421

(1 replies, posted in 1980-1989)

Inbrekers in politiebureau Koningslo

Uit het politiekantoor van Koningslo-Vilvoorde werden tijdens de nacht van woensdag op donderdag radiotoestellen, jassen van agenten en matrakken geroofd. De daders probeerden ook de brandkast te openen maar slaagden daar niet in. De radiotoestellen en jassen werden in de buurt teruggevonden, maar de matrakken zijn nog zoek.

Bron: Het Laatste Nieuws | 7 januari 1983

Werden deze matrakken gebruikt tijdens de overval in Ukkel op 25 februari 1983 en in Halle op 3 maart 1983?

Beschrijving van de feiten in Ukkel (bron website CWB):

Twee mannen verlaten een voertuig en gaan de Delhaize van Ukkel binnen. De eerste draagt twee wapens en bedreigt het personeel en de klanten. De tweede dader, is drager van een matrak, en begeeft zich naar het bureau van de directie. Hij neemt de aanwezige kassierster bij de schouder en duwt haar naar de brandkoffer. Hij beveelt haar deze te openen. Zij heeft de sleutel niet. Vervolgens vernielt hij de telefoon met een matrak.

Beschrijving van een dader in Halle (bron website CWB):

Dader met matrak: 1m85 - atletisch gebouwd - donkere huidskleur - zwarte bivakmuts met bleke randen, vermoedelijk van gele kleur met openingen voor de ogen, de neus en de mond.

422

(1,221 replies, posted in 1985)

Charly wrote:

And last but not least het ultieme argument waarom de redenering van 31/10 niet opgaat: de joggers zagen de drie verdachte personen op 31/10 pas om 20.00... voorbereidende testen doen om alternatief te vluchten. Waarschijnlijk zijn toen de wapens verborgen die kinderen op 2/11 gevonden hebben.

FreCR wrote:
Merovinger wrote:

Ik denk dat het zelfs de initiële bedoeling was om in Aalst op 31 oktober 1985 toe te slaan

Dat lijkt me zeer goed mogelijk en heb ik ook gedacht door bijvoorbeeld de wapens die spelende kinderen gevonden hebben in het Osbroekpark/Docusberg meer dan 1 week voor de overval. Het zou behoorlijk idioot, riskant en nutteloos zijn om die (backup)-wapens zo ver op voorhand op die plaats te gaan verstoppen. Meest logisch lijkt dat de wapens ofwel niet van de Bende van Nijvel waren ofwel een veel vroeger moment gingen gebruikt worden door de Bende van Nijvel of backup-Bende van Nijvel-ploeg.

Merovinger wrote:

Vreemd en verdacht

Zowat een maand geleden vonden spelende kinderen in het struikgewas langs de Aalsterse Parklaan, op enkele stappen van de supermarkt een bivakmuts en een pistool. Hoe het overvallersgerief er terechtkwam kon niet achterhaald worden. Het lijkt evenwel hoogst onwaarschijnlijk dat de vreemde vondst verband kan houden met de feiten van zaterdagavond.

Bron: Het Laatste Nieuws | 12 november 1985

Ik heb eindelijk meer info gevonden over het moment waarop de kinderen de wapens gevonden hebben in het Osbroekpark. De kinderen hebben de spullen in de loop van de week van 23 september 1985 gevonden (vermoedelijk dus zelfs vóór de overvallen in Overijse en Eigenbrakel). De kinderen zijn er echter pas mee naar de politie gegaan op 3 oktober 1985.

Kinderen vinden pistool en bivakmuts

In het Osbroekpark te Aalst, niet zo ver van een Delhaize-vestiging, vonden spelende knapen een 7.65 mm-pistool en een bivakmuts. Dat vertelden ze gisteren aan de politie. Pistool en bivakmuts hadden ze vorige week al spelend ontdekt. Het was een welgekomen attribuut bij hun spel. Door de berichten over de overvallen op de Delhaize-vestigingen kregen ze toch wat schrik en daarom vonden ze het beter met hun vondst naar de politie te trekken. Politie en parket proberen nu de herkomst van het wapen na te gaan. De aanwezigheid van het warenhuis in de buurt wordt eerder als toevallig beoordeeld.

