Baardmensen en andere onbekende robotfoto's vind je hier » Forum

8,452

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

dim wrote:

Is er van de beschrijving van Palsterman als vriend en zakenpartner van Finné ook maar iets juist of hard te maken?

Nee, we laten de kinderen het even vertellen:

Diederik: "In Ter Zake is ooit gezegd dat bankier Leon Finné, een slachtoffer van de Bende in Overijse, en vader elkaar gekend zouden hebben."

Kristoff: "Dat hoor je dan, en dan denk je dat er hopelijk niets van waar is."

Advocaat Patrick Jacobs: "Ze hebben de agenda's van Finné uitgepluisd, maar geen enkele verwijzing naar Jan Palsterman gevonden."

Nahtalie: "Maar als die mogelijkheid bestond, waarom zijn de speurders ons dan nooit foto's van Finné komen tonen en ons nooit vragen komen stellen?"

Kristoff: "Dat soort beweringen doet ons ook pijn. We zitten met zoveel vragen. Wie was onze va in die drie jaar dat hij in Afrika verbleef?"

Meer » Aalst

8,453

(88 replies, posted in Mededelingen)

Merovinger wrote:

Ben die de touwtjes strak in de handen houdt en over een olifantengeheugen blijkt te beschikken (of een perfect archief heeft), ...)

Bedankt, maar een olifantengeheugen heb ik niet. Als ik iets wil opzoeken, dan gebruik ik Spotlight:

"Spotlight is een bureaubladzoekmachine in Mac OS X, ontwikkeld door Apple. Spotlight indexeert alle bestanden op het systeem. Spotlight houdt als speciale functie (in tegenstelling tot traditionele zoekmachines) ook een inhoudelijk index van alle door het systeem leesbare bestanden. Het filtert aparte resultaten voor onder andere documenten, foto's, muziek, programma's, e-mails en systeeminstellingen. Daarnaast kan Spotlight door die inhoudelijke index woorden zoeken in een bestand zonder dus de bestandsnaam te hoeven kennen. De gebruiker kan de zoekresultaten beperken door datum van aanmaken en laatste wijziging, grootte en bestandssoort aan te geven."

En ja, ik heb nogal een uitgebreid archief op mijn computer staan.

8,454

(31 replies, posted in Magistraten)

Onderzoeksrechter in Nijvel die onderzoek heeft gedaan naar de Bende van Nijvel maar niet zo succesvol was omdat hij onder de sloef lag van procureur des Konings Deprêtre. Hij volgde in 1984 onderzoeksrechter Guy Wezel op en bleef tot december 1986 verantwoordelijk voor het Bende van Nijvel-dossier. Het Bende van Nijvel-dossier verhuisde daarna naar Charleroi waar onderzoeksrechter Lacroix de leiding kreeg over het onderzoek.

8,455

(88 replies, posted in Mededelingen)

Begin dit jaar viel het me op dat de website al 5 jaar bestaat. Ik heb toen een paar statistieken op een rijtje gezet. In april 2010 was ik overgestapt naar een nieuw programma om statistieken te meten. Daardoor is 2011 het eerste jaar dat ik met dit programma volledige statistieken heb. Een kort overzicht hoe de website het heeft gedaan in het jaar dat hij zijn vijfde verjaardag vierde.

In totaal is de website 132.742 keer bezocht en waren er 64.882 unieke bezoekers die samen 781.605 pagina's hebben bekeken. Gemiddeld worden er 5,89 pagina's per bezoek bezocht en blijft een gebruiker  5 minuten en 59 seconden op de site.

De landen top 5

België staat natuurlijk op de eerste plaats maar ook heel veel Nederlanders bezoeken de site. Verassend genoeg staat de VS op nummer vijf.

  1. Belgium: 82.519

  2. Netherlands: 41.624

  3. France: 1.847

  4. Germany: 1.203

  5. United States: 1.104

De browser top 5

Met pijn in mijn hart zie ik dat Internet Explorer nog steeds op nummer 1 staat. Ik hoop dat in 2012 de alternatieve (betere) browsers het van IE zullen overnemen. Als beheerder van deze site raad ik iedereen aan om over te stappen naar nummer 2, 3 of 4.

  1. Internet Explorer: 71.599

  2. Firefox: 29.384

  3. Chrome: 17.317

  4. Safari: 11.597

  5. Opera: 913

De mobiele apparaten top 5

Deze markt wordt gedomineerd door Apple en dat zie je ook aan de cijfers. Ik kan - door korte tests - bevestigen dat de website er prachtig uitziet op een iPad.

  1. Apple iPad: 1.089

  2. (not set): 888

  3. Apple iPhone: 748

  4. Apple iPod Touch: 329

  5. SonyEricsson LT15i Xperia Arc: 162

Naar de site

Hoe komen bezoekers naar de website:

  1. 68,74% Zoekverkeer (via Google, Yahoo, Bing, ...)

  2. 10,86% Verwijzingsverkeer (via een andere website)

  3. 20,40% Direct verkeer

Wat zijn de meest gebruikte zoekwoorden om de site te vinden:

  1. bende van nijvel: 25.185

  2. de bende van nijvel: 3.229

  3. christine van hees: 976

  4. bende: 855

  5. bendevannijvel: 769

Vooral het woord 'bende' valt hier op. Geef je dit woord in in Google, dat staat deze website helemaal bovenaan.

