Werd door een aantal leden van de Borains beschuldigd deel te hebben genomen aan de overval van de Delhaize in Ukkel. Hij geleek sterk op Christian Amory die dat in een PV aan de speurders heeft bevestigd.

http://i63.servimg.com/u/f63/09/03/15/13/dramai10.jpg

2

Hij werd door Michel Cocu ook beschuldig van betrokkenheid bij de overval in Nijvel en door Vittorio van betrokkenheid bij de overval in Temse. Hij was geboren in Wasmuel op 9 juli 1945, woonde in de Chaussée de Bruxelles in Vorst en was monteur van beroep.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Bende van Nijvel: weer een aanhouding

Te Brussel werd dinsdagnamiddag de 37-jarige Jean-Louis Dramaix aangehouden, die actief betrokken zou geweest zijn bij de overvallen van de Bende van Nijvel. De man, afkomstig uit de streek van Bergen maar wonende te Vorst, werd trouwens na zijn aanhouding onmiddellijk overgebracht naar het parket van Nijvel.

De aanhouding werd verricht door de G.R.B.-ploeg van de gerechtelijke politie onder leiding van Georges Marnette. Jean-Louis Dramaix stond al jaren op het verlanglijstje van de politie, maar tot nog toe had men hem niet kunnen snappen. De kerel werd nu wel gevonden dankzij de aanduidingen van één van de vier personen, die in de Borinage werden aangehouden in verband met de gewapende overval op de Delhaize van Genval op 4 maart van dit jaar. Hij was volledig verrast en liet zich gewillig door de speurders overmeesteren.

Het is niet geweten of de man, die te Brussel werd aangehouden, ondertussen ook bekentenissen heeft afgelegd. Hij wordt er in ieder geval van verdacht, actief te hebben deelgenomen, aan sommige overvallen, meestal als chauffeur.

Bron: Het Laatste Nieuws | 23 november 1983

4

Jean-Louis Dramaix:

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/jean-l11.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Pleegde op 19 december 1969samen Jean-Claude Estiévenart en Oswald Rigali een gewapende overval op de Carbochimique te Tertre. De buit bedroeg 1.000.000 BEF.

In de nacht van 18 juni 1969 klom hij samen met Estiévenart en nog 2 handlangers over de muur van de Rolinkazerne te Etterbeek (waar hij zijn legerdienst had vervuld). Uit de wapenkamer werden 3 handmitrailleurs gestolen.

Verder pleegde hij nog inbraken in Bergen en de Borinage en 7 autodiefstallen.

Het dienstpistool van een tolbeambte dat op 12 juli 1970 te Eugies was gestolen, werd in augustus 1970 teruggevonden bij Dramaix, waarna de bende werd opgerold.

Op 13 december 1983 aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan Anderlues. Vrijgelaten op 28 juli 1984. Was toendertijd kraanbestuurder en woonachtig Brusselsesteenweg 157, Vorst [Google Maps].

6

Mij niet eerder opgevallen, maar Brussel-Zuid en Bergen in de achtergrond van één persoon is interessant gegeven de zwaartepunten van de eerste golf.