Re: Willy De Schepper
Garagist ("Porsche-specialist") en eveneens gekend in boksmiddens. Overval in Temse : was het slachtoffer Broeders geen ex-bokser? Was "de garagist" er in Temse bij en heeft Broeders hem herkend? (Ik denk nu luidop) ...
You are not logged in. Please login or register.
Bende van Nijvel → Andere Personen → Willy De Schepper
Garagist ("Porsche-specialist") en eveneens gekend in boksmiddens. Overval in Temse : was het slachtoffer Broeders geen ex-bokser? Was "de garagist" er in Temse bij en heeft Broeders hem herkend? (Ik denk nu luidop) ...
Luidop denken als in Temse wordt een kindje terug in bed gestopt en WDS weigerde kinderen neer te schieten (volgens eigen verklaring indien forum klopt).
Als Willy De Schepper niet wenste deel te nemen (actief) aan Aalst omwille van de kinderen, leren we hier tevens uit dat de slachtoffers in Aalst reeds op voorhand waren gekozen. Welke garagist die gelinkt wordt aan Willy De Schepper, en aan zoveel andere bendeverdachten, woonde in Aalst? Toevallig ook een garagist die de slachtoffers reeds eerder had bedreigd?
Met de geruchten rond Willy D. komen we mbt Aalst voor de zoveelste keer bij dezelfde persoon terecht.
Francis Van Binst had eind 1983 al verklaard dat Willy De Schepper zou hebben deelgenomen aan Nijvel. Hij trok zich toen terug.
Een detail: Dominique Salesse werkte ooit voor Willy De Schepper.
Beste Tiens, ik vraag me af of jouw details het onderzoek wel ten goede komen. Ik waardeer ze, begrijp me niet verkeerd. Maar ik stel me vragen. Weet toch één ding, namelijk dat je met dit ene detail nagenoeg het hele onderzoek omspant, van 1981 (aanslag Vernaillen) tot 9 november 1985. ik durf, op dit moment, pleiten voor enige voorzichtigheid. Maar nogmaals: ik waardeer je bijdragen ten zeerste.
?-9-1980: aangehouden op verdenking lidmaatschap bende (o.a. autodiefstallen/gewapende overvallen/brandstichtingen/oplichting verzekering)
24-4-1981: De Schepper (28, garagist Asse) veroordeeld tot 7 jaar cel als bendeleider
29-7-1981: straf voor hof van beroep teruggebracht naar 5 jaar cel
6-12-1984: veroordeeld tot 2 jaar en 3 maand cel als (mede)kopstuk bende autodieven (gespecialiseerd in BMW/Porsche)
De bron van deze tijdlijn:
Dievenbende aangehouden
In gerechtelijke kringen te Brussel werd vernomen dat zeven mannen, die de jongste maanden betrokken waren bij brandstichtingen, diefstallen en gewapende overvallen, gepleegd in de streek van Dendermonde en Brussel, door rechter van instructie Gosseye onder aanhoudingsbevel werden geplaatst.
Het betreft de genaamde Yvo Briosi, die als hoofd van de bende optrad, Willy De Schepper, Hubert Vercammen, André Demol, Freddy Colot en zijn broer Gilbert en tenslotte Alfons Nevens.
Deze jongemannen, die in bendeverband optraden, hadden de gewoonte zich te verplaatsen met gestolen Mercedes- en BMW-wagens. Ze staken ondermeer autobanden in brand, nl. op het grondgebied van Asse, Zellik en Sint-Agatha-Berchem. Ze waren eveneens in februari betrokken bij een gewapende overval, gepleegd in de lokalen van de ASLK te Neder-over-Heembeek, waar ze 700.000 fr. roofden en nadien ook bij de overval op de Spaar- en Lijfrentekas te Sint-Gillis bij Dendermonde, waar ze 200.000 fr. wegnamen.
Ze mislukten een andere overval in de lokalen van de bank Brussel Lambert te Ninove, waar ze gebruik maakten van een gestolen vrachtwagen. De bende nam tevens deel aan een overval in het postgebouw aan de De Merodestraat te Sint-Gillis en op een pompstationbediende langs de autosnelweg.
