Ik heb zelf veel interesse in wat geschreven wordt over Kester aangezien ik deze locatie zeer goed ken. Meer dan de helft van de berichten op dit forum welke inhoudelijk informatie over Kester bevatten, zijn onjuist of deels onjuist of misleidend of combinatie. Ik wil ze gerust allemaal eens "quote"'n hier welke fout zijn, maar dan zal dat een extreem lang bericht worden waar ik meerdere dagen werk aan zou hebben.
Ik overloop de eerste 5 berichten in dit topic:
Post #1 (Ben): bevat foutieve informatie of incomplete informatie.
Post #3 (Kenza): bevat foutieve informatie of informatie die misleidend/incompleet is.
Post #4 (Kenza): bevat foutieve informatie.
op post #2 en post #5 heb ik gewoon geen opmerkingen omdat deze wel juist zijn.
3/5 van de eerste zijn dus al "niet volledig juist". Ik kan op elk bericht ook gaan markeren wat juist of fout of incompleet is, maar dan heb ik behoorlijk veel werk dus. Veel foutieve informatie is volgens mij ook gewoon overgenomen van ergens anders en daarom niet bewust foutief.
Ook op andere plaatsen op dit forum waar Kester ter sprake komt (praktisch altijd aangebracht door dezelfde personen), bevatten de posts foutieve en/of misleidende/incomplete gegevens. In het topic "Aalst: Vlucht" bijvoorbeeld wordt Kester ook enkele keren vernoemd met foutieve informatie.
kenza, zie mijn opmerkingen niet als afbreking of negativiteit tegenover jou. Het is een reactie op enkele dingen die jij als verklaring op dit forum schrijft waarbij ik niet akkoord ben dat dit voor waarheid aangenomen kan worden. Ik val jou als (cyber)persoon zeker niet aan. Je schrijft ook dingen waar ik geen opmerkingen over heb en denkpistes waarbij ik hetzelfde denk als jou (voorbeeldje: "Ik geloof niet dat de killer geraakt is, bv. door zijn kogelvrije vest, als het al raak was." Post 321 in het topic Aalst: Vlucht. Ik was er niet bij in de GTI (uiteraard) maar ik denk net zoals jij dat men er veel te snel van uitgaat dat De Killer (dodelijk) geraakt is).
Wat betreft "een verlaten basis" gebruik je in verschillende posts, verschillende jaartallen. In Post #3 van dit topic zeg je 1983, in Post #351 van topic "Aalst, vlucht" gebruik je 1982 en in Post #358 van datzelfde topic, amper 7 posts verder (amper 3 posts van jezelf verder) gebruik je 1981. Ben je er ondertussen zelf al uit welk jaartal je in de toekomst gaat gebruiken? Je moet weten wat je wilt, en als je het niet weet, verzin het dan gewoonweg niet. Doe je dit per ongeluk toch door bijvoorbeeld te snelle conclusies of doordat je informatie van een verkeerde bron haalt, durf dan op z'n minst toe te geven dat je het niet 100% zeker weet in plaats van nog harder er tegenin te gaan.
Een "typetje die plots uit het niets opduikt" zoals ik geloof je toch niet (of weiger je precies te geloven en beschuldig je dan maar onrechtstreeks tot het in de war sturen van forumleden die waarschijnlijk juist zitten). Wel, vraag het dan simpelweg na bij officiële instanties.
witisgeengrijs wrote:een vraagje voor FreCR ; Jij kent blijkbaar Kester heel goed;
Klopt.
witisgeengrijs wrote:Die hoge zendmast bij Kester, werd die specifiek beveiligd? Ik bedoel hiermee, was het mogelijk om deze te beklimmen zonder via de normale ingang het terrein binnen te gaan?
Ja deze werd specifiek beveiligd. Toch is/was dit mogelijk om daar (mits de juiste materialen en veiligheden voor je eigen veiligheid) in te klimmen door binnen te dringen op het terrein als je dat echt zou willen, maar de kans dat het niet enorm lang zou duren eer ze er u uit komen halen is bijzonder groot, en ze zouden er niet bepaald mee kunnen lachen. Het is niet zo dat er vlak naast op 1 meter van de toren iemand gewapend stond de wacht op te trekken dus. Maar deze werd dus wel specifiek beveiligd ja. De veiligheid op het terrein is de verantwoordelijkheid van de militairen, de veiligheid rondom het terrein is de verantwoordelijkheid van de lokale politie (welke er extra middelen voor kreeg).
witisgeengrijs wrote:Is onderaan, of op de mast zelf een mogelijkheid om stroom af te tappen, bv. 220 volt stopcontact?
