1

(37 replies, posted in Bewijsstukken)

Wat ik bedoel is dat om het zelf te maken totaal niet de moeite is, te duur en bijna onmogelijk als je het materiaal niet hebt. Zelfs voor een kaliber 12. Het is gemakkelijker en goedkoper om dit gewoon te kopen of stelen dan zelf te maken.

2

(37 replies, posted in Bewijsstukken)

De laatste gordel voor jachtpatronen is inderdaad in skai maar het proces en wijze van fabriceren blijft hetzelfde

Iets wat ik vergeten vermelden ben is dat je hiervoor ook een aparte naaimachine nodig met specifieke naalden. Op één van de foto's van de gordel voor de jachtpatronen kan je zien door hoeveel lagen je moet stikken. Met een gewone naaimachine met naalden voor stof (geen canvas zelfs!) stik je hier niet door. Om dit zelf je kunnen maken heb je dus ook een ledernaaimachine met naalden om leder (en imitatieleder) te stikken nodig, iets niet iedereen heeft. Met de hand kan dit ook natuurlijk maar dan ben je wel extreem lang bezig.

Zoals je ook aanhaalt Xenophon lijkt de eerste munitiegordel/patroontas (of hoe je het ook wilt noemen) totaal niet praktisch om te gebruiken bij een overval. Het kan natuurlijk wel zijn dat dit nog rond de kolf van een wapen zat en niet werd gebruikt waarvoor dit bedoeld was (als het dat ook is). Maar naar mijn weten werden er geen wapens gebruikt bij de overvallen waarvoor men dit type patroontas nodig heeft. Daarmee bedoel ik karabijnen/geweren geen pistolen, revolvers, machinegeweren en jachtgeweren. Er zat wel een Krico .22 jachtkarabijn in de zakken van Ronquières. Misschien heeft het hier iets mee te maken?

Correct me if i'm wrong!

3

(37 replies, posted in Bewijsstukken)

Op het eerste zicht zien de munitiegordels er mij niet ambachtelijk uit. Enkel het overmatig gebruik van rivetten is atypisch maar betekent voor mij nog niet dat dit dan ambachtelijk gemaakt is. Eventueel aanpassingen nadien sluit ik niet uit. Het is niet goedkoop (leder, werkmateriaal, ...) en gemakkelijk om zomaar leder te bewerken. Je wilt natuurlijk dat je patronen mooi blijven zitten, ze erin passen en er niet uitvliegen wanneer je een overval pleegt.

De gordel op de eerste foto lijkt voor mij een deel van een patroonhouder voor op een kolf te zijn van een karabijn. Dus iets typisch voor de jacht.

De tweede gordel kan ik totaal niet uitmaken wat dit is.

De derde gordel lijkt mij een typische patroonriem voor een jachtgeweer. Op de foto die Ben heeft gedeeld van de RTBF is duidelijk te zien dat de sluiting van deze riem is afgesneden. Vermoedelijk moet dit dan op een andere manier gedragen geweest zijn.