Topic: Philippe Lacroix

Wat is er van Lacroix geworden? Laatste info is volgens mij, dat hij leraar is geworden. Hij moet toch onder druk kunnen worden gezet over de tijdsbestedingen van Le Grand Blonde in '85.

2 (edited by DeadLetterBox 13-07-2012 10:04)

Re: Philippe Lacroix

Gewezen topgangster Philippe Lacroix heeft zijn eerste schoolstage achter de rug. Lacroix heeft een week lesgegeven in een middelbare school in Brussel, waar hij Nederlands en Engels onderwees aan de derde graad. "Het was een bijzondere ervaring", zegt Lacroix, die momenteel zijn aggregaat aan het behalen is. "Er zaten groepjes tussen die veel babbelden, en dan moet je soms ook gendarm spelen", aldus Lacroix.

Bron: Gazet Van Antwerpen | 17 mei 2008

Servo per Amikeco

3

Re: Philippe Lacroix

Hier vind je ook nog een nieuwsbericht uit 2008 » Ex-topgangster Lacroix doet stage in school

Geeft toch een beetje een raar gevoel dat de echte leider van de Bende Haemers opeens voor de klas staat.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Philippe Lacroix

Ik onderdruk de neiging om hier een paar humoristische opmerkingen omtrent te plaatsen...

Servo per Amikeco

5 (edited by Michiel 13-07-2012 13:21)

Re: Philippe Lacroix

Ben je niet de enige. big_smile

Re: Philippe Lacroix

Na zijn vrijlating gaf Lacroix een uitgebreid interview in Telefacts over zijn toekomstplannen als leraar. De video staat blijkbaar niet meer op internet.

Re: Philippe Lacroix

Deze week verscheen volgend artikel in de Knack:

Hoe zou 't nog zijn met ... Philippe Lacroix?

Topgangster Philippe Lacroix maakte deel uit van de bende-Haemers, maar in gerechtelijke kringen wordt nog altijd aangenomen dat hij het werkelijke brein was.

Meer » www.knack.be

Is onderstaande passage in het artikel waar?

Philippe was opstandig, studeerde niet en dweilde langs de straat. School werd een ramp. Philippes moeder besloot – in samenspraak met zijn vader - om de rebellerende tiener naar het noord-Italiaanse Bologna te sturen bij zijn vader. Moest hij daar maar eens een jaar handenarbeid doen en werken in een carrosserie. Hij zou wel weten wat hij daarna moest kiezen. Lacroix wist het.  Hij was 19 toen hij naar Sint-Lambrechts-Woluwe terugkeerde.

Zou het dan niet kunnen dat hij daar toen reeds aangesproken/gerecruteerd werd door Ciolini, P2 of andere Strategie van de Spanning-leden?

Re: Philippe Lacroix

Merovinger, het zou kunnen maar wat we nu weten is dat het Italiaans en de Italianen hem blijkbaar niet vreemd zijn. Opeens komt Ciolini op de proppen en alles wordt professioneler en agressiever. Lacroix zij ook nadrukkelijk niet op zoek te gaan naar de daders van de moord op Smars. Nu als je denk aan zijn rechtse scholing bij de bankier zou ik er niet van verwonderd zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Philippe Lacroix

Lacroix bevestigde in de docu rond Haemers dat het misdaadgeld nog altijd op een aantal Zwitserse rekeningen staat. Volgens hem kan de persoon die instaat voor het beheer van de rekening zich echter niet meer herinneren op wiens identiteit de rekening werd geopend en kan het geld dus ook niet afgehaald worden.

10

Re: Philippe Lacroix

Merovinger wrote:

Volgens hem kan de persoon die instaat voor het beheer van de rekening zich echter niet meer herinneren op wiens identiteit de rekening werd geopend en kan het geld dus ook niet afgehaald worden.

Heeft Lacroix dan ook gezegd hoe zo'n persoon aan die job komt?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube