11

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Johan, bekijk Nijvel, Aalst ... Je kan niet zeggen dat de Bende veel schrik van de politie heeft he.

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Mijn volgende post, die al dateert van 11 november 2013, staat in de topic van Lionel Ruth. Ik post het nogmaals hier omdat het hier beter op zijn plaats staat. Jammer genoeg werken niet alle linken naar de weerarchieven meer.

Merovinger wrote:
Ben wrote:

"Dat hoopje as [in het bos van La Houssière] waarin ze de notities van schietinstructies van een vriendin van Butltot gevonden hebben, dat zou dan zogenaamd zijn om een vals spoor te leggen naar Bultot? Laat me niet lachen, dat hoopje lag daar al een week voor het gevonden werd, en het is een wonder dat die papiersnipper daar nog lag, want het had die dagen flink gewaaid. Volgens mij had de bende een box leeggemaakt en de zware rommel in het kanaal geloosd en de paperasserij waar ze niks mee konden doen in brand gestoken."

"Er lagen in die as folders die ze in de Delhaize van Overijse meegescharreld hadden, publiciteit voor plastic tapes die op de ruiten kleeft om te beletten dat die aan diggelen gaan bij een impact, de verkoolde resten van zes afstandsbedieningen, een treinticket. De brandhaard werd pas ontdekt op de dag van Aalst. Weken na Overijse. God weet hoe lang was hij daar al? Spelende kinderen hadden er een half verkoolde cheque van Eigenbrakel uit opgevist en mee naar huis genomen en hun ouders hadden die weggegooid met de woorden: 'Daar houden wij ons niet mee bezig.' Andere mensen hadden dat haardje nadien gevonden en zij hebben de politie gewaarschuwd. Een doelbewust spoor naar Bultot?"

Het kan perfect natuurlijk maar toch vind ik het vreemd dat deze spullen daar al een week zouden gelegen hebben. Op wat baseren de speurders (Ruth en huidig CWB) zich daarvoor om dit zo hard te stellen? Hebben de ouders van die kinderen zich nadien dan toch nog gemeld? Waarom hebben deze mensen niet onmiddellijk na de vondst van de cheque door hun kinderen de politie verwittigd maar blijkbaar wel achteraf hun verhaal aan de politie gedaan? Of hebben die kinderen achteraf een verklaring afgelegd?

Ik heb geprobeerd om te achterhalen of het in die week veel geregend heeft. Ik vind echter niet meteen duidelijke online statistieken voor de regio van het bos maar volgens deze site heeft het in oktober 1985 elf dagen en in november 1985 maar liefst 22 dagen geregend. En volgens deze Nederlandse site heeft als volgt in Nederland geregend:

  • 1/11/1985: 0.8 mm neerslag verspreid over 2.1 uur

  • 2/11/1985: er viel 6.7 mm neerslag verspreid over 7.2 uur

  • 3/11/1985: er viel 0.5 mm neerslag verspreid over 0.9 uur

  • 4/11/1985: er viel geen neerslag

  • 5/11/1985: er viel 16.4 mm neerslag verspreid over 7.1 uur

  • 6/11/1985: er viel 1.4 mm neerslag verspreid over 0.6 uur

  • 7/11/1985: er viel 3.1 mm neerslag verspreid over 2.4 uur

  • 8/11/1985: er viel 2.9 mm neerslag verspreid over 2.4 uur

  • 9/11/1985: er viel 12.4 mm neerslag verspreid over 6.3 uur

Zou dat briefje over Bultot dan nog zo goed leesbaar geweest zijn? En zouden die magazines dan ook niet beschadigd zijn door de regen?

Waarom hebben de bendeleden die spullen in het bos trachten te verbranden? En niet in één of andere kachel of ton (zoals Barbier in de tuin van de moeder van Latinus gedaan heeft na de Pastoralemoorden)? Of waarom heeft de Bende die documenten ook niet gewoon in het kanaal gesmeten?

Karel stelt ook goede vragen, alleen kan ik mij moeilijk inbeelden dat dat onderzoek naar herkomst of bestemmelingen van die magazines nooit zou zijn gebeurd. Er hebben nl. op een bepaald ogenblik een honderdtal speurders gewerkt aan het Bende van Nijvel-dossier. En die zullen toch niet allemaal enkel op personen hebben gewerkt.

