541

(213 replies, posted in Westland New Post)

Bizar omdat de vrederechter een besluit maakte rond hem in september 2017 waarin staat dat hij gedomiciliëerd is in Rue des Citoyens in Anderlecht (La Roseraie) (overname van publicatie uit staatsblad, zie deze post). Als hij daar effectief niet meer verblijft, dan staat/stond zijn domicilie daar nog in (september) 2017, ofwel heeft de vrederechter een foutief adresboekje smile .

Dauphin heeft nog wat familie rondlopen, geen idee of deze nog contact hebben met hem en of dat deze zijn verblijfplaats willen meedelen. Voor Anderlecht, verbleef hij in in een home in Woluwe (en nu terug in Woluwe volgens uw bericht). Diegene die je vertelde dat hij naar een home in Woluwe is verhuisd wist niet naar welke home veronderstel ik?

vleermuisje1971 & P-51: wees blij dat je niet "pang pang pang" moest roepen tijdens oefeningen wegens kogel-tekort door besparingen. big_smile DAN zou je u pas echt onnozel voelen. big_smile 't Kan dus altijd wel erger zeker? big_smile

543

(11 replies, posted in Westland New Post)

Charly wrote:

Wordt opgesteld door het kabinet van de minister en wie zat daar? Juist.

En wie zat daar? (Wie bedoel je dus, er zat daar wel meer dan 1 iemand.)

Ben wrote:
  • 10 Juli 1986: Bij politie [Gemeente onleesbaar], 2 riot guns.

Knesselare.

noorderling wrote:

In die tijd was er nog dienstplicht. Iedere dienstplichtige moest ook wachtlopen op zijn kazerne.

Een stukje uitleg over de dienstplicht in België (puur ter info, rekening houden met ergens een lichte spottende-humor-ondertoon):

België had een hoop militairen in Duitsland zitten, Nederland niet. Wij Belgen waren namelijk bij de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog en wij vonden het nodig om na de Tweede Wereldoorlog, Duitsland te gaan bezetten (in het deel welke bezet werd door de Britten). Een 3de keer die Duitsers in ons richting: no way. Met ons superkrachtig uitgerust leger gingen wij Belgen op ons eentje zelfs desnoods "de Russen" wel terug naar huis sturen als die via Oost-Duitsland in ons richting kwamen.

Van de Belgische dienstplichtigen liep de meerderheid rondjes in Duitsland (West-Duitsland) en niet in België zelf (en kregen zo 2 maand "korting" op hun dienstplicht). In België was het toen bij de generatie na WO2 die dienstplichtig was (tot midden jaren '90 (1993/1995) enkel maar nodig om te zeggen "k heb in Duitsland gezeten" om te weten dat die bedoelde dat hij z'n legerdienst in Duitsland heeft gedaan.

Omdat de dienstplicht werd afgeschaft en jongeren niet meer in het leger moesten omdat dit niet meer van deze tijd was en behoorlijk zinloos was (wellicht de enige goede beslissing die minister Leo Delcroix maakte) werd gedurende lange tijd door diegene die wel hun dienstplicht hadden moeten doen gezegd tegen jongeren die hem net niet meer moesten doen: "best dat jij niet meer naar't leger moet" of "moest jij naar't leger gemoeten hebben, had je wel karakter gehad" of een zin met combinatie van de woorden "leger", "echte vent", "hard", "discipline".

In realiteit was het eigenlijk eerder bijna een scouts-kamp waar er vooral werd "gewacht" tegen dat de Russen eens zouden afkomen wat nooit is gebeurd. Eigenlijk was de dienstplicht (kort door de bocht gezegd) een grote kost/verliespost voor de Belgische staat. Een van de weinigen die er wellicht winst uit haalde, dat waren de toeleveranciers zoals bijvoorbeeld de firma die in stond voor de levering van een stuk van de "haute cuisine": worst en patatten. Rarara wie dat toch kon geweest zijn? smile (Dat laatste is eigenlijk geen vraag. smile)

545

(782 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:

In zijn verhoor van 23 oktober 2014 wordt door de speurders aan Michel Libert gevraagd op welke manier hij een warenhuis zou aangevallen hebben. De werkwijze die hij beschrijft komt helemaal overeen met de werkwijze die de Bende van Nijvel gehanteerd heeft.

Libert wist toen (2014) toch wel al lang (net zoals velen) op welke manier de Bende van Nijvel handelde? Is het niet een klein beetje bizar dat hij z'n eigen of WNP met zo'n verklaring nog-veel-meer verdacht maakt? Dat kan bijna niet anders dan dat hij dit opzettelijk deed?

Reneke wrote:

Eretekentjes uitreiken, gecodeerde opdrachtjes geven, wat een klein kind, geef hem nen tutter!

