51

(80 replies, posted in Magistraten)

weetjewel wrote:

Volgens een Franse advocaat bestaat de Bende van Nijvel uit de broers Sliman. Er zijn diverse tegenargumenten.

Welke?

Welke, daar ben ik ook wel benieuwd naar, bestaat er een beknopt lijstje met alle tegenargumenten, of kan iemand dat noteren, voor degenen zonder toegang tot dat artikel?

Tiens wrote:

De piste Sliman kan alleen maar steek houden als je alle andere aangetoonde elementen -die deze piste linea recta naar de prullenbak verwijzen (zie dit forum, lees oa  ‘Loden Jaren’ ‘Beetgenomen’) negeert en blijft negeren.

Zoals tot in den treuren toe reeds door zovelen ook hier gezegd.

Waarom dat?

Ik denk dat Ramael eerder het omgekeerde denkt: “de piste Sliman verwijst alle aangetoonde elementen naar de prullenbak”.

52

(235 replies, posted in Onderzoeksdaden)

interface_dj wrote:

En waarom werden de bewakingsposten weg geroepen van de warenhuizen?

Waarom werden ze weg geroepen? Paul Ponsaers schrijft (in mijn woorden) in loden jaren (pagina 363) dat de gerechtelijke politie op woensdag voor Aalst in een briefing te horen kreeg dat de gezamenlijke patrouilles zouden stoppen. De rijkswacht kreeg even voor de overval te horen dat ze de Delhaize konden verlaten verklaarde een rijkswachter in 2017 aan Jef Vermassen.

Hypothese: (Let op ik ga hier mensen ernstig tekort doen, mijn welgemeende excuses daarvoor maar ik vind dat het gezegd moet kunnen worden na zoveel jaar).

Er wordt vaak aan een complot gedacht als verklaring waarom beide instanties stopten met de patrouilles in Aalst waardoor de overval plaats kon vinden.

Maar is het niet veel waarschijnlijker dat de gerechtelijke politie op woensdag stopte omdat ze het wel geloofden? Personeelstekorten etc. De rijkswacht doet het verder maar. Verzin maar wat. En dat vervolgens de rijkswacht hiermee geconfronteerd werd en ook dacht, het is goed voor vandaag? Er is nog meer te doen? Of zelfs, dat de agenten zelf besloten dat het goed was voor vandaag?

Iedereen die bij een bureaucratische organisatie werkt weet hoe het kan gaan tussen bij de samenwerking tussen dergelijke instanties. Personen op posities waar ze meer te zeggen hebben dan hun capaciteiten rechtvaardigen, etc.

Dus een uiterst ongelukkige samenloop van omstandigheden die resulteerde in een drama. Waarna dit vervolgens natuurlijk nooit naar buiten mocht komen. Als er dan sprake is van een complot is dit wel: het verzwijgen van het falen van de diensten.

Het blijft slechts een hypothese, maar het kan wel een verklaring zijn waarom er geen bewaking was, en kan passen in een scenario van banditisme.

53

(166 replies, posted in Getuigen)

ctrix wrote:

Hier staat een hoorn op:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Feldpostbeutel.jpg

Volgens mij is er nooit opvolging gegeven aan deze post. Het lijkt inderdaad de enige jute postzak te zijn met een zwarte posthoorn die er te vinden is op het web.

Het betreft een postzak van het Duitse leger. Tot 1982 had het Duitse leger geen eigen post systeem en door problemen met een missie in in Italië heeft men toen dit systeem opgezet en bij NATO oefeningen getest » de.wikipedia.org

De eerste relevante oefening heet "Leuchtendes Morgenrot" in 1982. Hieraan deden soldaten mee van de Bundeswehr en een paar Franse soldaten (» www.bw-feldpost-portal.de).

De tweede relevante oefening heet "Flinker Igel" in 1984. Hieraan deden soldaten uit Duitsland, vs en Canada mee (» www.bw-feldpost-portal.de).

Een en ander lijkt goed te passen in de getuigenis van David. Ik weet niet of die al elders of op andere fora is gepost maar het lijkt mij de moeite waard.

En verzamelde Xavier Sliman niet graag oude legerspullen? Maar dat is speculatie natuurlijk.

Beste forumleden,

Ik post nu een aantal weken af en toe iets op dit forum waarvan ik denk dat het een andere invalshoek zou kunnen bieden. Ik pretendeer niet iets beter te weten en ik heb ook niet de kennis van het dossier die sommigen hebben maar ik ben er van overtuigd dat deze werkwijze iets in gang kan zetten, vraag me alleen niet wat.

Ik weet dat de kans om het mysterie opgelost te krijgen minimaal is, zeker zonder toegang tot het dossier. Maar tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat het mogelijk is, waarom anders posten nietwaar?

De mogelijkheid die er voor het forum is, is volgens mij iets vinden, iets van nieuw, fysiek bewijs dat boven water komt, op basis van een nieuwe invalshoek (of een bestaande die opnieuw onder de loep genomen wordt). De woorden op dit forum zullen dus moeten worden omgezet in daden, althans wat mij betreft.

Noem mij naïef maar zo kijk ik er oprecht naar. Vandaar mijn vraag aan jullie: “Wat kan er nog bereikt worden met het forum en wat willen jullie bereiken?”

55

(135 replies, posted in Wagens)

edd wrote:

Hierbij ga je er vanuit dat de Bende de vesten niet voor eigen gebruik zouden hebben gestolen. Gezien het feit dat ze hierna de vesten zijn gaan gebruiken is er dus ook geen opdrachtgever hiervoor geweest.

