Begin maart 1988 worden 2 broers, neven van Dodack, aangehouden op verdenking van de brandstichting in Le Jambon. Ze zouden niet verdragen hebben dat na de dood van hun oom de uitbating van het restaurant werd verder gezet door Ibrahim Sinanasj.
You are not logged in. Please login or register.
Bende van Nijvel → Posts by dhrlanden
Begin maart 1988 worden 2 broers, neven van Dodack, aangehouden op verdenking van de brandstichting in Le Jambon. Ze zouden niet verdragen hebben dat na de dood van hun oom de uitbating van het restaurant werd verder gezet door Ibrahim Sinanasj.
Antonio Ingenito (Sint-Gillis). Op 12-1-1983 vrijgelaten in zaak van gestolen Delvaux-schilderij te Nodebais (26-11-1982).
Pasquale Sanfilippo (Molenbeek). Januari 1976 in hechtenis nadat in de bar waar hij portier was (Le Chat sur le Toit, Wavre) de buit van een juwelendiefstal te Boussut (5-3-1975) werd teruggevonden. Juli 1982 aangehouden op verdenking mededaderschap van gewapende overval op postkantoor Rossinistraat, Anderlecht (6-7-1981).
Zware straffen voor drughandelaars te Brussel
De correctionele rechtbank te Brussel velde donderdag een vonnis tegen verschillende betichten, beschuldigd van handel in verdovende middelen.
Bij de NV Bios, de enige instelling in België, gemachtigd om drugs uit het buitenalnd in te voeren en ze na bewerking aan de farmaceutische industrie over te maken, werden in 1976 4 kg cocaïne en 10 kg derivaten van morfine gestolen.
De hoofdbetichte in deze zaak, de zigeuner Ch. D.S., van Sint-Pieters-Leeuw, die verstek liet gaan, liep vijf jaar cel op; de 25-jarige Fernand P., die bij de firma Bios als arbeider in het laboratorium werkte en er de drugs in kleine hoeveelheden wegnam, drie jaar; een andere betichte, de 24-jarige Jules M., van Evere, twee jaar; de 39-jarige Louis V.B., restaurantuitbater te Tervuren, in wiens instelling de onderhandelingen over de verkoop van het goedje werden gevoerd, twee jaar; de 33-jarige Walter E., van Sint-Jans-Molenbeek, ten huize van wie een grote hoeveelheid gestolen drugs werden teruggevonden, eveneens twee jaar.
Tijdens een vorige zitting had substituut Reniers namens het openbaar ministerie zware straffen geëist tegen de meeste betichten. Mrs. Motte, De Raedt en Vander Veeren hadden om vrijspraak van hun respectieve cliënten gevraagd gezien ze slechts een ondergeschikte rol in de gehele zaak hebben gespeeld. Mr. Fracoos die voor Fernand P. pleitte, had het over provocatie vanwege de politie. Een paar politiemannen zouden net gedaan hebben alsof ze het goedje wilden aankopen en de meeste betichten zouden erin zijn gelopen.
Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Juni 1977
Toeval of niet? De winkelier die in 1981 door Charles De Staerke werd afgeperst, heette ook Walter E.
Werd in september 1981 opgepakt wegens heling van gestolen juwelen. Was toen 21, reeds gekend bij het gerecht voor diefstallen en woonde in de Oostendestraat, Molenbeek.
Werd in december 1981 aangehouden in een café in de Oostendestraat, Molenbeek, samen met Leon De Staerke en Charles De Staerke, wegens afpersing van een winkelier.
"Een tweede zaak die wij moeten vaststellen is dat er op een bepaald ogenblik in het criminele milieu, rond de jaren 1983-1984-1985, bepaalde anarchistische ideeën aanwezig waren. Wij hebben bijvoorbeeld literatuur teruggevonden binnen onze bende, waarbij werd opgeroepen om, als ze vrij waren, een aanslag te plegen op de gevangenis van Vorst, op het ogenblik dat er een shiftwissel van de cipiers was. Men kon dan met mitrailleurs in de shiftwissel schieten, zodat men zo veel mogelijk cipiers had. Uit die literatuur kon men opmaken dat er daar een zeer erge haat was bij die mensen ten opzichte van de maatschappij. Ik denk dat dit, samen met het inhuren, heeft gezorgd voor de schakel van de zeer bloedige feiten. (...)"
Zou het hier om kunnen gaan?
Salesse en Moussa verklaren omtrent De Staerke: ‘Hij was ontgoocheld als er bij een overval niet geschoten werd. Hij had altijd de waanzinnigste plannen, zoals het neerschieten van cipiers vanuit rijdende wagens’.
Hij had ook een strafblad (onbekend voor welke feiten).
bron= een plaatselijke politie-inspecteur die dit verklaarde aan GVA.
Daniël Blanchart stierf niet aan kanker maar werd de kop ingeslagen bij een gevecht onder schroothandelaren. Hij lag nog een week in coma. Het terrein was niet zijn eigendom maar werd gehuurd van een begrafenisondernemer.
Aangehouden 13-12-1983, vrijgelaten 30-7-1984. Woonde in de Rue Camille Moury, Dour [Google Maps].
Bende van Nijvel → Posts by dhrlanden
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.