1

(1,231 replies, posted in Andere Personen)

Ik vind het lastig te geloven dat dit echt waar is. Ondanks dat sterfbed bekentenissen heilig zijn en elk officieel statement over onschuld in deze zaak ongeloofwaardig mag worden gezien... doodeenvoudig het leven van Bonkoffsky, woonachtig in Aalst, oke, de reus (schutter van David vd Steen) (in Aalst was volgens sommigen sprake van 2 reuzen) zou niet via de parking zijn binnengekomen zoals de rest van de bende en ook vertrokken zijn met een wagen aan de voorkant van de winkel.

Een uur voor de aanslag stond de Golf GTI aan het Texaco tankstation in Groot Bijgaarden. Daar werd vlak na hun vertrek een lange gewapende man gezien die langs de weg liep. Om deze eenvoudige reden lijkt het mij vreemd dat een Aalstenaar zich afscheidt van de bende maar wel vanuit een andere plaats naar de overval rijdt.

2

(101 replies, posted in Onderzoeksdaden)

echogain wrote:

Ik verwijs naar een artikel van 'Klokkenluider.nl' dat geplaatst werd op de drukbelezen website www.infowars.com. Dat de Britse, Nederlandse e.a. 'royals' reeds eeuwenlang betrokken waren met drugsmokkel (opium) is ondertussen algemene kennis. Dat Bernhard een ex-Nazi was, betrokken bij de Lockheed affaire, met verbindingen naar WACL en de anti-marxistische, pro-Amerikaanse groeperingen, staat vast.

Dit artikel legt volgens mij een mogelijke link met de drug-pedofilie cases in België in de jaren 80-90. Drugtsaar Henk Rommy (NL) genoot bescherming van Bernhard (verbinding met Bruno Farcy, Claude Leroy, Jean Gol). Het pedofilie-aspect kan een rol gespeeld hebben in de Bende van Nijvel-motieven, bv. uitschakelen van getuigen of de jacht op de fameuze video-tapes (Fourez-Dewit). Waren op deze tapes niet de Belgische maar wel de Dutch Royals in volle glorie te zien? Of beide? Had De Pauw er daarom zoveel geld voor over?

"In one of the most damning episodes of the criminal history of this family, it was revealed that the personal lawyer of Beatrix, Frits Salomonson, who also was a member of the Committee of Guardians of the crown prince, was the prime whitewasher of the Bruinsma drug-millions, transporting them from the criminal underworld to the ‘legal’ business communities through a criminal stock-exchange listed phantom-company that was only there for whitewashing drugs money."

"So the ‘groundwork’ for possible further revelations about criminal activities of ‘the family’ was already there, giving Mabel Wisse Smit an easy ride. In an horrendous –and still widely debated- epilogue to this chapter of Dutch royal history, the politician that broke the news of the criminal role of her majesties counsel, Maarten van Traa, died in a car accident shortly after the revelations that is till this day shrouded in clouds and mysteries."

"The name Frits Salomonson is not only tied to whitewashing of drugs money. The man was a well known homosexual and pedophile against whom is strong evidence of having raped, brutalized and even tortured young children. This same lawyer introduced the late husband of Beatrix, Claus, the father of Friso, into the New York gay scene as has been published by the MSM. Claus’ homosexuality was a public secret but became a threat to public safety and the ..."

» www.infowars.com

Prinses Mabel, de vrouw van Prins Friso (de wijlen broer van Koning Willem Alexander) is de ex-geliefde van Klaas Bruinsma. Zij ontkende dit jarenlang, totdat Bruinsma's lijfwacht door Peter R De Vries werd opgespoord.

Peter R de Vries was overigens de gezworen vijand van Steve Brown. Dit leidde verschillende keren tot openbare knokpartijgjds tussen de twee.

3

(101 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

Dat het Nederlandse koningshuis een verleden heeft in een firma dat cocaïne produceerde, is je waarschijnlijk ontgaan. De militaire factor aan de drughandel in die periode (bende jaren) wordt vergeten.

De Amsterdamse cocaïnefabriek produceerde het voor het Eerste Wereldoorlog westelijk front. Heeft tot in de jaren 30 bestaan geloof ik. In Zaandam (Hem terrein) werd overigens het mosterdgas voor het westfront geproduceerd.

4

(30 replies, posted in Bibliografie)

Prachtig gemaakt. Verwondingen en dummies gemaakt door de familie Hillenbrink (uit purmerend). Die doen toch adembenemend goede special effects. Dat onthoofde lijk achter het stuur op de parking, dat doen alleen zij zo goed.