Al deze jongemannen werden aanvankelijk te Dendermonde ingerekend, i.v.m. autodiefstallen. Toen bleek dat ze ook verscheidene overvallen in het Brusselse hadden gepleegd, werden ze ter beschikking van het parket van Brussel gesteld.
Bron: Gazet van Antwerpen | 18 September 1980
Kopstukken van dievenbende zwaar gestraft te Brussel
De Correctionele rechtbank te Brussel velde vrijdag een vonnis t.o.v. 32 betichten, die zich moesten verantwoorden voor allerlei misdrijven, vooral in het Vlaamse landsgedeelte, gepleegd tussen 20 september 1978 en 13 november 1980.
Sommige van hen bleken te hebben deelgenomen aan een zevental gewapende overvallen bij particulieren, firma’s, pompstations of de ASLK. De bende was eveneens betrokken bij de diefstal van 45 voertuigen en deinsde er niet voor terug grote hoeveelheden autobanden in brand te steken.
Met behulp van valse identiteitskaarten lichtten ze de Bank Brussel Lambert en twee firma’s op voor 250.000 fr.
Voor opzettelijk veroorzaakte auto-ongevallen lieten ze zich bovendien 100.000 fr. uitkeren door verzekeringsmaatschappijen. Sommige betichten roofden eveneens 400.000 fr. materiaal.
De leiders van de bende liepen zware straffen op. Zo werd de 28-jarige Willy De Schepper, garagist uit Asse, veroordeeld tot zeven jaar cel, de 23-jarige André De Mol, bakker uit Asse, tot vijf jaren cel en de 22-jarige Albert De Coster, fabrieksarbeider uit Asse, tot vier jaren cel.
Andere betichten kregen minder zware straffen. De 27-jarige Alfons Nevens, stadswerkman uit Aalst, kreeg 3 jaren en 6 maanden cel, de 23-jarige Ivo Brioso, lasser uit Merchtem, 3 jaren cel, de 22-jarige François Plattiau, handlager uit Asse, 3 jaren cel waarvan 6 maanden met uitstel, de 21-jarige Gilbert Colot, metselaar uit Meise, 3 jaren cel waarvan 1 jaar met uitstel, de 22-jarige Freddy Colot, tuinier uit Meise, 3 jaren cel waarvan de helft met uitstel, de 22-jarige Jean-Pierre Russeveldt, autobegeleider uit Asse, 3 jaren cel waarvan 2 jaar met uitstel, de 60-jarige Armand van Haute uit Hekelgem 3 jaren cel met een uitstel voor het gedeelte dat hij nog niet uitzat, de 19-jarige Rudy Delmoitie, arbeider uit Asse, twee jaren cel met een uitstel voor het gedeelte dat hij nog niet uitzat.
Verder: de 18-jarige Hubert Vercammen, plaatslager uit Anderlecht, 18 maanden cel, de 26-jarige Luc Mertens, autobegeleider uit Asse, eveneens 18 maanden cel maar met een uitstel voor de helft, de 28-jarige Roger Masson, regelaar uit Hekelgem en de 19-jarige Jan de Coninck uit Wemmel, elk 1 jaar cel met uitstel en 8.000 fr. boete.
Tien andere betichten kregen straffen van 6 maanden cel of minder. Zes betichten werden ten slotte vrijgesproken.
Bron: Gazet van Antwerpen | 15 April 1981
Strafvermindering voor overvaller
De vakantiekamer van het Hof van Beroep te Brussel, bracht woensdag de straf van 7 jaren cel, die de 28-jarige Willy De Schepper, garagehouder uit Asse, eind april opliep voor de Correctionele Rechtbank te Brussel, tot 5 jaren cel terug.
De Schepper werd voor de Correctionele Rechtbank schuldig bevonden als bendehoofd, een groot aantal misdrijven te hebben gepleegd, zoals gewapende overvallen, opzettelijke brandstichtingen, diefstallen met inbraak en oplichtingen.
Het Hof van Beroep sprak zijn twijfel uit over sommige van deze betichtingen en stelde anderzijds vast dat De Schepper, door het afleggen van bekentenissen, nopens andere feiten, vatbaar blijft voor reclassering.
Vier andere personen behorende tot dezelfde bende, die eveneens beroep hadden aangetekend tegen het vonnis in eerste aanleg, bekwamen dit keer ofwel een vrijspraak ofwel een opschorting van de uitspraak.
