Re: Harry Moelants

dim wrote:

Namen deel in BIKBA: Lammers, Libert, Vanderveeren, Nemry, Jandrain, Moelants, marc Vander Meiren, De Bondt, Barbier, ...?

Als dit klopt is het een zeer sterke aanwijzing voor de feiten in Temse. Herkend in Temse: Robert Becker. Collega van Barbier bij Wackenhut, City 2. Temse en Nijvel gebeuren vlak voor of vlak na de arrestatie van Lammers en Barbier in de Pastorale-zaak.

12

Re: Harry Moelants

Ik geloof alvast dat Jandrain die aan de basis ligt van de info een betrouwbare getuige is (een persoonlijke bron die zeer dicht bij Jandrain stond bevestigt dit).

13

Re: Harry Moelants

Maar wie zijn toch die garagist, wapensmid en "kleine vrouw"?

14

Re: Harry Moelants

» www.nvvs-anvfa.be/afdelingen/ Ook hier de naam van H.M. (hij is er "Afdelings Vaandrig" voor Antwerpen).

De NVVS-ANVFA werd op 2 maart 1993 te Oostende gesticht door wijlen Charles Vermeersch, gepensioneerde Adjudant van de luchtmacht. De Nationale Vriendenkring der Veteranen van de Strijdkrachten (NVVS) stelt zich tot doel heeft veteranen (zoals erkend sinds 2004), burgers, militairen, gewezen militairen, gewezen rijkswachters ongeacht hun rang of wapen, die het Koningshuis genegen zijn en die zich uitspreken tegen het separatisme, te verenigen onder hun vlag. Het effectief lidmaatschap is voorbehouden aan Veteranen, Oud-strijders, Politieke gevangenen, oorlogs-en vredestijdinvaliden door de dienst, Koopvaardijlieden, en alle andere militairen en ex-militairen, ook uit de NAVO landen.

15

Re: Harry Moelants

Welke rol speelt Harry M., een gedeserteerde para die vast zit wegens een dodelijke overval te Bazel (*), en ondervraagd werd te Dendermonde als mogelijke tipgever in verband met de overval te Temse? De oom en vader van Harry M. werkten toen de overval plaats greep op het bedrijf Wittock-Van Landeghem.

Bron: De Morgen | 13 november 1985

(*) Iemand toevallig meer info over deze overval?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Harry Moelants

Hierbij wat meer info over de nachtelijke inbraak in Bazel. Die inbraak gebeurde op 20 december 1984. Vijf dagen later waren de dader, Harry Moelants, samen met zijn kompaan/chauffeur, Wilfried Mets, reeds gevat en in de cel gestoken.

Straf voor Wase schietende inbreker in beroep verzwaard - Nu twaalf jaar cel

Het Hof van Beroep te Gent heeft de 25-jarige Harry Moelants uit Sint-Niklaas veroordeeld tot twaalf jaar cel. Daarmee doet men nog een jaar bovenop de straf, die de correctionele rechtbank te Dendermonde hem oplegde eerder dit jaar. De Dendermondse rechtbank had hem eind augustus [1985] zeven jaar gegeven voor een inbraak te Bazel, waarbij hij betrapt werd en twee huisbewoners neerschoot. Bovendien was hij afzonderlijk veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor een reeks inbraken die hij samen met anderen (*) in het Waasland pleegde. Het Hof van Beroep wijzigde nu de twee afzonderlijke straffen in één.

De zwaarste feiten speelden zich af in de rijwielhandel D’Eer te Bazel [zie » Google Maps] in de nacht van 20 december vorig jaar [dus 1984]. Moelants was er binnengedrongen en werd betrapt door zoon Franky (23). Met een geweer met afgezaagde loop (**) bedreigde hij de huisbewoner en haalde nadien ook de moeder en het 13-jarig broertje uit bed. Bij een schermutseling vuurde Moelants. Moeder D’Eer werd in de dij geraakt. De 13-jarige Eric kreeg een kogel in de buik. Franky voelde een kogel rakelings langs het hoofd suizen.

Inbreker Moelants graaide voor hij vertrok zijn buit bij elkaar: enkele briefjes van honderd, die tijdens de schermutseling op de grond waren gevallen. Rijkswachters van de brigades Temse en Bazel werkten dag en nacht in het onderzoek. Met Kerstmis vorig jaar zat de dader reeds in de cel samen met de 42-jarige Wilfried Mets uit Borgerhout, die ook die nacht de chauffeur was. Hij kreeg telkens vier jaar, voor enerzijds mededadersschap aan de brutale inbraak te Bazel en voor anderzijds de rest van de waslijst inbraken. André Mertens (25) uit Temse, die als tipgever voor de inbraak te Bazel werd beschouwd, kreeg te Dendermonde drie jaar cel, waarvan één met uitstel.

Bron: Het Laatste Nieuws | 24 december 1985

(*) Wie waren deze anderen?
(**) Werd dat wapen ooit teruggevonden? Zo ja, wanneer precies?

Re: Harry Moelants

Een getuige in Overijse die door de reus beschoten is beschreef hem als een man van een jaar of 40 en met voorhoofdskaalheid.