Bron: Het Laatste Nieuws | 4 oktober 1985

423

(20 replies, posted in Andere Personen)

P-51 wrote:

Merovinger, Denk je dat er een link is met Bende van Nijvel, zelfs al heb je het raden naar de identiteit van die personen?

Of er een link is weet ik niet. Ik denk eerder van niet. Feit is wel dat Harry Moelants even (van 19 september 1985 tot 18 oktober 1985) voor de feiten in Temse onder aanhoudingsmandaat geplaatst werd door onderzoeksrechter Troch omdat Moelants zaken zou verteld hebben over Temse die op dat ogenblik niet publiek gekend zouden geweest zijn. Zie onderstaande artikels.

Bende van Nijvel pakte te Temse kogelvrije vesten - Man uit Sint-Niklaas vertelt nu niet vrijgegeven details

Het onopgehelderde dossier van de roofmoord op 10 september 1983 in het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landegehem te Temse leeft vandaag nog voort. De Dendermondse onderzoeksrechter heeft een 25-jarige man uit Sint-Niklaas (*) onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De aanhouding is vorige week door de raadkamer bevestigd. De betrokkene zat trouwens reeds maanden in de cel. Hij is kennelijk op de hoogte van enkele details die, voor zover men kon nagaan, destijds niet publiek bekend raakten.

Volgens zijn verklaring hoorde hij van de details op herbergbezoek te Temse, maar zijn ‘bron’ kon hij niet aanwijzen. De speurders zijn met hernieuwde ijver aan de slag. Ook dinsdag nog werden enkele huiszoekingen verricht en mensen uit de kennissenkring van de betrokken verhoord.

De brutale overval te Temse werd aanvankelijk niet in verband gebracht met de Bende van Nijvel. In de ochtend van 10 september 1983 werd de rijkswacht door bewoners van de Gasthuisstraat opgeroepen omdat ze door gemaskerde mannen vanop straat onder vuur waren genomen. De toen 73-jarige Hector Riské - inmiddels overleden - die toevallig aan zijn slaapkamerraam verscheen en naar een fout geparkeerde auto keek, kon zich tijdig laten vallen. Een lading hagel verbrijzelde het raam en boorde zich in het plafond van de slaapkamer.

Een buurvrouw, weduwe Van Puyvelde, verscheen na het schot ook aan haar slaapkamerraam en kon zich ook tijdig wegtrekken toen op haar werd gericht. Nog een andere buur zag de daders wegrijden. De rijkswacht, die niet meteen iets verdacht zag, ging ook een kijkje nemen op het terrein van het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landeghem, dat op achterliggende gronden aan de Gasthuisstraat gevestigd is. Daar ontdekte men een bloedbad.

Huisbewaarder Jozef Broeders (26), die vermoedelijk de daders bij een inbraak had verrast, was door verschillende schoten om het leven gebracht. Zijn echtgenote Linda Van Huffelen (25) was in de slaapkamer eveneens beschoten. Zij was voor dood achtergelaten. Haar leven kon uiteindelijk gered worden, maar het fatale drama bleef voor haar ‘een zwart gat’ in haar geheugen. De twee kinderen van het echtpaar bleven ongedeerd.

