de groep, wat men de lagere officieren noemt. Eenmaal vanaf majoor gaat men over tot de groep van hogere officieren. Aangezien men altijd spreekt over majoor Bougerol en aangezien dat hij in het bezit is van het SBH, is er dan eigenlijk wel iets bekend of hij ooit gepromoveerd is naar de 2 kolonels-graden? Stof tot nadenken...
Ben, ik had dit hier reeds in het verleden gepost. Nadat je die discussie had opgekuist was het mee weg.
Sebastiaan wrote:Werner, bedoel je dat de ondervragers hem meteen van 28 moorden beschuldigen en dus blijkbaar van geen van de moorden reeds weten wie de daders geweest zijn ?
Neen, Tinck communiceerde dit in de media. Volgens mijn bescheiden mening konden de speurders helemaal geen verband leggen tot de 28 moorden of zijn betrokkenheid in de volledige lijn van de Bende van Nijvel.
Dit zegt wel dat het Bende van Nijvel-dossier zwaar geladen is en hierdoor valt men steeds in de valstrikken wat individuele en groep verantwoordelijkheid is, naar een daders profiel. We zien een gelijkaardig patroon op dit forum.
Blijkbaar is het nog niemand opgevallen dat Tinck in zijn interview een merkwaardige observatie maakt.
Tinck reageert in een RTBF-interview » www.rtbf.be
Posts found: 31 to 40 of 323