Er werden op deze plaats nog enkele andere tijdschriften over wapens gevonden.
You are not logged in. Please login or register.
Bende van Nijvel → Posts by Ben
Er werden op deze plaats nog enkele andere tijdschriften over wapens gevonden.
Werd er bij de aanslag op een rijkswachtwagen op 9 oktober 1981 geen bom met een telegeleid ontstekingsmechanisme gebruikt? De maker van die bom was Jean-François Buslik.
Het wapen dat de reus hier draagt is een mitrailleur Ingram 9 mm, dit wapen werd gebruikt tijdens de feiten in '85:
Men spreekt hier eerst over .22 longrifle en dan over legia en Winchester 12 3".
De legia en Winchester-munitie is gebruikt in de riot guns.
Ik heb er trouwens nog eentje voor de lijst ontbrekende stukken:
Na de overval in Nijvel hebben de daders de wapens van de rijkswachters gestolen. Op dat moment was het pistool 7.65, gemaakt door FN, het officiële wapen van de rijkswacht. De foto hieronder toont zo'n wapen van de rijkswacht (let vooral op de letters GD: Gendarme).
Dit wapen werd gebruikt om de moorden te plegen in Anderlues en Ohain. En slecht één van de twee werd in Ronquières teruggevonden.
Een revolver, 357 Magnum
Dit wapen werd enkel gebruikt bij de overval in Nijvel. Het merk is niet zeker maar het is waarschijnlijk een Smith & Wesson zoals hierboven afgebeeld. Het is heel opvallend dat dit type wapen enkel hier werd gebruikt.
Blijkbaar is dit een zeer populair wapen in schuttersclubs, de meerderheid schiet er met wapens van dit kaliber. Het voordeel van dit kaliber is dat je er ook kogels van kaliber .38 special en .38 Wadcutter mee kan afvuren, deze zijn minder duur en hebben minder terugslag. Dit is een vrij unieke eigenschap voor een wapen. Het enigste 'nadeel' is dat je er maar 6 kogels mee kan afvuren.
Het wapen van Jean Szymusik, een Arminius speciaal kaliber 38.
opgelet .22 longrifle (of .22LR) slaat op de gebruikte munitie en niet op het wapen, zo kan je met een pistool, een revolver en een geweer .22LR patronen gebruiken. Kan zelfde munitie zijn maar daarom niet zelfde wapen.
Bedankt voor de informatie. Ik heb hier nog een vraag over: Kan je niet aan de patroon zien uit wat voor wapen de kogel werd afgevuurd?
Het zou gaan om een defensiegranaat uit de tweede wereldoorlog die gebruikt werd door het Franse leger.
VDB doet volgens teksten op deze website echter niets.
Nee, omdat het papiertje waarop de vraag stond, werd gevonden in de kluis van Nicole Andrien. Ze heeft dus blijkbaar nooit gebruikt. De vraag was ook gericht aan Algoet, de privé-secretaris van VDB. Maar wat LeClerc blijkbaar niet wist: Algoet was in 1981 overleden.
De maîtresse wordt gechanteerd (= waarom?) door een rijkswachtkolonel (= wie?).
De naam van de kolonel was blanco in het pv. En de reden van chantage: misschien omdat een prostituee een relatie heeft met een (gerespecteerde) bestuurder van Delhaize en dat deze bestuurder investeert in de Aarschotstraat?
Vraag 3 en 4: De hypothese is dat ze weigeren om te betalen en dat dan de warenhuizen van Eigenbrakel, Overijse en Aalst plaats vinden.
Ik zou graag willen weten of er op de uitgebrande Golf kogelinslagen te zien geweest zijn.
Heb ik mij al ziek achter gezocht, maar ik heb nooit ergens gelezen dat er kogelinslagen waren (ook geen bloed, denk ik). Ik heb ooit wel ergens gelezen dat het moeilijkste doelwit om te raken een rijdende auto is.
Bende van Nijvel → Posts by Ben
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.