De koreaanse sekte van de familie Moon uit New York is sinds de jaren zestig nauw verbonden geweest met de WACL via het Freedom Center in Seoul en de alliantie met drie Yakuza mafia figuren uit Japan, Sasakawa, Kodama, en Kishi. Op de jaarlijkse congressen van de Liga verschenen regelmatig de presidenten van de sekte uit Europa en Japan in het gezelschap van enkele belgische kopstukken uit de CEPIC-partij zoals Paul Van Kerckhoven en Marcel de Roover. De "Wakkel" kende ook twee belgische voorzitters van de Euro-WACL, Generaal Robert Close en Desmarets in de jaren 70.
Het dossier van deze congressen ontving ik nota bene uit handen van de oud-BVD chef Cornelis van den Heuvel uit Den Haag, die onderdak had verleend aan de Nederlandse voorzitter van de Liga, De Heer Broekmeyer op het adres Van Stolkweg 10 van Interdoc en de Atlantische Commissie. In de periode van mijn bezoek, anno 1976, vertelde van den Heuvel dat hij de meetings niet meer wilde bezoeken om zijn relaties uit Oost-Europa niet voor het hoofd te stoten. Zelf was ik toen een jaar bezig met mijn speurwerk naar de tentakels van de moonsekte, dat in 1980 uitmondde in de publicatie van het boek "Jeugdsekten in Nederland", dat nog besteld kan worden bij een antiquariaat in Twello via info@utz.nl tegen de prijs van 8 euro.
Op 26 mei 1979 publiceerde Elseviers Magazine een opzienbarend artikel over een congres van de WACL in Paraguay met foto's van enkele extreem-rechtse figuren uit Italie en van Mister Moon. Vanuit Nederland bezocht Prosper Ego regelmatig de meetings, maar ook Colonel Erkelens uit Simpelveld (L) en Joop Zwart, de vader van Koos Zwart, die de beursberichten uitzond op de Vara Radio van Hash en Wiet elke Zaterdag. Er was ook een bankdirecteur uit het Gooi uitgenodigd voor dit congres, maar die was snel vertrokken vanwege de aanwezigheid van zoveel neo-nazies en Oostfront Strijders ! Practisch alle publicaties over de politieke allianties van Moon werden aangeleverd door de moonwatcher uit Holland. Onze oud-minister Joseph Luns is in de periode na zijn vertrek bij de Navo in Brussel jarenlang verbonden geweest aan de Moon-NGO "International Security Council" als Senior Advisor en Keynote Speaker.
Op de meetings van deze alternatieve veiligheidsraad werd het Star Wars Project besproken als antwoord op het Rode Gevaar van de Soviet Unie. De voorzitter van de ISC was de Israelier Joseph Churba uit Brooklyn, N.Y., die samenwerkte met de Joodse Defensie Liga van Meiher Kahane. De meeste bezoekers van de conferenties waren gepensioneerde generaals en ambassadeurs uit Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Korea, Japan, Australie, Thailand, en de Philippijnen. De Council publiceerde het magazine "Global Affairs", dat sprekend leek op het Foreign Affairs Magazine, en in 1989 nog in de Bruna winkels lag te pronken, maar kort daarna ter ziele ging. In April 1990 stond er een historische meeting op de agenda van de moonsekte met president Gorbachev in Moskou, die georganiseerd was door de Washington Times en de Novosty Press uit Moskou. Alle kopstukken van de anti-communistische frontorganisaties van de koreaanse sekte waren daar ook aanwezig, maar ook veel opiniemakers zoals Mr. GBJ Hilterman van de Avro. Op de site van causainternational.org staat het verslag van "Victory in Moscow", verteld door een woordvoerder van de beweging.
Leden van de sekte waren altijd voorbereid op de val van het communisme, en versierden hun kamers met een foto van het Kremlin en de profetie van hun afgod. Het succes van de sekte bij de Republikeinse Partij van Reagan en Bush komt voort uit de Koude Oorlog met Noord-Korea en de Soviet-Unie. Direct na het ideale huwlijk van de "True Parents" in 1961 in Seoul werd Mister Moon op het paard gezet door Generaal Kim Jong Pil, de oprichter en directeur van de KCIA, die ook vier jaar lang de premier is geweest van het land. (1960-64) Zie de Who is Who Gids met alle Kim's. Dit jaar ben ik begonnen aan een engelstalig boek over de politiek en religie in Amerika, met inbegrip van de Peoples Temple in Guyana, de AUM sekte in Japan, en de TFP sekte uit Brazilië. Zodra het klaar is moet ik op zoek gaan naar een geintresseerde uitgever in de USA en Engeland.