1

Topic: Mossad

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat de kaping van de Achille Lauro begon. Er staat op de redactie.be een artikel. Toevallig kwam ik hier het volgende tegen:

In 1992 publiceerde een voormalig lid van de Israëlische inlichtingendienst Mossad het boek "Profits of War". Daarin beweerde hij dat de kaping geregisseerd en betaald was door de Mossad, om de Palestijnen bij de publieke opinie in een slecht daglicht te plaatsen.

Goed om weten...

2 (edited by dim 23-12-2010 09:50)

Re: Mossad

Misschien moeten we eens proberen de Bende op deze manier te "lezen"? Een extreem-rechtse CIA/DIA/NATO-geboren structuur die werd gereactiveerd door de Mossad? Net zoals de mossad ook het extreem-links terrorisme zou gemanipuleerd hebben via Hyperion/Superclan?

Met Jean Gol als stuwende kracht gezien hij als minister van justitie verantwoordelijk was voor de burgerlijke tak van de Belgische Gladio (STC/Mob)? Zou ook Smets voor de Mossad gewerkt hebben met de opdracht WNP over te nemen (op de klippen doen lopen omwille van het neonazi-karakter en tegelijkertijd een aantal Mossad-klusjes uitvoeren)? De Bende: Libanezen, wapenhandel, diamanten, ... allemaal verbonden aan de kwestie Israël.

En bovendien: Lekeu beweerde te werken voor de Mossad, Bouhouche had een joodse vrouw, Beijer is volgens Bouten mogelijk een crypto-jood (davidster rond nek?), Mendez Blaya was een jood, Szombat uit de zaak Haemers was een jood en werkte voor de "organisatie" genoemd in het dossier Van brussel/De Jonghe, Cryns is joods, Deferm, Felix Przedborski, Zwirn, ... het hele dossier Atlas draait rond de joodse maffia (die in het zog van de mossad opereerde), het losgeld van VdB, ... Denise Tyack komt uit joodse prostitutiemilieu's, Verdeyen werkte samen met Abraham Shavit, ...

Re: Mossad

Absolutely incredible! We have here nothing other than a simple explanation for the Bende Van Nijvel, from an ex-Mossad case officer, publishing under his own name, and who has resisted all efforts to discredit him.

Background information on Ostrovsky » wikipedia.org
And the book itself » www.scribd.com

4

Re: Mossad

De Mossad is de Israëlische inlichtingendienst. De dienst heeft als voornaamste taak voor de veiligheid van de staat te zorgen door het inwinnen van informatie die hiervoor van belang is en door acties te ondernemen tegen terrorisme en andere bedreigingen voor de staat. Een andere taak die de dienst heeft, is te zorgen dat vluchtelingen uit bepaalde landen die naar Israël willen ontkomen, hierbij worden geholpen.

De Mossad heeft de reputatie zeer efficiënt te zijn en heeft enkele zeer spectaculaire, legendarisch geworden acties op haar naam staan. Een hiervan is Operatie Entebbe, de zeer succesvolle bliksemaanval van het Israëlische leger op een gekaapt vliegtuig te Entebbe (Oeganda) in 1976. Andere zijn de arrestatie van Adolf Eichmann in Argentinië in 1960 en het bombardement van de Iraakse kernreactor Osirak in 1981 (Operatie Babylon of Operatie Opera). De Mossad behoort volgens vele kenners dan ook thuis in het rijtje van de Amerikaanse CIA en de Britse MI6. De Mossad heeft haar hoofdkwartier in Tel-Aviv, en heeft acht afdelingen.

Bron: Wikipedia

De naam Mossad komt soms voor in discussies op dit forum, daarom dit algemene topic over deze dienst.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Re: Mossad

De Mossad was in België goed vertegenwoordigd. De katsa's of operationele case officers waren hooguit met hun drieën maar ze konden willekeurig agenten aanwerven zoals Beijer, Goffinon en Lekeu en beschikten voorts over de zogenaamde Joodse helpers of sayanim in de diaspora, meestal burgers zonder strafblad en zonder Israëlische nationaliteit.

In de wereld van de spionage vormen de sayanim een uniek systeem. Ze kunnen inlichtingen vertrekken, medische zorg en vervoer leveren, onderduikadressen en financiële middelen bezorgen en dit allemaal zonder tegenprestatie, hooguit voor een kostenvergoeding.

Bron: De Bende van Nijvel en CIA, Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Mossad

En dat kan bv. de Rijkswacht ook.

Re: Mossad

De Mossad in inderdaad goed vertegenwoordigd hier! Ik ben bezig met onderzoek naar activiteiten van hun, vooral in België. Hetzelfde met de CIA. Ik heb al enkele filmpjes bekeken, meer bepaald over de moord in een hotel in Dubai, waarin heel duidelijk te zien is hoe ze te werk gaan. Verder wordt ook bijna hun volledige werking vrijgegeven in het boek: "Operatie Mossad" van Gordon Thomas.

Hier de link naar het vermelde filmpje » YouTube

8

Re: Mossad

Binnen Mossad bestaat er een eenheid met de naam Kidon. Kidon betekent 'bajonet' in het Hebreeuws en wordt verondersteld de kidnapping- en moord-elite-eenheid van de Mossad te zijn of 'een mini-Mossad binnen de Mossad'. Volgens Gordon Thomas, auteur van het boek De Spionnen van Gideon, de Geheime Geschiedenis van de Mossad, zijn Kidons geliefkoosde executiemethodes de elektrocutie, het wurgen met draad, het plaatsen van precisiebommen in auto's en mobiele telefoons en het ombrengen met vergif dat wordt geproduceerd in geheime laboratoria in het Mossadhoofdkwartier in Tel Aviv.

Volgens Thomas omvat Kidon niet meer dan een paar tientallen medewerkers omdat de organisatie op het terrein kan rekenen op de brede steun van duizenden sayanim, bereidwillige onderdanen van vreemde landen die zich graag inzetten voor de Joodse staat. Een sayan huurt een wagen of overhandigt geld aan een kidon, schrijft Thomas, zonder daarover één enkele vraag te stellen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Mossad

Het was Kidon die de leden van Black September heeft uitgedund na Munchen 72.

Servo per Amikeco

10

Re: Mossad

"God vergeeft de zondaren, de Mossad niet", is dan ook een spreuk van de Mossad.