Dat weet je niet want:

  • er zou pas besloten kunnen zijn de vesten te gaan gebruiken nadat de vesten niet meer verkocht konden worden

  • of: ze hebben er 7 gestolen, misschien 3 gebruikt en 4 verkocht

Maar dit was het punt eigenlijk niet. Het ging er om aan te tonen dat ook moordlustige prutsers Temse kunnen hebben overvallen.

56

(135 replies, posted in Wagens)

Spectator Of Life wrote:

Temse verprutst, wat bedoel je hiermee?

Xenophon heeft het over moordlustige domme prutsers. In mijn fictieve voorbeeld heb ik het over een diefstal van vesten waarbij ik met verprutst bedoel een relatief eenvoudige inbraak om de vesten te stelen door het maken van lawaai te laten ontaarden in een verschrikkelijke moordpartij, waardoor de vesten voor de mogelijke tipgever/opdrachtgever niet meer te gebruiken zijn omdat een link naar een eenvoudige inbraak nog wel te accepteren is als risico als je wordt gepakt met de vesten maar de moorden niet.

57

(135 replies, posted in Wagens)

Xenophon wrote:

Alleen is dat amateurisme moeilijk verenigbaar met bv. de kraak in Temse waar zeer specifieke kennis vereist was. Hoe criminelen uit Waals-Brabant / de Borinage dat konden weten valt niet uit te leggen.

Het hoeft niet eendimensionaal te zijn Xenophon. De moordlustige prutsers kunnen prima een tip hebben gekregen in een of ander café; ‘daar liggen vesten, als je me die levert krijg je zoveel’ door wie dan ook met kennis ervan, maar zonder op de hoogte te zijn van de andere daden van de gangsters. Doordat ze Temse hebben verprutst werden de vesten direct besmet, gelijk de reden waarom er nooit meer iets van vernomen is (behalve ronquieres op het laatst). Zo zijn er ook andere scenario’s te verzinnen die een verklaring bieden maar wat is nu waar…

58

(173 replies, posted in Afpersing)

Spectator Of Life wrote:

Beste Breda72, de Bende is in Aalst moordlustiger dan ooit opgetreden met een houding van hier zijn we alweer, de machtigste Bende van het land. Vergeet dat soort bedenkingen van geheime boodschapjes in een krant, als die mannen iets te melden hadden - in het geval het om afpersing ging - zal het in het meest vriendelijke geval met een kogel in de brievenbus van de gechanteerde zijn geweest, in plaats van wat subliminale impliciete boodschapjes.

Dat zijn onderling wel van een cynisch woordspelletje leken te houden, is dan weer iets anders.

Beste Spectator of Life, ik begrijp het en zal de kranten laten rusten. Maar wat ik probeer te begrijpen binnen het scenario afpersing:

  1. De afpersing was succesvol. Er is dan een aanzienlijk bedrag van eigenaar heeft gewisseld. We hebben het dan bijvoorbeeld over een bestelauto vol geld, (in verschillende valuta?) die overgedragen moet worden (zeer stressvol voor de ontvangers) en vervolgens witgewassen. Of via een andere weg (offshore?) natuurlijk, maar daar heb ik geen verstand van. In mijn ogen is dit een grote operatie met enorme onzekerheden voor daders (zenders, politie) en afgepersten (betaal ik wel echt aan de daders of personen die zich als zodanig voor doen), en voor alle partijen is het van belang (om redenen eerder in dit topic aangedragen) dat er geen herleidbaar spoor is van deze overdracht. Hoe voer je iets dergelijks uit? Is daar nog iets van terug te vinden?

  2. De afpersing is niet succesvol. Als er niet is betaald dan kun je beargumenteren dat Aalst is uitgevoerd na het verstrijken van het ultimatum en dat de daders er daarna mee zijn gestopt door redenen die in andere onderwerpen op dit forum zijn gepost. Dit scenario kan waarschijnlijk nooit worden aangetoond.

Merk overigens op dat de vondst in Ronquieres binnen het scenario afpersing een rol kan spelen: deze kan aantonen dat de afgepersten met de daders te maken hebben maar dit terzijde.

59

(173 replies, posted in Afpersing)

Geachte forumleden, voor het geval mijn post is ondergesneeuwd: Is er iemand die deze drie vragen alsnog zou kunnen beantwoorden?

  1. welke veelgelezen (ook in het buitenland beschikbare) Belgische krant komt hiervoor dan in aanmerking?

  2. In welke taal is deze krant geschreven?

  3. Is hier een online archief van beschikbaar zodat dit doorzocht kan worden naar vreemde berichten als dit nog niet is gedaan?

60

(37 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ben wrote:

Waarom ze dit doen, is me niet duidelijk.

Mij ook niet dus ik speculeer even:

  • Als je in het zicht parkeert en iemand die in een auto zit ziet je uitstappen en het vuur openen dan kan deze persoon je auto blokkeren/rammen waardoor je niet weg kunt. Als je uit het zicht parkeert wordt je niet direct in verband gebracht met het misdrijf.

  • Als je dicht bij de ingang parkeert en je gaat bij het verlaten van de plaats delict schieten op voertuigen dan kan er chaos ontstaan pokeren blokkade vormt.

  • Als je dicht bij de ingang parkeert dan komt er een moment dat je kwetsbaar bent. Mocht er onverhoopt iemand met een vuurwapen in de supermarkt zijn en die zou gaan schieten dan levert dat gevaar op voor de daders.

Kortom, zou voor mij waarschijnlijker zijn om iets afgelegen te parkeren dan vlak voor de plaats delict.