Aanvankelijk vond men geen enkel motief voor het bloedbad. Bij nazicht in het bedrijf werd uren later ontdekt dat zeven moderne kogelvrije vesten - een prototype nog - die het bedrijf ontwikkelde, verdwenen waren. Zij bleven sindsdien ook spoorloos. Het is steeds een open vraag gebleven hoe de doders op de hoogte raakten van het bestaan van de kogelvrije vesten - zo dat ook het doel van de inbraak was - omdat zelfs heel wat personeelsleden van dit nieuw product niet op de hoogte waren.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Verdachte in moordzaak te Temse blijft in de cel

Net na de jongste brutale en moorddadige overvallen op de Brabantse warenhuizen, raakte bekend dat een man uit Sint-Niklaas door de onderzoeksrechter te Dendermonde was aangehouden in verband met de moord en moordpoging te Temse op 10 september 1983. Deze feiten waren vroeger reeds in verband gebracht met de ‘Bende van Nijvel’.

De 25-jarige man uit Sint-Niklaas was reeds op 19 september onder aanhoudingsmandaat geplaatst, nadat bekend werd dat hij niet publiek vrijgegeven details van de moord had verteld. De raadkamer te Dendermonde heeft vrijdag het aanhoudingsmandaat niet verlengd. Het betekent echter niet dat de betrokken vrijkomt. Voor een paar maand werd hij immers veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf wegens een reeks inbraken, waarbij in één geval ook geweld werd gebruikt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 19 oktober 1985

424

(651 replies, posted in 1983)

Kroongetuige van Temse overleed vóór confrontatie

Dat de Bende van Nijvel als boze feniks uit haar asse herrezen is, is nu zo goed als zeker. Er zijn te veel overeenkomsten tussen de feiten, gepleegd tussen augustus 1982 en december 1983 enerzijds, en de feiten van vorige vrijdag anderzijds. In de eerste plaats de modus operandi, de brutale, moorddadige en niets ontziende wijze waarop de gangsters te werk gaan.

Dan is er de voorkeur voor dezelfde wagens (VW Golf GTI), voor dezelfde wapens (riot gun, 9 mm), voor dezelfde streek ook. Vooral Waals-Brabant moet het ontgelden. De streek ten zuiden van Brussel (Ohain, Nijvel, Waver vooral) staat immers bekend om haar rijkdom. Hier wonen de rijke Brusselaars die de stad ontvluchten. Hier ook beschikken de gangsters over een uitgebreid wegennet, met verscheidene ringverbindingen en, vooral ’s avonds, weinig verkeer. Opvallend is ook hoe zij steeds doelwitten uitkiezen die dicht bij dergelijke vluchtroutes liggen.

Opvallend is ook hun voorkeur voor de warenhuisketens Delhaize en Colruyt. Andere bekende supermarkten, die nochtans ook vestigingen hebben in dezelfde streek, werden nog niet bezocht. En dan is er de steeds weerkerende ‘grote man’, 1m92 zegt men, indrukwekkend, slank, meestal gehuld in een parka of een lange legerjas, een beetje als de zwijgzame cowboys uit spaghetti-westerns.

Opvallend is ook de voorkeur van de bende, als zij niet in supermarkten ‘werkt’, voor dranken, wijnhandel, eethuizen. In dat hele patroon is er één grote uitzondering: Temse.

Toch hebben wij er al van bij het begin op gewezen dat het hier meer dan waarschijnlijk om dezelfde bende ging. De werkwijze was immers dezelfde (koelbloedig doodschieten van al wie enigszins in de weg loopt), de wapens, de persoonsbeschrijving (de grote man duikt weer op). De vluchtauto Saab werd één week later ook te Nijvel gebruikt en nadat ook de wapendeskundige zijn verslag had gemaakt, was men er zeker van: ook te Temse was de Bende van Nijvel aan het werk geweest.

Eén element was eigenaardig te Temse: de buit, zeven kogelvrije vesten, een prototype dat nog niet in de handel was. Men had in Temse ook een kroongetuige: de 73-jarige Hector Riské, die de daders heeft kunnen zien. Hij had de mannen misschien zelfs kunnen identificeren. Maar Riské overleed (men zegt, aan de gevolgen van de grote indruk, die de zaak op hem maakte) nog voor hij kon geconfronteerd worden met enkele van de elf verdachten, die tussen november 1983 en juli 1985 in verband met deze zaak werden aangehouden.