5

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Wat mij opvalt is dat de bende in eerdere overvallen vooral maskers van Chirac enzo droegen. In Aalst, vlak voor Sint Maarten en Sint Nicolaas leek er meer een pietenpruik thema te zijn, althans dat tonen reconstructies.
Ik heb meerdere reconstructies en verklaringen gezien waar men deze pruiken beschrijft, maar nooit een compositie ervan gezien.

6

(197 replies, posted in 1985)

Wie was de 14 jarige die als menselijk schild werd geveld.

7

(40 replies, posted in Slachtoffers)

Hugenot wrote:

Deze hypothese stelt dus dat Finné en Djuroski targets waren. Waarom werden ze beiden dan pas beschoten bij de vlucht van de bende?

Stel, de bende volgde Djuroski en wist dat hij zou wachten op zijn familie in de Delhaize, dan klopt het moment van aankomst van de bende ook niet. Dan lagen ze al op de loer en sloegen ze precies op dat moment toe, met moeder en dochter in de winkel.

Tenzij er natuurlijk spotters waren, wellicht radio of mobiel contact. Als het verhulde afrekeningen waren zou de werkwijze van de bende heel anders zijn dan wat we kennen. Dan zouden ze targets dus schaduwen naar warenhuizen om vervolgens daar toe te slaan.

Waarom niet gewoon je target neermaaien als ze naar buiten komen, zoals normale criminelen?

8

(40 replies, posted in Slachtoffers)

club_le-happy-few wrote:

Met het herbekijken van de Panorama-reportage uit 1990 valt mij nu op dat Bozidar een antiekzaak uitbaatte. Veel verdachten zaten ook in dit wereldje. Alhoewel hij waarschijnlijk vermoord werd omdat hij mogelijks de daders goed gezien had, en ze geen risico wilden nemen om geïdentificeerd te worden? Hij was Joegoslaaf, in deze reportage wordt zijn weduwe geïnterviewd.

Begrijp ik het goed en werden telefoongesprekken van families Finné en Djuroski al vanaf begin september 1985 afgeluisterd? Dus vóór de overval of toch pas na de overval? Volgens hen zeker tot midden 1986. Dit komt ongeveer overeen met wat grootvader van David Van de Steen vermoedde?

Deze hypothese stelt dus dat Finné en Djuroski targets waren. Waarom werden ze beiden dan pas beschoten bij de vlucht van de bende?

Stel, de bende volgde Djuroski en wist dat hij zou wachten op zijn familie in de Delhaize, dan klopt het moment van aankomst van de bende ook niet. Dan lagen ze al op de loer en sloegen ze precies op dat moment toe, met moeder en dochter in de winkel.

Ik koop weinig voor die bewering. Ik denk dat de Delhaize gewoon een centraal punt is en mensen daar toevallig kwamen. Al is het geval van Leon Finné wel heel vreemd gezien zijn kringen. Maar toen ik in Brussel woonde kwam ik ook dagelijks bij de Delhaize, had zich toen iets voorgedaan, dan waren er vast ook rare verbanden te vinden tussen kennissen. Er staan maar 7 mensen tussen ieder persoon op aarde, nietwaar? Bij een lokale supermarkt is dit hooguit 1 persoon. Grote kans voor wie dan ook dat ze slachtoffer zouden zijn geworden.

9

(1 replies, posted in Vragen)

Misschien is dit een loze vraag voor velen, maar waaruit blijkt de terugkerende beschrijvingen van De Reus, Killer en Oude Man, preciws vandaan? Ik weet dat ze in 1985 overal gezien zijn, maar op de robot fotos staan zoveel composities, hoe is het dat mensen uit andere delen van het land, met jaren ertussenin et cetera, toch allemaal die harde kern aanwijzen? Ik heb het naslagwerk nooit echt gezien.
Klopt het ook wel dat deze beschrijving bij alle overvallen na Dinant overeenstemmig is?

10

(5 replies, posted in Bibliografie)

Vind dat ook altijd een eigenaardige bewering. Als Finné al dood zou zijn, zouden ze hem dan hebben meegesleept door Eigenbrakel naar Overijsse, of hem thuis even hebben opgepikt in dat kwartiertje rijden?

Even een lijk dumpen en een plaats delict te vervalsen in die paar meter tussen parkeerplaats en Delhaize. Het zou hun imago van vaardige overvallers een beetje in de soep schoppen. Een lijkschouwer leidt je niet gemakkelijk om de tuin door gehaast een plaats delict te vervalsen.

Het zou geloofwaardiger zijn als afrekening als hij daarheen was gelokt om iemand te ontmoeten. Heeft zijn dochter niet altijd gezegd dat het een naar toeval was?

De zaak zit al vol toevalligheden maar soms is het ook gewoon precies dat.