13

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Hier is een aangevulde lijst van de verschillende voorwerpen die in en rond de brandhaard zijn teruggevonden:

  • Fragmenten van foto's van een kind met blond haar, een man in een geruit overhemd en een blauwe mouwloze trui

  • De overblijfselen van de beroemde "wapenmagazines"

  • Stukjes van cheques (van Delhaize d'Overijse)

  • Stukjes maaltijd- of restauranttickets (o.a. kassaticket restaurant Van Der Valk)

  • Een kassabon van de Super M-winkel in Braine-le-Comte

  • Diverse verkoolde brokstukken

  • Een sigarettenpeuk

  • Een NMBS-ticket naar Oostende

  • Een document met routebeschrijving voor het "Lunapark Las Vegas", Rue d'Havray in Mons

  • Een gebruikershandleiding voor een Riot Gun Mossberg kaliber 12

  • Diverse metaalresten (waaronder een tentharing)

  • Glasresten

  • Drie verkoolde afstandsbedieningen

  • Diverse spullen, kleding inclusief drukknopen, gedeeltelijk verkoolde printplaten

  • De basis van huls FN cal.12 (geschoten door RG N°1)

  • De basis van een Remington Peters kaliber 12 huls (geschoten door RG N°2)

De dag na deze ontdekking, dat wil zeggen op 10 november 1985 's morgens, maakten andere opgravingen het mogelijk om volgende voorwerpen te vinden:

  • Een 9 mm parabellum FN78 patroonhuls

  • Een huls kaliber 12 FN (afgeschoten door de RG1)

  • Een huls kaliber 12 Remington (afgeschoten door de RG2)

Bron » tueriesdubrabant.1fr1.net

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Op dit overzicht geen spoor van het zogenaamde militaire naamplaatje van Bernard Grandjean. Op het Franstalige forum maakt men de bedenking dat dit naamplaatje de zoveelste foute informatie in het dossier zou zijn. De informatie is tenslotte van Bouten afkomstig die wel vaker slordig is met de waarheid. Ik vraag me wel af wie de man met het geruit overhemd op de foto is.

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Alleen iemand die wil dat dit gevonden wordt sticht zo een 'brand(je)'

16

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Vlakbij de verkoolde wagen vonden de speurders een stapeltje verbrande documenten, waaronder een stukje papier van ongeveer tien centimeter lengte dat niet was verkoold. Het bevatte de woorden 'ventre' en 'genou'. Het handschrift was van Claudine Falkenburg, de vriendin van Jean Bultot die secretaresse was van de 'Phenix'. Het stukje papier was een fragment van de toespraak die Bultot in februari 1984 gehouden had in de Triton. In die periode werkte Claudine Falkenburg op het kabinet van minister Cécile Goor. Tussen de as vonden de onderzoekers ook resten van een spoorwegticket Brussel-Oostende en een fragment van een foto waarop de helblonde haardos van een jongen of een meisje te zien is. Claudine Falkenburg nam geregeld de trein naar Oostende en haar zoontje heeft helblonde haren.

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Oppassen voor de lichtbak konijn

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Heeft iemand een idee of er nu al dan niet een militair identiteitsplaatje werd gevonden tussen de andere spullen of moet dit feit definitief naar het rijk der fabelen verwezen worden? Volgens forumlid the end was Bernard Grandjean aan wie het plaatje toebehoorde lid van het Front de la jeunesse. Ook advocaat Michel Graindorge stelde hier een vraag over.

Re: Bois de la Houssière: Mon Idée

Toen de autoriteiten ter plaatse kwamen, hebben ze niet alleen de voorwerpen en papieren uit de bijna gedoofde brand geborgen, maar ook tal van voorwerpen in de omgeving. Omdat de plaats als stortplaats werd gebruikt, vulden ze 8 vuilniszakken. Na analyse van 3 zaken staakten ze de zoektocht. De overige vuilniszakken zijn door de schoonmaakdienst weggegooid.