Eén van deze verdachten, een 37-jarige Fransman, was door Riské nog op foto herkend maar kon niet meer in levende lijve geconfronteerd worden met de getuige en de Fransman werd dan ook al in juli 1984 vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen.

Een andere getuige, de bejaarde buurvrouw van Riské, herinnert zich bijna niets meer sinds men die nacht door slaapkamervenster vuurde met een riot gun.

Wij hebben ook de overval van 15 augustus 1985 op Walibi bij de wapenfeiten van de Bende van Nijvel geplaatst, omdat ook hier heel wat herinnert aan de modus operandi van de bende (het genadeloos afmaken van het slachtoffer, het wapen, de streek).

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Bende van Nijvel pakte te Temse kogelvrije vesten - Man uit Sint-Niklaas vertelt nu niet vrijgegeven details

Het onopgehelderde dossier van de roofmoord op 10 september 1983 in het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landegehem te Temse leeft vandaag nog voort. De Dendermondse onderzoeksrechter heeft een 25-jarige man uit Sint-Niklaas (*) onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De aanhouding is vorige week door de raadkamer bevestigd. De betrokkene zat trouwens reeds maanden in de cel. Hij is kennelijk op de hoogte van enkele details die, voor zover men kon nagaan, destijds niet publiek bekend raakten.

Volgens zijn verklaring hoorde hij van de details op herbergbezoek te Temse, maar zijn ‘bron’ kon hij niet aanwijzen. De speurders zijn met hernieuwde ijver aan de slag. Ook dinsdag nog werden enkele huiszoekingen verricht en mensen uit de kennissenkring van de betrokken verhoord.

De brutale overval te Temse werd aanvankelijk niet in verband gebracht met de Bende van Nijvel. In de ochtend van 10 september 1983 werd de rijkswacht door bewoners van de Gasthuisstraat opgeroepen omdat ze door gemaskerde mannen vanop straat onder vuur waren genomen. De toen 73-jarige Hector Riské - inmiddels overleden - die toevallig aan zijn slaapkamerraam verscheen en naar een fout geparkeerde auto keek, kon zich tijdig laten vallen. Een lading hagel verbrijzelde het raam en boorde zich in het plafond van de slaapkamer.

Een buurvrouw, weduwe Van Puyvelde, verscheen na het schot ook aan haar slaapkamerraam en kon zich ook tijdig wegtrekken toen op haar werd gericht. Nog een andere buur zag de daders wegrijden. De rijkswacht, die niet meteen iets verdacht zag, ging ook een kijkje nemen op het terrein van het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landeghem, dat op achterliggende gronden aan de Gasthuisstraat gevestigd is.

Daar ontdekte men een bloedbad. Huisbewaarder Jozef Broeders (26), die vermoedelijk de daders bij een inbraak had verrast, was door verschillende schoten om het leven gebracht. Zijn echtgenote Linda Van Huffelen (25) was in de slaapkamer eveneens beschoten. Zij was voor dood achtergelaten. Haar leven kon uiteindelijk gered worden, maar het fatale drama bleef voor haar ‘een zwart gat’ in haar geheugen. De twee kinderen van het echtpaar bleven ongedeerd.

Aanvankelijk vond men geen enkel motief voor het bloedbad. Bij nazicht in het bedrijf werd uren later ontdekt dat zeven moderne kogelvrije vesten - een prototype nog - die het bedrijf ontwikkelde, verdwenen waren. Zij bleven sindsdien ook spoorloos. Het is steeds een open vraag gebleven hoe de doders op de hoogte raakten van het bestaan van de kogelvrije vesten - zo dat ook het doel van de inbraak was - omdat zelfs heel wat personeelsleden van dit nieuw product niet op de hoogte waren.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Verdachte in moordzaak te Temse blijft in de cel

Net na de jongste brutale en moorddadige overvallen op de Brabantse warenhuizen, raakte bekend dat een man uit Sint-Niklaas (*) door de onderzoeksrechter te Dendermonde was aangehouden in verband met de moord en moordpoging te Temse op 10 september 1983. Deze feiten waren vroeger reeds in verband gebracht met de ‘Bende van Nijvel’.