Bron: Gazet van Antwerpen | 30 Juli 1981
Drie en twee jaar cel voor kopstukken van bende autodieven
De Correctionele Rechtbank van Brussel kende donderdag respectievelijk 3 jaren en 2 jaren en 3 maanden cel toe aan twee mannen die aan het hoofd stonden van een bende autodieven, bedrijvig in het Brusselse maar ook in Mechelen, Tienen, Deurne en Zwijnaarde.
Het gaat om de 30-jarige Alfons Nevens, magazijnier uit Hekelgem, en de 32-jarige Willy De Schepper, garagist uit Asse. Een derde persoon, de 29-jarige Luc R. uit Aalst-Nieuwerkerken liep 7 maanden cel met uitstel en 6.000 fr. boete op. Vijf andere mannen kregen een opschorting van de uitspraak. In deze zaak werd ook een jonge vrouw vrijgesproken.
De kopstukken van de bende waren vooral gespecialiseerd in het roven van BMW en Porsche-voertuigen. Sommige wagens die ze ontvreemden, hadden een waarde van circa anderhalf miljoen fr. Ze namen ook een verzekeringsmaatschappij voor nagenoeg 800.000 fr. beet door onder mekaar de diefstal van een dure Porsche te ensceneren.
Enkele bendeleden maakten zich ook schuldig aan de diefstal van motoren, sloffen sigaretten en landbouwmateriaal. Sporen van hun bedrijvigheid werden teruggevonden in Grimbergen, Meise, Zottegem, Lokeren, Blankenberge, Schaarbeek en Leuven.
Bron: Gazet van Antwerpen | 7 December 1984
Was hij niet in gevangenis gedurende de feiten? Afgezien een ontsnapping of een koninglijk genade zie ik hoe kan hij schuldige zijn.
Penitentiair verlof, vervroegde vrijlating, de gevangenisdirecteur die deur open doet voor hem, ... Er zijn mogelijkheden genoeg. Waarmee ik niet wil zeggen dat het in het geval van Willy De Schepper zo is gegaan.
Logischerwijze zat hij binnen.
Enige manier om zeker te zijn is inzage in zijn individuele fiche en het gevangenisregister. Zelfs als hij bij Bultot zou gelogeerd hebben kan ik niet geloven dat hij zonder papierspoor buiten en terug binnen raakte in de gevangenis. Ik heb voldoende gevangenissen gezien (aan de juiste kant van de tralies, voor alle duidelijkheid) waaronder Sint-Gillis/Vorst en zoiets kan gewoonweg niet, behalve indien er meerdere personeelsleden ook betrokken zouden zijn. En dat hou je niet stil, met gedetineerden die niets anders te doen hebben dan elkaar in de gaten houden en trachten in de gunst te komen van cipiers en directie om sneller buiten te kunnen raken of een soepeler bezoekregeling te krijgen.
De helft van de inwoners zou hun eigen moeder verkopen voor een slof sigaretten, laat staan dat ze zoiets stil zouden houden.
Penitentiair verlof, een ontsnapping, een vervalst bevel tot uithaling, een overbrenging van de ziekenboeg naar een extern ziekenhuis waar dan van alles kan gebeuren... alles kan. Maar in de registers van de gevangenis zal er een spoor zijn.
Aangezien je de gevangenis binnen en buiten kent moet je toch weten dat er een ondergrondse tunnel is.
Andere betichten kregen minder zware straffen. De 27-jarige Alfons Nevens, stadswerkman uit Aalst, kreeg 3 jaren en 6 maanden cel,
Het zou toch geen familie zijn van de ook uit Aalst afkomstige Eddy Nevens die als enigste op de vluchtende gangsters in aalst geschoten heeft?
Aangezien Geens hem aan alle feiten linkt (hij wordt genoemd bij de eerste feiten en zijn naam duikt op in de Delta notities Aalst) ga ik er vanuit dat hij veelal vrij was in die periode. Die strafvermindering in '81 is ook best opvallend.
Ik meen dat er ook naamsverwarring is, op andere fora waar de Bende werd besproken is Willy dood gemeld. De Willy uit het boek van Geens leeft nog neem ik aan?
Bende van Nijvel → Andere Personen → Willy De Schepper
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.