Re: Harry Moelants

Het is precies geen linkse rakker, aan zijn Facebook-profiel te zien. smile

19

Re: Harry Moelants

Merovinger, geen idee wie de kompanen van Harry Moelants waren ... Denk je dat er een link is met Bende van Nijvel, zelfs al heb je het raden naar de identiteit van die personen?

Re: Harry Moelants

P-51 wrote:

Merovinger, Denk je dat er een link is met Bende van Nijvel, zelfs al heb je het raden naar de identiteit van die personen?

Of er een link is weet ik niet. Ik denk eerder van niet. Feit is wel dat Harry Moelants even (van 19 september 1985 tot 18 oktober 1985) voor de feiten in Temse onder aanhoudingsmandaat geplaatst werd door onderzoeksrechter Troch omdat Moelants zaken zou verteld hebben over Temse die op dat ogenblik niet publiek gekend zouden geweest zijn. Zie onderstaande artikels.

Bende van Nijvel pakte te Temse kogelvrije vesten - Man uit Sint-Niklaas vertelt nu niet vrijgegeven details

Het onopgehelderde dossier van de roofmoord op 10 september 1983 in het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landegehem te Temse leeft vandaag nog voort. De Dendermondse onderzoeksrechter heeft een 25-jarige man uit Sint-Niklaas (*) onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De aanhouding is vorige week door de raadkamer bevestigd. De betrokkene zat trouwens reeds maanden in de cel. Hij is kennelijk op de hoogte van enkele details die, voor zover men kon nagaan, destijds niet publiek bekend raakten.

Volgens zijn verklaring hoorde hij van de details op herbergbezoek te Temse, maar zijn ‘bron’ kon hij niet aanwijzen. De speurders zijn met hernieuwde ijver aan de slag. Ook dinsdag nog werden enkele huiszoekingen verricht en mensen uit de kennissenkring van de betrokken verhoord.

De brutale overval te Temse werd aanvankelijk niet in verband gebracht met de Bende van Nijvel. In de ochtend van 10 september 1983 werd de rijkswacht door bewoners van de Gasthuisstraat opgeroepen omdat ze door gemaskerde mannen vanop straat onder vuur waren genomen. De toen 73-jarige Hector Riské - inmiddels overleden - die toevallig aan zijn slaapkamerraam verscheen en naar een fout geparkeerde auto keek, kon zich tijdig laten vallen. Een lading hagel verbrijzelde het raam en boorde zich in het plafond van de slaapkamer.

Een buurvrouw, weduwe Van Puyvelde, verscheen na het schot ook aan haar slaapkamerraam en kon zich ook tijdig wegtrekken toen op haar werd gericht. Nog een andere buur zag de daders wegrijden. De rijkswacht, die niet meteen iets verdacht zag, ging ook een kijkje nemen op het terrein van het zeildoekbedrijf Wittock-Van Landeghem, dat op achterliggende gronden aan de Gasthuisstraat gevestigd is. Daar ontdekte men een bloedbad.

Huisbewaarder Jozef Broeders (26), die vermoedelijk de daders bij een inbraak had verrast, was door verschillende schoten om het leven gebracht. Zijn echtgenote Linda Van Huffelen (25) was in de slaapkamer eveneens beschoten. Zij was voor dood achtergelaten. Haar leven kon uiteindelijk gered worden, maar het fatale drama bleef voor haar ‘een zwart gat’ in haar geheugen. De twee kinderen van het echtpaar bleven ongedeerd.

Aanvankelijk vond men geen enkel motief voor het bloedbad. Bij nazicht in het bedrijf werd uren later ontdekt dat zeven moderne kogelvrije vesten - een prototype nog - die het bedrijf ontwikkelde, verdwenen waren. Zij bleven sindsdien ook spoorloos. Het is steeds een open vraag gebleven hoe de doders op de hoogte raakten van het bestaan van de kogelvrije vesten - zo dat ook het doel van de inbraak was - omdat zelfs heel wat personeelsleden van dit nieuw product niet op de hoogte waren.

Bron: Het Laatste Nieuws | 2 oktober 1985

Verdachte in moordzaak te Temse blijft in de cel

Net na de jongste brutale en moorddadige overvallen op de Brabantse warenhuizen, raakte bekend dat een man uit Sint-Niklaas door de onderzoeksrechter te Dendermonde was aangehouden in verband met de moord en moordpoging te Temse op 10 september 1983. Deze feiten waren vroeger reeds in verband gebracht met de ‘Bende van Nijvel’.

De 25-jarige man uit Sint-Niklaas was reeds op 19 september onder aanhoudingsmandaat geplaatst, nadat bekend werd dat hij niet publiek vrijgegeven details van de moord had verteld. De raadkamer te Dendermonde heeft vrijdag het aanhoudingsmandaat niet verlengd. Het betekent echter niet dat de betrokken vrijkomt. Voor een paar maand werd hij immers veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf wegens een reeks inbraken, waarbij in één geval ook geweld werd gebruikt.

Bron: Het Laatste Nieuws | 19 oktober 1985