De 25-jarige man uit Sint-Niklaas (*) was reeds op 19 september onder aanhoudingsmandaat geplaatst, nadat bekend werd dat hij niet publiek vrijgegeven details van de moord had verteld. De raadkamer te Dendermonde heeft vrijdag het aanhoudingsmandaat niet verlengd. Het betekent echter niet dat de betrokken vrijkomt. Voor een paar maand werd hij immers veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf wegens een reeks inbraken, waarbij in één geval ook geweld werd gebruikt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 19 oktober 1985

(*) de 25-jarige man uit Sint-Niklaas was Harry Moelants.

425

(25 replies, posted in Terrorisme)

Na het aanhoren van het vonnis van de correctionele rechtbank van Brussel op 13 mei 1981 over het feit dat het Front de la Jeunesse door de rechtbank beschouwd en veroordeeld wordt als een privémilitie en na het aanhoren van zijn veroordeling (zeven maanden cel en 8.000 BEF boete), verklaarde Francis Dossogne achteraf in de gerechtszaal aan al wie het horen wilde: "En toch ga ik er mee door, ik ontbindt het Front nooit.".

426

(3 replies, posted in Organisaties)

Ben wrote:

Ch, F17, K55, MA V, CWB - 10.03.1989 - PV 22553/89

Dit PV bevat informatie over een Groep A die binnen het Belgisch leger zou zijn opgericht; Tony Dossogne, de broer van Francis Dossogne, zou er deel van hebben uitgemaakt.

Het gaat om Gaston Dossogne, halfbroer van Francis Dossogne. Gaston Dossogne was ook een militant van het Front de la Jeunesse maar werd door de correctionele rechtbank van Brussel op 14 mei 1981, ondanks zijn legerambt, voor zijn lidmaatschap aan deze privémilitie vrijgesproken .

427

(56 replies, posted in Getuigen)

Merovinger wrote:
Ben wrote:

Ontmoeting met de ongemaskerde daders van de slachtpartij in de Delhaize-winkel te Aalst, op 9 november 1985, of het Nine-Eleven van Aalst. Getuigenis van een maand en vier dagen later, op 12 december 1985.

Charly wrote:

Mijnheer lijkt te spreken over een weekend (wanneer de machines niet werken) in december; namelijk een zondag ("zonder") 12 december 1985. Maar 12 december 1985 was een donderdag. Dit is belangrijk om weten omdat als de bende opnieuw op een zondag trainde dit kan wijzen op het gegeven dat de leden in de week een beroep uit oefenden en slechts in de weekends tijd hadden. Als het effectief een donderdag is, kan het wijzen op het feit dat de leden full time gangster waren en alleen van hun buit konden leven. Als men op een zondag oefende, zal het waarschijnlijk niet de bedoeling geweest zijn op een maandag een overval te plegen, maar als men op een donderdag oefende kan het de bedoeling geweest zijn om dat weekend een overval te plegen. Merovinger, die zoveel kranten uitgepluisd heeft, heeft misschien weet van een overval dat weekend?

Van een overval dat weekend heb ik geen weet, wel werd er twee dagen voordien, op 10 december 1985, een in stukken gesneden Golf gevonden langs de Zenne in Weerde, dat ligt op een boogscheut van het Bos van Aa (12 minuten met de auto).

Alarm rond stuk gesneden Golf

Aan de Zenne, in Weerde, is dinsdagnamiddag [10 december 1985] een Volkswagen Golf ontdekt die in stukken was gesneden. Onmiddellijk trad het volledige politieapparaat in werking. De brokstukken van de wagen werden naar de Rijkswacht van Vilvoorde overgebracht voor nader onderzoek.