Meest bezochte pagina's

  1. Forum: 16.192 (13,15%) *

  2. Home: 10.995 (8,93%)

  3. Toon recente bijdragen (functie op het forum om nieuwe bijdragen van de laatste 24u te zien): 6.140 (4,98%)

  4. Feiten: 3.853 (3,13%)

  5. Daders: 3.843 (3,12%)

* Dit cijfer geldt enkel voor de voorpagina van het forum, niet voor ieder afzonderlijk onderwerp, topic of pagina.

Toekomst

Het nieuwe uiterlijk van de site zal in 2012 verder worden uitgebouwd en ik hoop om het bezoekersaantal van 2011 te evenaren.

Heb je zelf nog ideeën hoe het beter kan of hoe de site nog bekender kan worden? Stuur dan een mailtje of ga naar de Feedback.

8,456

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Inderdaad, Smets speelt het onschuldig slachtoffer. Het arme schaap dat zijn leven heeft gegeven in dienst van dit land, als werknemer bij de Staatsveiligheid. In plaats van eeuwige dank en roem krijgt hij speurders over de vloer die hem linken aan de Bende van Nijvel. Hij heeft natuurlijk wel een punt als hij zegt dat ze - indien hij iets in zijn bezit heeft - ze dit niet in zijn huis zullen vinden.

Persoonlijk vind ik de "bekentenis" van Amory interessanter:

"(...) Wanneer je opdrachten uitvoert heb je contacten, vrienden, mensen die je wel willen helpen, je informeren, en eventueel de dossiers een beetje saboteren. 25 jaar later, niets meer, noppens, geen steun meer van wie dan ook."

Interessant artikel over zelfmoorden in de gevangenis » Nieuws

"(...) Tijdens de 19 maanden werking van het meldpunt, vond één zelfmoord plaats. Naast de opsluiting zelf, zijn psychiatrische aandoeningen, middelengebruik, biologische factoren, verlieservaringen, psychologische factoren en een zekere kwetsbaarheid, factoren die binnen een gevangeniscontext voor een verhoogd risico kunnen zorgen."

8,458

(599 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In dit artikel over het opstappen van Eddy Vos heeft David Van de Steen het over het DNA-onderzoek:

"(...) Hoe erg het dossier werd gemanipuleerd, bleek nog niet zo lang geleden toen er wat fout liep in het onderzoek van het DNA van een van de daders. Dat had nochtans een sluitend bewijs kunnen leveren."

8,459

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik schreef toch duidelijk: Einde discussie!

8,460

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

noorderling wrote:

Mijn god, wat heb ik een hekel aan tweetalige landen.

Dit zou misschien beter zijn: "Hé, ik snap bepaalde zaken niet, kan iemand mij helpen om de tekst te vertalen? Bedankt!"

Ik heb geen zin om de discussie opnieuw te beginnen, maar België is een tweetalig land. Persoonlijk vind ik dat een rijkdom voor een land. Dit heeft als gevolg dat belangrijke zaken in het dossier in het Frans zijn. Een goede (basis) kennis van het Frans is dus (bijna) verplicht om dit dossier goed te kunnen volgen. Einde discussie!

Hieronder een poging om de tekst te vertalen:

Dinsdag 7 februari heb ik bezoek gekregen van 6 politieagenten, die een huiszoekingsbevel bij hadden dat op de meest vage manier was opgesteld. Ze zijn zes uur gebleven in mijn klein appartement van 65m² en hebben elk van mijn 2.000 boeken nauwkeurig onderzocht. Voila, het onderzoek naar de Bende is op een explosieve en spectaculaire manier heropend.

Voor zij die geïnteresseerd zijn: ik ben sinds 1988 in totaal tientallen uren ondervraagd door magistraten, politiemannen en zelfs een briljante parlementaire onderzoekscommissie. In 1994 heb ik een onderzoek met een leugendetector ondergaan. Nooit is er één element tegen mij gevonden in het kader van dit onderzoek, om de simpele reden dat het niet bestaat. Ik kan niets anders dan herhalen dat ik niets te maken heb met deze feiten en ik geen informatie erover bezit. Moest ik wel informatie hebben dan zou ik onmiddellijk de procureur des konings informeren, omdat ik dat wettelijk verplicht ben.

En moest ik, maar dit is niet het geval, zaken te verbergen hebben, dan zou ik ze zeker niet in mijn eigen huis verbergen 27 jaar na de feiten. Enkele jaren geleden heeft een magistraat die belast was met het dossier verklaard dat bepaalde pistes gesloten waren. Na acht jaar stilte staan ze opeens terug voor mijn deur. Dit wil twee zaken zeggen: de onderzoekers hebben nieuwe sporen die ik niet ken (in dat geval is de huiszoeking terecht), maar dat geloof ik niet, of ze hebben niets of geen belangrijke zaken en ze zijn hier omdat de verjaring dichterbij komt.

Het is een schandaal en totaal gebrek aan respect voor de slachtoffers en hun familie. Het is tijd om te stoppen met de Staatsveiligheid de schuld van alles te geven.