1

(163 replies, posted in Bende Farcy)

Hoi Xenophon, jouw forumpost is me even ontglipt.

Geen idee dat Farcy / Goffignon zo een lang verleden hebben, al lijkt het me zeker niet ondenkbaar!
Wat ik wel weet, Van Binst / Hage Maroun heeft getuigd dat dat Goffignon in het verhaal zit van de gillets de balles van Temse. Goffignon heeft met de wagen gereden waar de gillets zijn overgeladen, tot in de Ardennen bij Lekeu weet ik niet zeker.

Complot van de stilte heb ik zeker gelezen. Het steunt mijn eigen theorie dat de aanslagen in 2 motieven moeten gedeeld worden: enerzijds de amerikaanse link (wapen spionage (dekaise, temse) + Stup), de andere is zonder tussenkomst buitenlandse diensten). Moeilijk onder woorden te krijgen smile

2

(163 replies, posted in Bende Farcy)

Waarom wou Albert Bruno Farcy enkel met Goffignon praten wat betreft het onderzoek Farcy/BND?

3

(63 replies, posted in Wagens)

Xenophon, ter informatie:

In de achtergelaten Santana (Dekaise) werden onder andere 'e billes qui servent a boucher le canon d'une arme démilitarisée' teruggevonden. Zo een arme démilitarisée is bij Vicky Van Obbergh teruggevonden.

Farcy was vooral gespecialiseerd in het opknappen van wapens gedemilitariseerd. Tijdens de huiszoekingen (François-affaire) ontdekten speurders in een werkplaats van meerdere objecten die verband houden met deze criminele activiteit. Dit proces tegen Farcy werd bevestigd door verklaringen.

4

(163 replies, posted in Bende Farcy)

Het is Farcy die zegt dat AIC overvallen organiseert om zo wapens in het milieu te krijgen (handel Binet - Hormans). Dit is een drukmiddel, gebruikt bij overval, zoals reeds vernoemd. Soms zijn er meer hulzen teruggevonden dan schoten gelost.

5

(414 replies, posted in Plaatsen)

Er is waarheid te vinden in dit topic, een goed contact van Buslik woonde op een paar meters van waar de nummerplaat van de Santana is gestolen (Dekaise). Dit contact had ook een hangar in Hoeilaart. Die contactnaam kwam ook voor in de agenda van Van Camp.

6

(63 replies, posted in Wagens)

Gevonden, Knack:

De betrokken wapendeskundigen hebben net voor het Assisenproces in Bergen, en dan nog in het kader van een ander onderzoek, kunnen bewijzen dat het 9 mm-pistool uit de diepvries - gezien de zogenaamde wapensignatuur - kogels had afgevuurd waarvan de hulzen in de nacht van 30 september 1982 aangetroffen waren in de, uitgebrande Volkswagen Santana die tevoren bij de overval op de Dekaize-wapenhandel was gebruikt.

Deze wapensignatuur verwijst ook naar een huls die op 10 november 1985 uit de asse in het La Houssière-bos in 's Gravenbrakel werd gehaald; daarin werden ook checks verbrand die op 27 september 1985 bij de Delhaize-overval in Overijse waren gestolen èn werd ook een nota gevonden van de hand van Bultots toenmalige vriendin. In hetzelfde bos werd toen ook de uitgebrande Golf GTI ontdekt, die eerst in Overijse en Eigenbrakel en drieënveertig dagen later ook in Aalst werd gebruikt.

Er wordt ook nog opgemerkt dat in de hogervermelde VW Santana ook hulzen werden gevonden waarvan de kogels duidelijk door hetzelfde wapen werden afgevuurd als dat waarvan de kogelhulzen aangetroffen werden in de Saab Turbo. die gebruikt werd bij de moorddadige overval in Nijvel.

7

(63 replies, posted in Wagens)

Xenophon wrote:

Wat ik zeker weet is dat Edmond Farcy en de rest van de familie allen rond Kortrijk/Menen/Halluin zaten (en zitten, behalve Albert, die is verkast maar had/heeft nog steeds belangen in een paar van hun bedrijfjes).

Edmond Farcy heeft inderdaad een tijd in Elsene verbleven (adres heb ik niet) en zijn partner werkte inderdaad bij Ici Paris XL (ik dacht aan de beurs maar dat weet ik niet zeker).

Het huidige gebouw aan de Boondaelsesteenweg 643 staat er sedert halverwege de jaren 90, ik heb geen idee wat er voordien was maar dat kan achterhaald worden.

Gérance 2000 is frauduleus failliet gegaan in 2000 (!), bestond sedert 1975 maar ik heb enkel het laatste adres, sedert 1985 en dat was Rue Elise 11 te Elsene.

Wat gegraaf en gezoek in oude gele gidsen zou veel kunnen uitklaren. Ik interesseer me in de Farcy's, zal er eens verder naar kijken maar kan niet beloven dat het snel zal zijn.

De balanscentrale zegt:

Gerance 2000: 24 juillet 78, elle quitte la chaussée de Boondael 643 pour s'installer César Franck 33, toujours à 1050 Ixelles. Actuellement, Ie siège est fixé à 1050, rue Elise 11.

Tueries forum: de aangestelde wapenexperten konden aantonen dat het bolognaise-pistool afgevuurd geweest is, dat de hulzen teruggevonden zijn in de Santana. Iemand meer informatie?

8

(63 replies, posted in Wagens)

La société Gerance 2000; Was dit de befaamde Immo 2000 waar na de overval op Dekaise bloedsporen werden gevonden?

Jij zegt dat het Nationaal Drugsbureau daar zat:

Dans les dossiers faisant partie de dépöt en question, il y a des renseignements sur la location des flats, BP et, par le BND. Une des adresses mentionnée n'est autre que Gerance 2000, chaussée de Boondael 643. PV 26026

Vermoedelijk Edmond Farcy:

D'ailleurs FARCY Edmond habitait à Ixelles, Ch. de Boondael 643. PV 33277

Staat online op oud tueries.

9

(63 replies, posted in Wagens)

Als deel van het onderzoek hebben de onderzoekers in 1996 in de Borinage een kap met speld ontdekt dat overeenkomt met hetgeen beschreven werd door getuigen in de zaak Piot en Dekaise, evenals kranten uit dezelfde periode waarvan de voorpagina het onderwerp heeft van de BND affaire.

De Volkswagen Santana die hiervoor gebruikt werd (Maubeuge en Waver) was in het zicht geparkeerd op het nummer 643 van de Chée de Boondael.

In de geschriften van het BND staan verschillende adressen gebruikt voor drugsobservatie, één daarvan is firma XXX op het nummer 643 van de Chée de Boondael. De Volkswagen Santana op de nummer 643 van de Chée de Boondael had franse nummerplaten (Dekaise). Farcy Edmond woonde op de nummer 643 van de Chée de Boondael.

De wagen Santana is uitgebrand teruggevonden op de la Drève des Tumuli, dezelfde plaats waar de gestolen parfums van de Paris XL teruggevonden zijn. De vrouw van Farcy werkte bij Paris XL tijdens de periode van de parfum diefstal.