Over de wagen zelf en over het hoe en waarom van de zaak, wilde men bij de Rijkswacht niets kwijt. Wel raakte bekend dat zelfs de Rijkswachttop ter plaatse kwam. Allicht zal ook hier weer naar een mogelijke link met de Bende van Nijvel worden gezocht.

Bron: Het Laatste Nieuws | 11 december 1985

Ik heb geen idee of een verband is met de feiten in het Bos van Aa maar ik vond nog deze merkwaardige gebeurtenissen in dezelfde periode (november - december 1985) en dezelfde regio (Zemst - Weerde - Hofstade). In die periode werd nl. tot tweemaal toe een trein beschoten in Eppegem. Mogelijks werd daarbij een riot-gun gebruikt. Van het eerste voorval (circa vier weken voor 18 december 1985) heb ik voorlopig geen verdere info. Van het tweede voorval, dat plaatsvond op 18 december 1985, vond ik het volgende krantenartikel.

Onbekenden schieten naar trein - Twee lichtgewonden door rondvliegende glasscherven te Eppegem

De lokale trein Brussel-Antwerpen is woensdagnamiddag te Eppegem door onbekende beschoten. Twee personen werden daarbij licht gewond. Een spoorwegarbeider die vier weken gelden een trein op hetzelfde traject zag beschieten, ter hoogte van een Japans voertuigenbedrijf (*), wordt in verband met deze zaak door de rijkswacht verhoord.

Het is vooralsnog niet uitgesloten dat geschoten werd met een katapult, maar er wordt ook gewag gemaakt van een riot-gun. In ieder geval, toen de lokale trein, op weg naar Antwerpen, het station van Eppegem naderde, sneuvelden er twee dubbele ruiten in twee rijtuigen, waaronder de eerste klasse-wagen. Een passagierster, mevrouw Beatrix Sandon en de stationschef van Vilvoorde, de heer Pierre Van den Broek, die op weg was naar huis, werden licht gewond in het aangezicht door de rondvliegende glasscherven.

De gewonde stationschef verwittigde te Eppegem zelf de spoorwegpolitie van Antwerpen. De trein reed na een korte onderbreking voort. Te Mechelen werden dan de eerste zorgen toegediend. Het treinverkeer ondervond geen hinder van het voorval. De rijkswacht van Vilvoorde houdt zich bezig met het onderzoek.

Bron: Het Laatste Nieuws | 19 december 1985

(*) De plaats waar de trein beschoten werd moet vermoedelijk hier ergens geweest zijn, net voor het station van Eppegem » Google Maps

428

(20 replies, posted in Andere Personen)

Hierbij wat meer info over de nachtelijke inbraak in Bazel. Die inbraak gebeurde op 20 december 1984. Vijf dagen later waren de dader, Harry Moelants, samen met zijn kompaan/chauffeur, Wilfried Mets, reeds gevat en in de cel gestoken.

Straf voor Wase schietende inbreker in beroep verzwaard - Nu twaalf jaar cel

Het Hof van Beroep te Gent heeft de 25-jarige Harry Moelants uit Sint-Niklaas veroordeeld tot twaalf jaar cel. Daarmee doet men nog een jaar bovenop de straf, die de correctionele rechtbank te Dendermonde hem oplegde eerder dit jaar. De Dendermondse rechtbank had hem eind augustus [1985] zeven jaar gegeven voor een inbraak te Bazel, waarbij hij betrapt werd en twee huisbewoners neerschoot. Bovendien was hij afzonderlijk veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor een reeks inbraken die hij samen met anderen (*) in het Waasland pleegde. Het Hof van Beroep wijzigde nu de twee afzonderlijke straffen in één.