+ ere-lid van de Melkbrigade en de Jommekesclub.

546

(11 replies, posted in Westland New Post)

Merovinger wrote:

Barbier verwijst daarbij wel eigenaardig genoeg naar het feit dat Paul Latinus tweemaal een tijdje opnieuw bij het leger werd herroepen, éénmaal voor zijn vertrek naar Chili in 1981 en een tweede maal erna. Waar werd Latinus toen gekazerneerd?

Glons

547

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

De kaart is niet wat ze lijkt. Op foto lijkt dit ter grote van een bankkaart te zijn, dit is niet het geval. De kaart lijkt daardoor uit hetzelfde materiaal te zijn gemaakt (soort plastiek, soort buigzaamheid, soort dikte) als een bankkaart. Dit is niet het geval. De kaart heeft perfecte afmetingen en de ideale stugheid (of flexibelheid) voor te gebruiken als "alternatieve" deur opener. smile

Overigens is de benaming "parkeerkaart" fout. Bij een parkeerkaart stel ik me iets anders voor. Deze "parkeerkaart" is eerder een "stukje bedrukte plastiek" waarbij die bedrukking toevallig over iets i.v.m. parkeren gaat.

548

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Merovinger wrote:

Of om er cokelijntjes mee te trekken. wink

Voor iemand die een reuze-grote-neus heeft dan. smile (nogal lange lompe kaart)

noorderling wrote:

Zo'n plastic kaart om in te breken zijn doorgaans stukkie groter en gemaakt van een halfslap plastic dat meebuigt met de kozijnen. Met zo'n bankpasjes formaat kom je veel minder ver.

Laat deze kaart nu nét te zijn wat je omschrijft. wink

Op foto lijkt de kaart zoals een bankkaart. Dit is echter niet het geval. De afmetingen zijn een "stukkie groter" dan die van een bankpasje. (10,9cm x 5,6cm). Het plastiek is halfslap (of halfhard smile). Kaart is van plastiek maar kan van buigzaamheid vergeleken worden met een speelkaart of met van die visitekaartjes welke soms op dun plastiek gedrukt worden. De foto die verspreid werd geeft dus een verkeerde indruk van de afmeting en plastieksoort/dikte.

kenza wrote:

Met een bankkaart een deur opendoen gaat alleen in films. Met een plastiek paketje dat de bakkers of slagers gebruiken heb je een kans.

De "parkeerkaart" is langer dan een bankkaart en het materiaal is veel slapper dan die van een bankkaart. Snij eens een kaartje uit van 10,9cm (of 11 cm) lang en 5,6cm breed. Formaat komt plots wel goed uit voor zo'n kaart. Tegenwoordig zit veel wat je koopt in een irritante blister-verpakking uit halfhard plastiek. In de jaren '80 nog niet. Deze plastiekverpakkingen zijn ook ideaal. Als je per toeval uzelf hebt buiten gesloten en het een poging geeft, vergeet inderdaad de bankkaart. Dit werkt alleen in films inderdaad. Je maakt wel kans met bijvoorbeeld een lidkaart of een bloedgroepkaartje welke eigenlijk een papiertje is die geplastificeerd is.

kenza wrote:

Als wij gaan urbexen in leegstaande panden gaan wij ook soms langs de voordeur binnen en met een bankkaart een deur opendoen gaat alleen in films. Met een plastiek paketje dat de bakkers of slagers gebruiken heb je een kans maar de beste manier om een deur te openen is heel simpel, je draait een gyprocvijs in de cilinder en klaar is kees.

Toch mee opletten, ook in een leegstaand pand is dit "inbraak met geweld als verzwarende omstandigheid".

noorderling wrote:

Trucje met plastic kaart werkt alleen als de deur is dichtgevallen, alle sloten verder vrij zijn. Ik heb er de afgelopen 20 jaar al menig buur mee geholpen die zichzelf had buitengesloten.

Je zou versteld staan hoeveel mensen de voordeur achter zich dicht trekken zonder deze in het slot te draaien.

549

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

A.Rodin wrote:

Handig om in te breken zo een kaartje.

Bingo.

550

(782 replies, posted in Westland New Post)

zenga wrote:

Niet onbelangrijk detail uit het interview met TV-Oost, Libert spreekt uitstekend Vlaams.

Voor Frans/Waals als moedertaal te hebben spreekt hij zeer goed Nederlands/Vlaams, met accent (zeker ivgl. de gemiddelde Brusselaar met Frans als moedertaal of ivgl met iemand uit Wallonië).

Nu is dat ook niet zo verwonderlijk als je weet dat hij bij de zeemacht zat in o.a. Oostende, Knokke en Gent. De onderlinge voertaal is/was daar grotendeels Nederlands/Vlaams en met enkel Frans/Waals, ga je daar communicatief niet ver geraken.