Onderaan in de gebouwen welke bij de zendmast horen waren er stopcontacten ja. Of er op de mast zelf mogelijkheid was, daar heb ik geen idee van. Dat er elektriciteitskabels in de mast zitten, dat is logisch, ne dan kan je die wellicht ook aftappen als je enorm veel van electronica kent, maar dan lijkt een simpele verlengkabel of draagbare batterij misschien eenvoudiger (geen idee). Ik weet niet of de zendmast op 220v of 380v of zelfs op DC werkt. Onderaan in de bijgebouwen van de mast was er zeker elektriciteit en deze was in 1985 niet afgesloten. Men kon dus in de omgeving van de mast over elektriciteit beschikken indien dat nodig was.
Op de NAVO-basis stonden wel geregeld verplaatsbare grote generatoren-vrachtwagens. Die stonden dan gewoon buiten op het stukje parking tussen de 2 gebouwen en zichtbaar vanop de openbare weg. Dit was dus niet zo'n groot geheim.
witisgeengrijs wrote:Kwam de rijkswacht soms op het terrein? Ik bedoel, kwamen die soms in kostuum daar binnen, of met hun gebruikelijke voertuigen uit die tijd, kan je opsommen welke instanties er zoal kwamen?
Ik stel deze vragen omdat ik zou willen uitsluiten dat de hoge positie vd zendmast zou kunnen gebruikt zijn om de bende van nijvel en/of hun ontzetters via radio aan te sturen, in dat opzicht is Kester wel een mogelijkheid.
Ikzelf heb er nooit rijkswacht gezien. Misschien zijn die er ooit wel eens geweest in verband met een of ander veiligheidsplan maar het was niet zo dat die daar "zomaar" over de vloer kwamen. Het was vooral "elk in zijn kot en iedereen moeit hem mee z'n eigen zaken".
Je moet weten, in de jaren '80 was het nog vollen bak "koude oorlog". In de basis in Kester hield men er rekening mee dat men aangevallen zou kunnen worden door "den Rus" en had men daar allerlei scenario's ook voor voorzien.
Welke instanties er zoal kwamen: Hoe minder hoe liever. Men werd er niet uitgenodigd om "efkes te komen zien". Dit is trouwens bij geenenkele militaire basis bijna behalve tijdens opendeurdagen. Op Kester werkte er eigenlijk niet zoveel mensen, men had ook geen tijd om eventjes aan Public Relations te gaan doen. Als er instanties op bezoek kwamen, dan was dit enkel omdat dit nodig was voor het laten functioneren van de basis. Er wordt hier en daar wel eens geschreven dat de basis door Amerikanen werd bemand, dit is echter onjuist. De basis werd hoofdzakelijk bemand door Belgische militairen die in navo-verband werkten. Onderling werd er Nederlands of Frans gesproken tegen elkaar maar "professioneel" werd er Engels gebruikt aangezien ze in NAVO-verband werkten. Buitenstaanders moesten op voorhand een aanvraag doen als ze de basis wouden bezoeken en je kwam er dus niet in als dit niet op voorhand afgesproken werd. Bij de ingang werd een buitenstaander zijn identiteitkaart gevraagd en men gaf deze terug bij het verlaten.
De reden dat mensen er niet zomaar in kwamen was eerder omdat ze niet gestoord wouden worden in hun werk. De basis bevatte minder geheimen dan dat men zich eigenlijk voordeed. Uiteraard ging men niet gaan uitleggen aan jan-en-alleman hoe de codering en versleuteling van de datacommunicatie werkte. Dat lijkt me wel logisch. De mentaliteit op de basis was eerder gemoedelijk omdat het zo'n kleine basis was dus uiteraard kende iedereen iedereen daar. Dit wil ook wel zeggen dat een onbekende of ongenodigde er niet kon rondlopen zonder dat praktisch iedereen het gezien heeft die daar was.
Om terug te keren op uw vraag i.v.m. de toren: het lijkt/leek me behoorlijk onverstandig om in de toren te kruipen als dit zonder toestemming en medeweten zou gebeuren. Het louter toestemming krijgen van een hooggeplaatste militair zal je misschien wel tot in de toren krijgen, maar dan zullen er wel tamelijk wat mensen op de hoogte gebracht worden dat je toestemming hebt om in die toren te mogen klimmen.