De zwaarste feiten speelden zich af in de rijwielhandel D’Eer te Bazel [zie » Google Maps] in de nacht van 20 december vorig jaar [dus 1984]. Moelants was er binnengedrongen en werd betrapt door zoon Franky (23). Met een geweer met afgezaagde loop (**) bedreigde hij de huisbewoner en haalde nadien ook de moeder en het 13-jarig broertje uit bed. Bij een schermutseling vuurde Moelants. Moeder D’Eer werd in de dij geraakt. De 13-jarige Eric kreeg een kogel in de buik. Franky voelde een kogel rakelings langs het hoofd suizen.

Inbreker Moelants graaide voor hij vertrok zijn buit bij elkaar: enkele briefjes van honderd, die tijdens de schermutseling op de grond waren gevallen. Rijkswachters van de brigades Temse en Bazel werkten dag en nacht in het onderzoek. Met Kerstmis vorig jaar zat de dader reeds in de cel samen met de 42-jarige Wilfried Mets uit Borgerhout, die ook die nacht de chauffeur was. Hij kreeg telkens vier jaar, voor enerzijds mededadersschap aan de brutale inbraak te Bazel en voor anderzijds de rest van de waslijst inbraken. André Mertens (25) uit Temse, die als tipgever voor de inbraak te Bazel werd beschouwd, kreeg te Dendermonde drie jaar cel, waarvan één met uitstel.

Bron: Het Laatste Nieuws | 24 december 1985

(*) Wie waren deze anderen?
(**) Werd dat wapen ooit teruggevonden? Zo ja, wanneer precies?

429

(70 replies, posted in Bende Haemers)

Superbende geen fictie – Na aanhouding Murat is gerecht zeker van bestaan misdaadorganisatie

De superbende bestaat! Het gerecht twijfelt daar niet meer aan na de aanhouding afgelopen weekeinde van Kapllan Murat en Djurica Djordjevic.

De aanwezigheid van Djordjevic bewijst dat de ontsnapping op 3 mei van Kapllan Murat, Philippe Lacroix en Basri Bajrami uit de gevangenis van Sint-Gillis, deel uitmaakte van een opgezette operatie door een grote misdadigersorganisatie. Eerder werden reeds bewijzen gevonden dat voortvluchtige leden van de bende-Maâche contacten hadden gelegd met de uit Sint-Gillis ontsnapte gangsters.

Murat en Djordjevic zaten samen in een Renault 19 toen zij vrijdag om 22u45 in Zellik in de val liepen van de speciale interventieploegen van de rijkswacht, die eerstgenoemde al enkele dagen schaduwde. De gangsters werden zonder bloedvergieten ingerekend. Ze hadden zelfs de tijd niet om hun pistolen of hun handgranaten te grijpen. Nu nog Basjrami …

Bron: Het Laatste Nieuws | 17 mei 1993

430

(3 replies, posted in Bende Haemers)

Superbende geen fictie - Na aanhouding Murat is gerecht zeker van bestaan misdaadorganisatie

De superbende bestaat! Het gerecht twijfelt daar niet meer aan na de aanhouding afgelopen weekeinde van Kapllan Murat en Djurica Djordjevic.

De aanwezigheid van Djordjevic bewijst dat de ontsnapping op 3 mei van Kapllan Murat, Philippe Lacroix en Basri Bajrami uit de gevangenis van Sint-Gillis, deel uitmaakte van een opgezette operatie door een grote misdadigersorganisatie. Eerder werden reeds bewijzen gevonden dat voortvluchtige leden van de bende-Maâche contacten hadden gelegd met de uit Sint-Gillis ontsnapte gangsters.

Murat en Djordjevic zaten samen in een Renault 19 toen zij vrijdag om 22u45 in Zellik in de val liepen van de speciale interventieploegen van de rijkswacht, die eerstgenoemde al enkele dagen schaduwde. De gangsters werden zonder bloedvergieten ingerekend. Ze hadden zelfs de tijd niet om hun pistolen of hun handgranaten te grijpen. Nu nog Basjrami …

Bron: Het Laatste Nieuws | 17 mei 1993